site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çarşı Ortasında Yaya Geçidi

Çarşı Ortasında Yaya Geçidi
16.05.2013
A+
A-

selcukcarsi-yayagecidi

Selçuk çarşı merkezindeki 1005 sokaktan geçenler yol ortasındaki yaya geçidine anlam veremiyor, geçidin neden yapıldığını duyan pes artık diyor.

Çarşı ortasına neden yaya geçidi yapıldı?

İzmir’e bağlı Selçuk ilçesinde çarşı merkezindeki iki önemli caddeyi birbirine bağlayan 1005 sokaktan geçenler gördükleri yaya geçidi nedeniyle şaşkına dönüyorlar. Konumu nedeni ile yayaların yoğun olarak kullandığı 1005 sokağa motosikletlerin girmesi, sürat ve dumandan duyulan rahatsızlık defalarca dile getirilmesine rağmen kalıcı bir çözüm bulunamayınca esnaf çareyi para toplayıp yaya geçidi yapmakta buldu.

Esnafa vatandaş desteği

Kullandıkları caddeye yapılan yaya geçidini gören vatandaşlar esnafın tepkisini haklı bulduklarını söyleyerek kendilerinin de 1005 sokaktan geçerken tedirgin olduklarını özellikle çocukları için kaygılandıklarını ifade ettiler. Eğimli olan sokaktan hızla geçen motosikletler gerek turist gerekse yerli vatandaşlara büyük rahatsızlık verirken ilgili birimlerin “önce esnaf motorunu sokmasın” türündeki açıklamaları tepki topluyor. İlgili kurumların acilen görevlerini yapmalarını isteyen esnaflar yaz sezonunda aynı sıkıntıları yaşamak istemediklerini söylediler.

YORUMLAR
  1. Adibe dedi ki:

    Önce esnaf kendine çeki düzen versin ıvır zıvır derme çatma tezgahları kaldırıma koymasınlar.Özellikle kendi araçlarını ve motorsiklet’lerini sokmasınlar.Sözün kısası,Çuvaldızı kendilerine,İğneyi başkasına batırsınlar.Ateş yanmayan yerden duman çıkmaz dostum.İNADINA O YOLLARI KULLANIP geçiş yapıcağız.Biz çarşıya alışveriş için giriyoruz,Bizim gibiler sayesinde para kazanıyorlar bunu unutmasınlar baylar……

  2. esnaf dedi ki:

    bende esnafım önce teretuarları boşaltalım sonra tepkimizi koyalım.

  3. vatandas1982 dedi ki:

    tebrik ederim dogru bir yaklasim olmus insallah farkina varan birisi cikar birde su basterziler cullaciogullaina kaldrimdaki motorlari kadirtsalar insanlar kaldirimdan yuruyemez durumda motorlar kaldirimda nasil bi istir belediye zabitasi baska islerle ugrascagina bunlari gormuyor mu ayiptir

  4. Anonim dedi ki:

    Gerçekten doğru. Yahu kaldırımda yürüyemiyoruz,çarşıda motorsikletlerden yürüyemiyoruz,belediye mecbur mu bunlara göz yummaya? Mecbur mu işgaliye parası almaya?Trafik polisine soruyorum, çarşının içinden geçen motorlara niye izin veriyorsunuz diye,adam çarşı içine zabıtalar bakar diyor haklı olarak. Zabıtalar da sağolsunlar,çok güzel bakıp bakıp duruyorlar geçen motorlara. Başterziler,çulhacıoğulları,profilo bayisi kaldırımı panayır alanına çeviriyor,tık yok.Sonra yaya niçin caddeden yürüyor deniyor. Yeter artık,belediyenin bu işe el atma zamanı gelmedi mi?

  5. HapShu dedi ki:

    Adibe’ye bak postayı koymuş valla kimseyi tutan yok ki git istediğin yerden alışveriş yap ama başkalarının yürüme yolunu işkal etme, hakkına tecavüz etme, gasp etme ne senin ne o esnafın buna hakkı var. Esnaf biz olmazsak diyorsun ve devam ediyorsun allah bilir alış verişini dışarıdan yapyorsundur. Esnaf kapatır inşallah sende kına yakarsın benim gibi alım gücü kısıtlı olanlar adaya mı gitsin izmir’e mi gitsin ? “-Arka tarafım büyük yürüyemiyorum” desen anlayacağım. Birde son duam umarım bir yaya vatandaşa çarpmazsın. Kim bilir belkide senin karına , çocuğuna , annene , babana , akraba eş ve dostuna çarpacaklar !

    1. Anonim dedi ki:

      müşteri velinimettir ve müşteri her zaman haklıdır bu şekilde sözler sarf ederek bir yere varılmaz, selçukluların niçin dışarıya kaçtığı niçin ilçeden iş yaptırmadığı yada alışveriş yapmadığını sizin bu söylediklerinizle çok iyi anlıyoruz

  6. Anonim dedi ki:

    valla esnafın ne yaptıgı benim hiçte umrumda değil. çünkü selçuk esnafı esnaflıgın ” E ” sinden bile geçmiyor. o bahsetmiş oldugunuz caddede bir metre kare vatandaşa ayrılmış olan kaldırımda yer varmı sevgili esnaf dostlar. ayrıca o yaya kaldırımı motorsikletleri bahane ederek yapılmış olan bir reklam çalışmasıdır önemle altını çizerim. o yaya geçitinin sagında ve solunda duran mekanlar fark edilmek için yapmış oldukları kurnazlıktan başka birşey değildir. illa ki her geçen yerli yada yabancı yerde bu yaya geçiti neden çizik deyip saga ve sola bakacak ve mekanları görecek. buda bir farkedilme kandırmacasıdır. bu tür çalışmalar çogu büyükşehirlerde ve turizm bölgelerinde uygulanmaktadır. benim garip selçuklu saf vatandaşımda iki tane esnafın tepkisine destek oluyormuş bu konuda. bırakın bu ali cengiz oyunlarını beyler…..

  7. Lütfü dedi ki:

    burada sorun o yol araç trafiğine açık mı ? Kapalı mı ? Açıksa bilelim yok hayır açık değil ise ne işi var o taşıtların orada?

    1. Ephesuslu dedi ki:

      Lutfu arkadasa katiliyorum bu is bukadar basit.
      Trafige aciksa bilelim kapaliysa da motorlu arac ile girenlere ceza uygulansin

  8. mustafa Kurt dedi ki:

    Selçuk turistik bir yer fakat dogru dürüst bir yaya geçidi yok. Bir kaç tane anayol üzerinde var boyalari silinmis boyamaktan bile aciz bir yönetim. Kizilay caddesinin tirafigini düzenlemekten aciz bir belediye ve her gün o kösede trafik polisi var, var ama motoru var kendisi yok isi trafigi düzenlemek ama sadece düdük çalmakla idare ediyor saatlerce yol boyunca yasak panosu olan yere park eden arabalar var uygulama yok. isin üzücü yani ne biliyormusunuz bunlarin çok basit çözümü var aslinda biraz kafa yorup AR-GE yapmakla her sey hallolur.

  9. birisi dedi ki:

    zaten onlarda kağıt havlu galiba 🙂

  10. selcuk dedi ki:

    bu millet adam olmaz

  11. Anonim dedi ki:

    Oraya motorların girmesi yasak ama bu yasağı çiğneyenlere zabıta niye ceza uygulamıyor,belediye bunu açıklamalı derhal. Ayrıca,kaldırımları panayır yerine döndüren ve yayalara yürümek için yer bırakmayan esnafa niçin müdahale edilmiyor,bunu da çok merak ediyorum. Belediye bu işleri halletmeyecekse,hangi işleri halledecek,bana söyler misiniz? Her ay İzmir’deki en pahalı katı atık vergisini almayı biliyor ama.

  12. misafir dedi ki:

    acayip bir yer bu selçuk. çarşının ortasına yaya geçidi yapılmış ama özel idare-otogar arasında yayalar için ışık var, geçecek yer yok!…

  13. REMZİ dedi ki:

    Bahsi geçen caddeden bu akşam üstü geçtim yaya geçidi falan göremedim, ayrıca aynı caddede resimin olduğu bölgede bazı esnafların dışarıya eşyalarını dükkanlarının önüne çıkardığını gördüm. hem bu caddedeki arkadaşlar isyan ediyorlar hemde kendilerinin bulunduğu caddede eşyalar dışarda anlayamadım ben bu işi

  14. Caner dedi ki:

    15 seneden beri belediye bunları görüp önlem alamadı. İnsanlar bas bas bağırıyorlar. Hala birşey yapılmazsa PES artık. İlk defa çarşı için birşey yapıldı. Meydan düzenlemesi sonrası Selçuk halkının verdiği olumlu tepkileri duyan Başkan ortalıkta fıldır fıldır dolaşmaya başladı. Bunu görmezi için 15 sene beklemesi gerekmezdi. Şimdi sıra BUNLARI YAPMADA. ARAÇ PARK YERİ , yaya yolları, kaldırımlar, MOTORLARIN MERKEZE SOKULMAMASI, Dutlu Yolun Pamucak a uzatılması. .V.S . BEKLEMEDE VE İZLEMEDEYİZ.

  15. Anonim dedi ki:

    O havlulari yere seren ve motorlara tepki gosteren esnafa hadi ordan diyorum.sen once kendi kapinin onunu temizle selcukta kaldirim diye bisey birakmadiniz.birakin bu ucuz numaralari.

  16. Tırt dedi ki:

    millet yorum yazmış ne güzel valla, öncelikle çarşı içerinde hiç bir yerde kaldırım yok çünkü komple yol olarak geçiyor ayrı renkte olunca insanlar kaldırım sandı herhalde 😉 birde esnaftan işkaliye parası toplanmıyor mu nedir bu isyan

  17. Hasan Yilmaz dedi ki:

    Su fotografi Cem Yilmaz in karikatürlerine bile degismem 😀 tam Selcuga göre bir cözüm sekli olmus. Ama söyle bir gercek var; Türkiyede yaya gecitlerinde – trafik isiklari haric – gecis önceligi tasitlardadir, maalesef 😀 Dolayisiyla, carsida degisen birsey olmaz. Cünkü orasi Motorsikletlilerin Otobani.

  18. ak görüş dedi ki:

    selçuk ilçesi güzel bir ilçedir.halk ise o güzelliğin içinde kaybolup gidiyor.çarşı içinde esnaf, masalarını,sandelyelerini,kaldırıma öyle bir dizi yorki,sanki dama taşı diziyor,yahu kardeşim o kaldırımdan senin,annende geçiyor.ya hanımının çoçuk arabası varsa,ozaman hanımın neyapacak.ben söyleyeyimmi çoçuk arabasını omuzuna alacak çocuğununda elinden tutacak,zavallı,yengem iki büklüm olacak.nasıl bir anlayıştır bu, hiç kimse alı n masın,esnafın esnaflık anlayışını anlamakta zorlanıyorum çünkü insana saygı yok,belediyeyide anlamakta zorlanıyorum,onlarda adamına göre muamele ediyor.ilçeyi gelir anlamında zaten bitirdiler,dürüst esnaf ayakta duramıyor,canbazı ,canbazlık yapıyor. tilkisi tilkilik, yazık oluyor beyler zaman geçiyor.

  19. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Her halde kamera şakasıdır bu ! Yoksa bizi yönetenlerin bu kadar da ……………… olmasını beklemiyorum..