site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çamlık Köyü’nde ki Atatürk Konağı Yıkılmak Üzere

Çamlık Köyü’nde ki Atatürk Konağı Yıkılmak Üzere
19.06.2013
A+
A-

camlikkoyu-ataturk-konagi (2)

Ege Manevralarında beyaz treni ile geldiği Selçuk Çamlık Köyünde Atatürk’ün kaldığı ev viran bir vaziyette kaderine terk edilmiş bir şekilde. Ve bu ev bakımsızlıktan dolayı şuanda yıkılma seviyesine gelmiştir. Ne yazık ki bu evin onarımı için halen bir ödenek bulunamamıştır.

Selçuk’un Çamlık köyü adı gibi çamlar içerisinde güzelmi güzel bir köydür. İzmir’den Aydın’a giden kara yolu ve tren yolu çamlık köyünden geçer. Selçuk’a 11, İzmir’e 90 kilometredir. Aydın Kuşadası karayolu da Çamlıktan geçer.

Çamlık köyünün ilk adı Aziziye’dir. 1936 yılında büyük Atatürk Ege manevralarını beyaz treni ile gelerek buradan idare etmiştir. Çamların arasındaki bir evde de konuk olarak birkaç gün kalmıştır. Çamlık adını da bu köye Atatürk vermiştir. Çamlık köyü üçgen yol bağlantı noktasındadır. Bu yol güzergâhlarının en yüksek tepeli olması nedeni ile 1860–1865 yıllarında İngilizler buraya büyük istasyonlar kurmuşlardır. Demir yolu ulaşımının da manevra merkezi yapmışlardır burayı.

Çamlık köyü son 30 yıldır turizm açısından Selçuk’un parlayan yıldızı olmuştur. Nüfusu binin üzerinde olan Çamlık köyüne TCDD’nin en büyük armağanı 160 dönüm üzerine kurulan buharlı lokomotif müzesi olmuştur. Gelecek ile geçmiş arasında en büyük kültür köprüsü olan bu değerli müzenin olduğu bir köyde, kurtarıcımız, Cumhuriyetimizin mimarı büyük Atatürk’ümüzün kaldığı eve cüzi bir ödenek bulunamamış. Ve restore edilememiştir. Ev şuanda viran haldedir.  Adım adım yıkılıp gitmektedir diyor Çamlık halkı.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK- ÖZEL

camlikkoyu-ataturk-konagi (1)

1936 YILINDA ATATÜRKÜN KALDIÐI EV VIRAN DURUMDA HER GUN YOK OLUP

ÇAMLIK TREN MÜZESÝ DHA VEYSEL EROL

YORUMLAR
  1. İsmi Lazım Değil dedi ki:

    Selçuk ta sivil toplum kuruluşları sokağa inip sadaka toplasınlar. Toplanan para ile burası restore edilse. ne de güzel olur.

  2. Selçuklu dedi ki:

    O konak Çamlık köyünde uyuşturucu madde kullanan gençlerin mekanı haline gelmiştir yetkililer lütfen gerekeni yapsınlar