site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çamlık Köyünde 300 Adet Çam Fidanı Dikildi

Çamlık Köyünde 300 Adet Çam Fidanı Dikildi
16.03.2014
A+
A-

camlik-agac-dikme (2)

Çamlık Genç Girişimciler Kültür Derneği Başkanı Kadir Zünbül, ”FİDAN DİKEN ELLER AĞAÇ KESMEZ” dedi.

15.03.2014 tarihin de saat:13:00 ‘ da  Çamlık Genç Girişimciler Kültür Derneğince Çamlık Köyü Taşocağı Orman razisi alanında ”BİR ÇAM BİR İNSAN” adıyla Orman İşletmesi katkılarıyla 300 adet fıstık çamı fidanı dikme etkinliği yapıldı.

Yapılan etkinliğe; Çamlık 80.Yıl İlk ve Orta Okulöğrencileri ve Aileleri, Okul Müdürü Gürcan TEZCAN, Selçuk Orman İşletme Şefi / Orman Mühendisi B.Bülent KOYUNCU,ÇGG Kültür Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Çamlık Köy sakinleri katıldılar.

Fıstık çamı dikimi öncesi Selçuk Orman İşletme Şefi / Orman Mühendisi B. Bülent KOYUNCU  Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada;  Ormanların her türlü zarara karşı korunmasının bir insanlık görevi oldugunu, gelecek hafta 21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI olduğunu, bizlerde burada bir hafta öncesinden siz değerli öğrencilerimizle kutlamaya önceden bir adım atmış olduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Daha sonra etkinliğe katılanlara derin nefes aldırarak, sonrası nefeslerini bırakmalarını uygulamada göstererek sağlıklı oksijenin önemine dikkat çekti. İşte bu nefese bu ağaçlar sayesinde ulaşıldığını anlattı. Alo 177 hattının önemi hakkında öğrencilere ormanlara zarar verildiği herhangi bir yangın durumundan haberleri olduklarında aramalarını söyledi.Konuşmasının sonunda dernek başkanı ve yönetimine teşekkür edip, dernek logosunda bulunan Çam resmini özellikle görünce çok mutlu olduğunu belirtti.

80. Yıl Okul Müdürü Gürcan Tezcan ise; Öncelikle bu etkinliğinin bende önemli bir yeri oldugunu nedenini şöyle açıkladı. Dernek yönetimi arkadaşların bir çoğu öğrencimdir. Böyle bir dernek böyle bir etkinlik yaptıklarından dolayı kendileri ile gurur duydum dedi. Dünyada Küresel ısınmaya dikkat çeken Teczan, tek çözüm ağaç dikmektir dedi. Sıcaklılıklar artıkça ağaçlarımız kurumaktadır. Ağaçları dikip yaşamımızı daha sağlıklı hala getirmemiz şarttır dedi.

Çamlık Genç Girişimciler Dernek Başkanı Kadir Zünbül yaptığı konuşmada; Öncelikle Bugünden gelecek hafta kutlanacak olan 21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI’ nı kutluyorum buradan dedi. Bu çamları dikdikten sonra korumakta bakmakta bizlerin sizlerin görevidir dedi. Fidan diken eller ağaç kesmez” diyerek tüm katılan öğrencilere velilerine okul idaresi ve orman işletmesi görevlilerine, ayrı ayrı yönetim kurulu arkadaşları adına teşekkür edip, çam dikme etkinliğine öğrencilerle geçildi.

Yapılan etkinlikte öğrencilerin sevinçli olduğu ve ellerindeki pankartlarla da mesaj verdikleri görüldü.
camlik-agac-dikme (1)

camlik-agac-dikme (3)

camlik-agac-dikme (4)

camlik-agac-dikme (5)

YORUMLAR
  1. Cemil dedi ki:

    Değerli ,Dernek yöneticileri ve tüm katılanları yürekten kutluyorum ..anlamlı bir etkinlik.

  2. ramazan dedi ki:

    tebrikler derneği kutluyorum

  3. furkan dedi ki:

    çok güzel bir etkinlikdi katıldım..:)

  4. Ahmet tezcan dedi ki:

    dernek ve çalışanlarına çok teşekkürler..çocuklarımıza iyi örnek oldunuz..saygılarımızla