site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çamlık Genç Girişimciler Kültür Derneği’nden Açıklama

Çamlık Genç Girişimciler Kültür Derneği’nden Açıklama
01.02.2014
A+
A-

camlik-genc-girisimciler-kultur-dernegi-resim

ÇAMLIK Genç Girişimciler Kültür Derneği Başkanı Kadir ZÜNBÜL; Derneklerinin hibe ve kredi veren bütün kurumlara proje hazırlama eğitimi vererek işsizlere yeni bir iş ve istihdam kapısı açtığını bildirdi.Öncelike Gençlerimizin projelerini bizimle paylaşması halinde kendilerine gerekli desteği vereceğimizi,birlikte başarılara imza atacağımızı belirtmek istiyorum.

ZÜNBÜL, yaptığı yazılı açıklamada, hibe fonlarından faydalanarak Çamlık Köyümüze ve Selçuk İlçemize,  yeni projeler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Birçok danışmanlık firmasının uçuk fiyatlarla proje yazdığını, tplnatılarımıza,eğitimlerimize katılanların kimseye ihtiyaç duymadan kendi projelerini başarılı şekilde yazarak hibe ve kredi fonlarından yararlanabileceğini dile getiren  ;

Çamlık Genç Girişimciler Kültür Derneği Başkanı  ZÜNBÜL;

İzmir AB fonlarından faydalanan şehirler arasında  bulunurken en büyük AB fonu alan şehir Konya’dır. Konya gibi birçok şehirde odalar ve sivil toplum kuruluşları ortak çalışmalar yaparken İzmir ‘de  kurumlar arası bilgilendirmeler bile çok zayıf kalmaktadır. 2007-2015 yılları arasında Türkiye’ye 4 milyar avroyu aşan bir fon büyüklüğünün sağlanması beklenmektedir.

Başkan Kadir ZÜNBÜL ;Dağıtılan hibelerden pay alma yarışında, 16,3 milyon avro ile Konya ili birinci sırayı alırken, Van 16,2 milyon avro ile ikinci sırada yer alıyor. Konya’nın birinci sıraya yerleşmesinde, ‘Bölgesel Kalkınma Hibe Programı’ kapsamındaki 13 ile yönelik yaklaşık 90 milyon avro tutarındaki hibenin 15,5 milyon avroluk kısmını alması etkili olmuştur. Derneğimiz, hibe ve kredi veren bütün kurumlara proje hazırlama eğitimi vererek işsizlere yeni bir iş ve istihdam kapısını açmak dernekçe hedeflerimiz arasındadır dedi.

Çamlık Köyümüzde zeytin,zeytin yağı,incir vb.ürünlerimizin tanıtımını ve pazarını oluşturmak için yakın zamanda bir takım etkinliklerle sesimizi duyuracağız.Çamlık hakkettiği değere noktaya gelecektir. ÇGG Kültür Derneği Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla ve üyelerimizle istişarelerimiz her geçen gün daha verimli ve aktif geçmektedir.

Başkan ZÜNBÜL “Çamlık Köyü, Selçuk ile Kuşadası arasında bir köprü konumunda. Muhteşem doğası ve kültürel özellikleri ile ön plana çıkan köyümüzün tanıtımı için çaba sarf ediyoruz. Köyümüze ait zeytin,zeytinyağı ve incirimizle, ülke tanıtımında ve uluslararası tanıtımda yer almak için canla başla çalışacağız” dedi.

Başkan Zünbül; Çamlık ‘da  bulunan Buharlı Lokomotif Açık Hava Müzesi’nde Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan, İsveç ve Çekoslovak yapımı 30 buharlı lokomotifin sergilendiğini, bunların arasında dünyada sadece 2 tane bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotifin de yer aldığını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Selçuk Çamlık ziyaretinde kullandığı beyaz trenin de müzede yer aldığını belirtirken köye her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiğini dile getirdi. İleri ki günler de her yıl belli bir gün de ”Çamlık Tren Günleri” etkinliği düzenlemeyi düşündüklerini açıklayan ZÜNBÜL, Çamlık köyümüz de Türkiye’nin değişik illerinden ve Avrupa dan demiryolcuları davet edip, ev sahipliği yapmak dernekçe  konuklarımızı ağırlamak istiyoruz  dedi. 

Sevgiyle el ele..

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    bu dernek iyi işlere imza atar.kimsenin şüphesi olmasın

  2. hakan al dedi ki:

    baravo başkan..tebrikler.

  3. K.Çoraklı dedi ki:

    Öncelikle; Çamlıkta böyle bir oluşumu gerçekleştiren ve emek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.O bölgenin en güzel,en ulaşılabilir ve tanıtımı konusunda özellikleri ve öncelikleri olan bu köyün halen bu kadar zayıf kalması gerçekten kabul edilebilecek bir durum değildir.Bu köyün zeytini,zeytinyağı,inciri yanında ,Tren müzesinin olması,Turistik Deri Firmalarının,Halı Firmalarının bulunması da bir o kadar cazibe merkezi olmasını gerektirecek kadar önemli unsurlardır.Ayrıca Atatürk’ümüzün gelerek konakladığı bir mekanın da olması ayrı bir değer yaratacak faktördür.Gerçekten bir gayret gösterilirse,Dağın tepesinde ulaşımı bile zor olan Şirinceden de fazla değer bulacak,tanınacak ve o bölgeye gelen insanların mutlak uğrayacağı bir destinasyon olacaktır.Dolayısıyla;Şirincenin Turizmden aldığı payın çok çok üzerinde pay alması da mümkün olacak , köyün refahı artacak ve gençlerine de yeni imkanlar doğacaktır.Değerli Dernek yöneticileri,acizane tavsiyem o köydeki Firmalar ile iyi ilişkiler geliştirerek ve onlara yardımcı olarak onların kendi Firmaları adına,dolayısıyla köy adına daha fazla yatırım ve tanıtım yapmalarını sağlamaya çalışmanızdır.İnanın ki Çamlık köyü için yapacağınız küçücük gayretler dahi oraya büyük kazanımlar sağlayacaktır.Bir zamanlar çay,su,ayran satarak dahi sular gibi para kazanılan bu köy maalesef yıllardır kaderine terk edilmiş ve üzerine adeta ölü toprağı serpilmişcesine uyku halindedir.Anadolunun birçok bölgesinde cazibe olarak sunulacak hiçbir şeyi dahi olmayan ancak suni birtakım etkenler ile yaşadıkları yerleri uğrak yeri haline getirmiş ve bundan önemli gelirler elde eden yerlere baktığımızda Çamlık köyünün çok ama çok geç kaldığını anlamamız zor olmayacaktır.Yanıbaşınızdaki Şirincenin dahi Çamlıktan ne fazlası var anlamakta zorlanıyorum.Şirinceyi Öyle ya da böyle Dünya tanıdı,Çamlık köyünü ise bırakın Türkiye’yi daha Ege bölgesi bile tanımıyor…Sizlere yeniden teşekkür ediyor,Çalışmalarınızın inanarak ve şevkle devam etmesini diliyorum.Mutlak sonuç alacaksınız tereddütsüz inanıyorum.Hoşçakalın.