site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Caddenin Adı Değişsin Selçuk Bu Ayıptan Kurtulsun

Caddenin Adı Değişsin Selçuk Bu Ayıptan Kurtulsun
27.12.2012
A+
A-

esat-bozkurtSelçuk Ülkü Ocağı Başkanı Memiş Esener Kuşadası ve Selçuk’ta Kuvayi Milliye Hareketinin lideri olan Mahmut Esat Bozkurt’un ölüm yıl dönümü dolayısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Esener yapmış olduğu açıklamada Selçuk’ta Kuvayi Milliye Reisi Mahmut Esat Bozkurt’a biran önce iadeyi itibar yapılmadır dedi.

Selçuk Ülkü Ocağı Başkanı Memiş Esener yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuki temellerinin atılmasında büyük payı olan, Türk Milliyetçiliği düşüncesinin önemli isimlerinden biri olan Kuşadası ve Selçuk’ta Kuvayi Milliye Hareketini kuran Mahmut Esat Bozkurt’u ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Mahmut Esat Bozkurt`un Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir anlam taşıdığını ve gelecek nesillere bu önemli kişiliğin mutlaka anlatılması gerekiyor’’ dedi.

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener açıklamasına şöyle devam etti; Atatürk`ün yakın çalışma arkadaşı Mahmut Esat Bozkurt`un sadece Cumhuriyetin kuruluşundan önce değil, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu sırasında da önemli hizmetler vermiştir. Avrupa`da eğitimini yarıda kesip bir geminin ambarında Türkiye`ye gelen Mahmut Esat Bozkurt`un Kuşadası ve Selçuk cephesinde Kurtuluş Savaşı`na katılarak önemli başarılara imza atmıştır. Torbalı’dan başlayarak Selçuk, Kuşadası, Ortaklar yörelerini içine alan bir cephe kuran Mahmut Esat Bozkurt düşmana göz açtırmamıştır.

Türk Milliyetçileri olarak, bize hizmet eden insanları hayırla anmak ve onların adlarını yaşatmak, gelecek nesillere tanıtmak en önemli görevimizdir. Yaşadığımız bu günler, ülkemizin Mahmut Esat Bozkurt gibi büyük devlet adamlarına ne kadar çok ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bizlerde Türk Milliyetçileri olarak rahmetli Mahmut Esat Bozkurt’un şu sözünü tüm dünyaya tekrardan haykırmak istiyoruz. ‘‘Ülkeyi Rumlar’ın, Ermeniler’in, Yahudi ve dönmelerin, bölücülerin idare ettiği ve Hıristiyan Emperyalist Batı ülkelerine peşkeş çektiği bir duruma sokmak ve bunun adına “demokrasi, insan hakları” demek, İHANET’ten başka bir şey değildir! ’’ dedi.

CADDENİN ADI DEĞİŞSİN

Esener sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Mahmut Esat Bozkurt’un çok önemli hizmetler verdiği yerlerden biri olan Selçuk’ta Kuvayi Milliye Reisi Mahmut Esat Bozkurt’a biran önce iadeyi itibar yapılmadır. 14 yıl öncesine kadar Selçuk ilçemizde Mahmut Esat Bozkurt adını taşıyan bir cadde vardı. Ne olduysa Mahmut Esat Bozkurt Caddesi’nin adı ne yazık ki Anton Kalinger olarak değiştirildi. Göreve geldiğimiz dört yıldan beri de bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini çeşitli vesilelerle kamuoyu ile paylaşıyoruz. Neden Atatürk’ün yakın çevresinde yer alan ve bölgenin kurtarılması için her şeyini feda eden Mahmut Esat Bozkurt’un adının bulunduğu caddenin adı değiştirilir. İstiklal savaşının kahramanlarından, Kuvayi Milliye ruhunu Selçuk ve Kuşadası’nda başlatan Mahmut Esat Bozkurt’un adı tekrar bu caddeye verilmelidir, eğer bu mümkün değilse adına yakışır bir yere verilmeli ve geçmişte yapılan bu ayıptan Selçuk kurtarılmalıdır. Atamızın bakanına yapılan bu ayıbın derhal düzeltilmesini kamuoyu vasıtası ile tüm halkımızla ve ilgili kurumlarla paylaşıyoruz’’ dedi.

mahmut-esat-bozkurt

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    işte Atatürkün ardına sığınıp siyaset yapan anlayış güzel bir noktaya temas edilmiş tebrikler

  2. sezgin dedi ki:

    selçukun en güzel caddesi mahmut esat bozkurt caddesi olarak adlandırılmalı

  3. hüseyin çelik dedi ki:

    bir ne idüğü belirsizin adı Türk Yurdunda herhangi cadde ya da sokağa veriliyor VATANA VE MİLLETE HİZMET ETMİŞ TÜRK OĞLU TÜRKÜN ADI KONULMUYORSA BEN O BELEDİYE MENSUPLARINI TAMAMININ KANINDAN ŞÜPHE EDERİM ARKADAŞ….

  4. Anonim dedi ki:

    Caddelerde bazı yerleşim yerlerinde böyle isim değişikliği yapılmakta hiç bir şekilde doğru değil o isimler bir kültürün ürünü saygı duymalı geçmişine sahip olmayan millet yok olur gider lütfen başka caddeye olsun isim verilirsin.

  5. Anonim dedi ki:

    Geçmişini unutanlar, bilmeyenler geleceğini hazırlayamaz. Haydi Selçuk.

  6. selcuklu bir vatandas dedi ki:

    1987 de degistirildi o caddenin isimi onceden bozkurt caddesi idi onu degistiren zihniyete yaziklar olsun sozde ataturkculer, 6000 kisiyi milletin vergileri ile anitkabire gondermek ve show yapmak degil asil kendi deger ve kulturunu korumak, show la bu isler olmuyor millet uyandi herkesin ne olduguna,

  7. Soruyoruz dedi ki:

    Dönemin belediye başkanı sayın kamil subaşı’na soruyoruz; Acaba niçin Mahmut Esat Bozkurt’un ismini bu caddeden kaldırdınız, kaldırdınız tamam başka bir caddeye Atamızın bakanının ismi verilemezmiydi? Bu ayıp Selçuk’a yeter de artar bile, bu konu düzelmeden kimse Atatürkçüyüz diye, Atatürk partisiyiz diye ortalıkta yaygara koparmasın.

  8. HAKKI usta dedi ki:

    şimdi sıra sende selçuk halkı yıllardır Atanın partisi diye kandırıldın, ama gel gör ki abilerin partisi atanın en yakın arkadaşlarından atanın bakanının ismini dahi selçuktan silmişler, bu kadar mı yani, böyle mi olur atatürk sevgisi

  9. Tornacı Burhan dedi ki:

    Memiş kardeşim sokağın adını değiştirmek istiyorsan selcuk haber olarak selcuk belediyesine yüklü bir yardım yaparsan istediğin sokağın adını sen koyarsın (ama yaptığın yardım altonkallıngerden fazla olsun)

  10. selcuklu bir vatandas dedi ki:

    burhan bey, altonkalinger selcuga ne yardim etmiste selcuklular bunu fark edememis? anthonkalinger efesi yagmalayan bir profesordur, ben anthonkalingerin selcuga ve selcukluya bir yardimda bulundugunu hatirlamiyorum ve de duymadim, eger siz duydunuz ise yardimlarini bir zahmet siralayinda bizler de bilelim.

  11. selcuklu bir vatandas dedi ki:

    bu arada unutmadan memis kardesimi tebrik ediyorum, gercek turkculuk milliyetcilik atasinin haklarini savunandir, bos showlarla ata anilmaz,milletin vergileri ile tren kiralayip ankarada show yapma ataturkculuk degil,

  12. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    yahu bu avusturyalilar efesimizi muzemizi talan ederek avrupa ABD ve diger kutup ulkelerinin bile muzelerini bizim melketimizden goturduklerinden degilmidir??? kamil bey’e ozellikle bunun açiklamasini yapmak zorundadir. halk için!!!!!

  13. anonim2 1974 dedi ki:

    antony kallinger diye bir soysuzun ne işi var bizim bu güzel vatanımızda hemen imza kampanyası başlatın memiş bey