site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Büyükşehir’den Selçuk’a tarihi yatırım

Büyükşehir’den Selçuk’a tarihi yatırım
12.11.2016
A+
A-

Selçuk asbestli borulardan kurtuluyor

Selçuk İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi Yenileme Töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile devam etti.

Selçuk’ta su musluktan içilecek
Selçuk’un yarım asırlık içme suyu projesini yenileme töreninin açılış konuşmasını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Konuşmasında “Selçuk’umuz açısından önemli günlerden birini bugün yaşıyoruz” diyen Başkan Bakıcı; “Bir belediye başkanı olarak bütün ilçelere siyasi bir katkı gütmeden eşit bir şekilde hizmet sunduğu için öncelikle büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde en fazla ihtiyaç duyduğumuz hususlar içerisinde hiçbir kaygı duymadan birlikte hareket edebilme becerisini gösterebilmek yer almaktadır. Bu erdemi gösterdiği için Başkan Kocaoğlu’na tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’ta 126 km uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi kurmak için çalışmalara başladı. İZSU tarafından gerçekleştirilen 17.3 milyon liralık yatırımın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk’tan “İZBAN grevi ve süreci siyasete alet etme” çabalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kurumların siyasetin arka bahçesi olmaması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, AKP İl Başkanı’nın müdahalesini ise şu sözlerle eleştirdi:

“Bu kadar önemli projeler siyasete alet edilmeye değer mi? Yazık değil mi İzmirliye? Burada ne amaçlanıyor? Siyaset ülke için, devlet için, millet için, gelecek kuşaklar için yapılıyorsa, çok ulvi bir iştir. Ama sadece ayak oyunu için kurgulanıyorsa, yazık memleketin haline! Yazık bizlere, yazık hepimize!”

İZBAN’a siyaset karıştırmayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesinin 1970’lerden kalma 126 kilometrelik içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için çalışmalara başladı. Eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekenin yerine yenisini kurmak için yapılacak çalışmanın başlaması nedeniyle ilçede tören düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu burada yaptığı konuşmada, hayata geçirilen yatırım sayesinde ilçenin sağlıklı içme suyuna kavuşacağını söyledi.

İlçede İZSU tarafından çok önemli yatırımlara imza atıldığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçede devam işlerle birlikte İZSU Genel Müdürlüğü’nün bugüne kadar 25 milyon TL harcadığını söyledi. Planlanan çalışmalar kapsamında Belevi, Çamlı, Zeytinköy, Gökçelan ve Şirince’de atıksu şebekesi ve arıtma tesislerinin hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, Selçuk’ta mevcut arıtmanın yeterli olmadığını ve uzun süredir yeni proje için çalıştıklarını belirterek, idari izin sürecinin ardından tesisin yapım için harekete geçeceklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, yetki alanlarında olmamasına rağmen

Pamucak bölgesine arıtma yapılması için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile anlaştıklarını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk ilçesini yakından ilgilendiren Bayındır Bölge Şantiyesi ile Bergama şantiyesinin önümüzdeki haftalarda törenle hizmete gireceği müjdesini de verdi.

İZBAN gurur projemiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN hattının Torbalı-Selçuk bölümünde belediyenin yükümlülüğü olan istasyon, altgeçit, üstgeçit inşaatlarını bittiğini belirterek, “Belevi’nin yararlanması için bir istasyon daha yapımı yönünde proje değişikliğine gidildi. Onun da çalışmalarına başladık. Şu anda TCDD tarafında bir gecikme var. Bunu da tamamen işin doğasından gelen bir sorun olarak görüyoruz. Sanıyorum önümüzdeki Eylül-Ekim aylarında sinyalizasyon çalışmaları bitince Selçuk’a seferlere başlayacağız.” dedi.

12 yıldır metro ve tramvay projeleri, yollar, bulvarlar, arıtma tesisleri gibi çok büyük işlere imza attıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, kendisi en çok etkileyen iki projeyi ise şöyle açıkladı:

“Bunlardan biri İZBAN, biri İzmir Jeotermal A.Ş. İZBAN, bir yerel yönetimle bir devlet kurumunun yüzde 50 ortak olduğu ilk kurumdur. TCDD’nin yaptığı banliyö hatları yerel yönetimin desteği olmadan verimli çalışamaz. Bu örnek, yerelle genelin kaynaşması, ortaya bir sinerji doğması açısından çok büyük önem taşımaktadır. İzmir Jeotermal A.Ş ise Özel İdare ile Büyükşehir Belediye ortaklığıyla kurulmuş, şu anda turizmin gelişmesi için kür merkezi kuracak güce sahip olmuş, ülkenin kamuda en fazla katma değer yaratan şirketlerinden biri olmuştur. Bu niye önemlidir? İşyerlerinde hizmete, ekonomiye siyasetin müdahale etmemesi, siyasetin arka bahçesi olmaması için önemlidir. İZBAN da, Jeotermal A.Ş. de alanında en başarılı kurumlar arasındadır. Herkes hedefe, şirketin amacına göre hareket etmek, kader birliği yapmak durumundadır. Bu çalışmaları her iki şirkette de 11 yıldır doğru şekilde sürdürüyoruz.”

Siz hiç toplu sözleşme yaptınız mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AKP İzmir İl Başkanı’nın sürece müdahil olmasıyla ilgili tepkisini ise şu sözlerle dile getirdi:
“İZBAN şirketimizde toplu sözleşme gerçekleşemedi ve sendika doğal hakkını kullanarak greve gitti. Biz burada bütün kararlarımızı İZBAN Yönetim Kurulu’yla birlikte verdik. Daha doğrusu onlar verdi. En son yüzde 15 zamma yönetim kurulu karar verdi. Sendika kabul etmedi ve ‘greve gideceğim’ dedi. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanı makamında TCDD temsilcisi var. 8 yönetim kurulu üyesinin 4’ü TCDD, 4’ü ise Büyükşehir Belediyesi tarafından atanıyor. Grev başladıktan sonra ‘hafta sonuna kadar sürecin soğumasını bekleyelim, Pazartesi gününden itibaren tekrar görüşmeye devam edeceğiz’ dedik. AKP İl Başkanı Sayın Bülent Delican, sanıyorum Perşembe günü TCDD Bölge Müdürü’nü alıyor, sendikaya gidiyor. Sonra İZBAN Genel Müdürü’ne gidiyor, oradan da beni arıyor. Burası Türkiye Cumhuriyet devleti. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet kurumlarıyız. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini, hangi kurumda kimin yetkili olduğunu yazılı ve yazılı olmayan kurallarımız belirlemiştir. Ben böyle bir şeyi kabul edemem. Kendisine ‘Siz hiç Toplu İş Sözleşmesi yaptınız mı? Nasıl yapıldığını, ne pazarlıklar, ne tartışmalar yapıldığını, nasıl kayıt altına alındığını biliyor musunuz?’ dedim. ‘Bilmiyorum ama öğrenirim’ dedi. Ben size ‘yapamazsınız’ demiyorum, ‘yaptınız mı’ diyorum. Elbette kimse anasının karnında öğrenmiyor. Ben bugüne kadar 100’e yakın Toplu İş Sözleşmesi yaptım Hepsinden de yüzümün akıyla çıktım.”

Siyasete alet etmeye değer mi?

Delican’ın bu çıkışının çalışanlar arasında da huzursuzluğa neden olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu arkadaşın oraya gitmesi İzmir’i karıştırdı. Aynı sendikayla Metro’da sözleşmemiz var. Buradan cesaret alarak ESHOT’ta şoförler fazla mesai yapmayacağız demeye başladı. Bu çıkışı kim yaptı? Bülent Delican yaptı. Hakkı var mı? Yok.. Yetkisi var mı? Yok.. İşi biliyor mu? Bilmiyor. Niye yaptı? Bu kadar önemli projeler siyasete alet edilmeye değer mi? Allah rızası için hepinize soruyorum, siyasete alet etmeye değer mi? Yazık değil mi İzmirliye? Ne kazanılacak? Ne amaçlanıyor? Siyaset ülke için yapılıyorsa, siyaset devlet için, gelecek kuşaklar için yapılıyorsa, birbirine çelme takmak için yapılmıyorsa çok ulvi bir iştir. Ama sadece ayak oyunu için kurgulanıyorsa, yazık memleketin haline. Yazık bizlere, yazık hepimize” diye konuştu.

Devlet terbiyesi başka bir şey

Herkesi hukuka ve ahlak kurallarına uygun davranmaya çağıran Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Devleti yönetmek başka bir şey. Devlet terbiyesi denen kişilik özelliği başka bir şey. Bunların hepsi aşılacak. Biz hiç arkaya bakmadan, hiç ‘şu dedi, bu dedi’ demeden kentimiz için çalışmaya, kentimize, kentlimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama bütün siyasilerimiz de samimi olmalı. Sanki toplu sözleşmeyi ben yapmamışım. Son gün Müsteşar Yardımcısı da orada olduğu için gittim. Yüzde 15 zamda mutabık kaldık. Başka bir şeye karışmadım. Zaten bizim imza yetkimiz de yok toplu sözleşmede. Herkesi ama herkesi kurallara uygun, yasalara uygun, evrensel ahlak kurallarına uygun, bir devlet sorumluluğu içinde görev yapmaya çağırmak da en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum.”

Yatırımlar 4’e katlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2004-2009 yıllarında 2 milyara yakın yatırım yaptığını, ikinci döneminde bu rakamın 4,5 milyara çıktığını belirten Başkan Kocaoğlu, 2014-2019 döneminin sonuna kadar yapılacak yatırımın ise 8 milyar liraya ulaşacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Bunlar sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kendi gücüyle, kendi kredibilitesiyle yapılıyor” dedi.

Siyasi kaygı gütmeden eşit hizmet
Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ise ilçe için önemli bir gün yaşandığını belirterek, “Bir belediye başkanı olarak bütün ilçelere siyasi kaygı gütmeden eşit hizmet yapma özelliğini sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz, hiçbir kaygı duymadan birlikte hareket edebilmektedir. Bu bir erdemdir. Bu erdemi gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Örnek alınması gereken davranışlardır bunlar. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları bununla da kalmıyor. Yepyeni modern bir terminale kavuşacağız. Bugün gidilmedik hiçbir ova noktası kalmayacak, sathi kaplama çalışmaları devam ediliyor. Kilit taşsız hiçbir yerimiz kalmıyor. Bütün bu yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İZSU Genel Müdürlüğü’nün çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Bakıcı, “İZSU, yaptıklarıyla, hayata geçirdikleriyle örnek alınması gereken kurumların başında gelmektedir. Uzun yıllar İZSU bünyesinde yer aldığım için gurur ve onur duyuyorum. En büyük dertlerimizden bir tanesi içilemeyen suydu. Artık çeşmelerden akan şebeke suyunu hepimiz güvenle içme olanağına kavuşacağız. Asbest borular kalkıyor, en çağdaş ülkelerde kullanılan borular geliyor” diye konuştu

Selçuk’a sağlıklı ve kesintisiz su verilecek
17.3 milyon liralık yatırım kapsamında, 126 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilenecek. Zeytinköy’de başlayan imalat çalışmaları ilerleyen Pamucak ve Selçuk merkezinde devam ediyor. Çalışmalar 2017 yılı Eylül ayında tamamlanacak. Böylelikle ilçe merkezi sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak, su kaçaklarının önüne geçilmiş olacak.

İZSU yatırımları 25 milyon TL’yi geçti

İZSU tarafından Selçuk’ta 38.4 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 6.4 kilometre uzunluğunda kanalizasyon, 1.5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendi. 3 adet su kuyusu açıldı. Zeytinköy ve Barutçu köyleri sağlıklı şebekeye kavuştu. Tarımsal Sanayi Alanı’na kanal ve yağmur suyu hattı döşendi. Pamucak Turizm Alanı, Toplu Konut Alanı sağlıklı içme suyu şebekesine kavuştu. İlçe merkezinden geçen Abuhayat ve İncirli dereleri ıslah ediliyor. Cumhuriyet Mahallesi’nden geçen 1.1 kilometre uzunluğundaki iki derede betonarme kesit imalat yapılıyor. Çalışma sonunda dere kenarları korkuluk takılarak güvenli hale getirilecek İlçede devam eden yatırımlarla birlikte İZSU’nun gerçekleştirdiği yatırım tutarı 25 milyon lirayı geçti.

Selçuk’a 60 milyonluk yatırım yağdı

İZBAN hattının Selçuk’a uzatılması projesi kapsamında yapılan istasyon binası, 4 adet karayolu alt geçidi ile 2 adet karayolu üst geçidi için toplam 24.2 milyon TL harcandı. Sathi kaplama çalışmaları çerçevesinde 99 km üretim yolu yapıldı, 64 bin ton sıcak asfalt döküldü.

Şirince Köyü’nün alternatif yolu, İtfaiye Binası, Kültür Merkezi ve belediye dükkanlarının ikmal inşaatının yanı sıra, ortak proje kapsamında maddi destek verilen Deppo Efes gibi önemli bir proje ilçeye kazandırıldı. Şirince Matematik Köyü’nün yolu düzenleniyor. Asfaltlama çalışmaları, parke-bordür desteği ve ortak projeler için ilçeye 35 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldı. İZSU ile birlikte yapılan yatırımların toplamı 60 milyon lirayı aştı.

İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda İlçe Garajı, Katı Atık Transfer İstasyonu ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projelerin yapımına başlanacak.

aziz_kocaoglu_selcuk_acilis_kasim-2

aziz_kocaoglu_selcuk_acilis_kasim-3

aziz_kocaoglu_selcuk_acilis_kasim-6

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.