site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyükşehir’den Fidan Dağıtım Projesi

Büyükşehir’den Fidan Dağıtım Projesi
17.01.2015
A+
A-

ziraat-odasi-fidan (1)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü, Selçuk Ziraat Odası ve Selçuk mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesinin fidan dağıtımı projesi için bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir belediyesi ilçelere 1 milyon meyve fidanı dağıtacak. Her çiftçi, ücretsiz olarak 25 meyve fidanı alabilecek. Fidanlar Selçuk Ziraat Odası tarafından dağıtılacak. Selçuk Ziraat Odasını ziyaret eden Mühendisler, oda meclisi ve mahalle muhtarları ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, bu güzel projeye dahil olmak isteyen tüm çiftçileri başvuruya davet etti.

Fidan dağıtımı projesi kapsamında, tüm çiftçiler 21 Ocak tarihine kadar mahalle muhtarlarına ya da Ziraat Odasına müracaat ederek fidan taleplerini belirtebilirler. Önerilen talepler, İzmir Büyükşehir Belediyesine bildirilecektir.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu 1 milyon meyve fidanı toprakla buluşacak projesi kapsamında Selçuklu çiftçilere ücretsiz meyve ağacı fidanları hediye edilecek. İlçelerin ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin müracaat edebileceği proje ile kayıtlı her çiftçiye 25 adet meyve fidanı hediye edilecek. 15 farklı meyve ağacı ve zeytin ağacı fidanı dağıtılacak. Proje ile hem meyve ağaçlarının sayısında artış sağlanması hem çiftçilere meyve ağacı kazandırılması hem de toprağın ağaçlandırılması gibi pek çok kazanım sağlanacak.

HER ÇİFTÇİYE 25 FİDAN

PROJEYİ anlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen heyet, dün Selçuk Ziraat Odası’nda mahalle muhtarları ile bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen heyet, mahalle muhtarlarına konuyu anlatarak talepleri iletmelerini istedi. Proje kapsamında Selçuk Ziraat Odası’na kayıtlı olan tüm çiftçiler ücretsiz dağıtılacak olan meyve fidanlarından talep edebilecek. Her çiftçiye 25 adet meyve fidanı hediye edilecek. Ancak bir çiftçi toplamda 25 adet olmak üzere yalnızca 2 çeşit meyve fidanı isteyebilecek. Çiftçilerin dolduracağı talep formları, muhtarlar tarafından Selçuk Ziraat Odası’na oradan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştırılacak. Fidanların dağıtımı bir ay sonra gerçekleştirilecek.

ERDALLI: ÇİFTÇİLERİMİZ YARARLANSIN

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 1 Milyon meyve fidanı toprakla buluşacak projesini değerlendiren Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, projeyi takdire şayan olarak değerlendirdi. Erdallı, ”İzmir Büyükşehir Belediyesi son derece yararlı bir proje başlatmıştır. Bu proje ile hem meyve ağaçlarının sayısında artış sağlanması hem çiftçilere meyve ağacı kazandırılması hem de toprağın ağaçlandırılması gibi pek çok kazanım sağlanacak. Projeden yalnızca kayıtlı ve tapu sahibi çiftçilerin yararlanması sayesinde fidanların yanlış ellere geçmesi önlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne öncü olduğu projeden dolayı teşekkür ediyor ve çiftçilerimizin bu projeden yararlanmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ziraat-odasi-fidan (2)

ziraat-odasi-fidan (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.