site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyükşehir Meclisi’nden depremzedeler için dev adım: 5 bin liralık yardım yolda!

Büyükşehir Meclisi’nden depremzedeler için dev adım: 5 bin liralık yardım yolda!
20.11.2020
A+
A-

İzmir’de yaşanan deprem sonrası evleri orta hasar görmüş vatandaşlara verilmesi planlanan 5 bin TL’lik maddi yardım için resmi olarak düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hazırlanan madde komisyonlara gönderildi. Madde sonrası söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Bu rakam AFAD’ın tespit ettiği binalara ödenecektir” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan Meclisi’nin altıncı oturumu gerçekleştirildi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı. Meclisin gündeminde ise 30 Ekim tarihinde İzmir’de yaşanan deprem vardı.

İzmir’de yaşanan depremde evleri orta derecede hasar alan vatandaşlara verilmesi öngörülen 5 bin TL’lik yardım için hazırlanan “İlimizde meydana gelen deprem felaketinde evleri orta hasarlı olarak zarar gören vatandaşlarımızın, acılarını hafifletebilmek ve yeni kuracakları haneleri için kira desteği sağlayabilmek adına, her bir hane için 5.000,00-TL nakdi yardım yapılması ve yapılacak bu desteğin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğüne ait ilgili bütçe kodundan karşılanması hususunun görüşülmesi” maddesi Mecliste görüşüldü. Oy birliği ile Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na gönderilen maddenin kabul edilmesi halinde, evlerinde ağır hasar tespit edilen vatandaşların yanı sıra orta hasarlı binalarda yaşayanlara da maddi yardım yapılmış olacak.

ÖZUSLU: AFAD’IN TESPİT ETTİĞİ BİNALARA ÖDENECEK
Komisyonlara gönderilen madde sonrası söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Birci maddede ağır hasarlı değil orta hasarlı binalar içinde 5 bin TL verilecektir. Bunlarda AFAD’ın tespit ettiği binalara ödenecektir” ifadelerini kullandı.

SOYER: HEP BERABER BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM

Başkanlık makamınca gündeme eklenen ek madde olan “30 Ekim tarihinde yaşadığımız deprem sonrasında yıkılan ve ağır hasar gören binaların 1998 yılında yürürlüğe giren deprem yönetmeliğinden önce ruhsatlandırdığı tespit edilmiştir. Yine orta hasarlı yapıların da bu nitelikte yasal yapılar olduğu görülmüş olup gecekondu ve kaçak yapıların bulunduğu bölgelerde belediyemizce yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Diğer yandan kentimizde yaşanan depremle birlikte olası risk grubundaki yapılarla birlikte yasal ruhsatlı binaların da deprem dayanıksız, riskli ya da hasarlı hale geldiği anlaşılmıştır. Bu kapsamda kentimizde ruhsatlı yapıların dönüşümünün kolaylaştırılarak hızlandırılması kapsamında söz konusu yapıların yapılaşma haklarında mevcut kitlelerinde herhangi bir kayıp olmadan yapılabilmesi için gerekli imar düzenlemelerinin yapılabilmesi için gerekli kararın alınması” maddesi hakkında söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, işbirliği çağrısında bulundu. Soyer, “Benim hem AK Parti hem MHP hem İYİ Parti hem de CHP den ricam şudur ki bunu elbirliği ile hepimizin üstünde çalışarak hayata geçirmemiz. Hep birlikte çözeceğimize inancım tam. Bunları ortak akılla geliştirmeyi hayal ediyorum ve hep beraber başaracağımıza inanıyorum” dedi.

YILDIZ: İZMİR’İN FARKINI ORTAYA KOYDUK
AK Parti Meclis Üyesi Dilek Yıldız ise yaşanan depremin İzmir’deki sorunları gözler önüne serdiğini söyledi. Yıldız, “Gerek enkaz bölgelerdin gerek aram kurtarma çalışmaları gerek hasar tespit çalışmalarında, gerekse vatandaşlarımızın barınması konusunda büyük bir titizlik ve dayanışma örneği sergilendi. Burada da İzmir’in farkını ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Yaşadığımız depremin İzmir’deki altyapı ve şehirleşme konusundaki sorunları ortaya çıkardığına inanıyorum. Bizlerin en büyük görevinin çocuklarımıza dayanıklı ve güvenli evler inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum.

SOYER: VAKALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILIYOR
Geçtiğimiz meclislerde İzmirlilere gönüllü karantina çağrısında bulunan İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer, vakaların çok hızlı bir şekilde yayıldığını söyledi. Soyer, “Çok yayılıyor, çok hızlı yayılıyor. Lütfen kendinize ve ailelerinize dikkat edin. Çok büyük hassasiyet göstermek ve dikkatli olmak gerekiyor. Vakalar çok fazla ürkütücü, ondan dolayı çok dikkatli olunması lazım. Gönüllü karantina çağrısını tekrarlıyoruz. Sadece açıklanan saatlerde değil, özellikle yaşlı vatandaşların evlerinden mümkün oldukça çıkmamalarını, çıkıyorlarsa dahil kapıya kadar hava almalarını ancak toplu taşımaları kullanmamalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.