site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bu yönetim anlayışının kabulü mümkün değildir

Bu yönetim anlayışının kabulü mümkün değildir
04.11.2014
A+
A-

selcuk-meclis

CHP: Halkın seçtiği meclisi yok sayan yönetim anlayışını kabul etmiyoruz.

2014 Kasım ayı meclisinin ilk oturumunun gerçekleştirildiği 03.11.2014 günü Belediye Meclis Grubu ve Selçuk Halkı üzülerek belirtiyoruz ki alenen bir hukuksuzluğa ve faşizme şahit olmuştur.

CHP ve MHP Belediye Meclis Üyelerinin kabulü ile oy çokluğu ile gündeme alınan Selçuk Efes Kültür Vakfı ile Selçuk Belediyesi arasında protokol yapılmasına dair önergenin görüşülmesi ve oylanması sırasına Meclis Başkanının anlaşılamaz tavrı neticesinde kaos ortamına dönüşmüştür.

Her işlemin oylanarak karara bağlandığı Meclis Toplantısında gündeme alınan bir konunun Meclis Başkanının yersiz, hukuksuz ve ısrarcı tavrı ile oylama yapmaması anlaşılabilmiş değildir. Meclis Başkanı “ben başkanım oylama yapmıyorum” cümlesi Meclise ve Selçuk’a hiç yakışmamıştır. Meclis toplantıları Selçuk Halkının iradesinin ortaya konduğu bir yerdir; hiç kimsenin egosunu tatmin edeceği bir mecra değildir.

Ancak üzülerek her gün biraz daha görüyoruz ki ülke genelini baskı altında tutan AKP zihniyeti Selçuk’ta da filizlenmeye başlamıştır.Anlaşılıyor ki Genel Merkezlerinin demokrasiye karşı tavır ve davranışları Selçuk AKP Meclis Grubunu da esir almış durumdadır.

Meclis gündemine gelen bir konuyu meclis başkanı tek başına değerlendirme yetkisine sahip değildir. Halkın seçtiği meclisten kendisini üstün gören meclis başkanının meclis gündeminde olan konuyu oylamaya sunmadan, apar topar kaçarcasına meclis gündemindeki diğer maddelere hiç değinmeden meclis salonundan çıkması meclis üyeleri dahil meclis salonundaki herkesi hayrete düşürmüştür. Böyle bir meclis yönetimi bu şekilde bir yönetim anlayışının kabulü mümkün değildir. Gelecek meclis oturumunun tarihini ve saatini dahi oylamaya koymayan ve hatta saatini hiçbir şekilde belirtmeden ve de en önemlisi Belediye Başkanın mazeretini dahi oylamaya sokmayan meclis başkan vekilinin tutumu, AKP yönetimini ve Belediye Başkanını dahi hukuksal anlamda zora sokmuştur.

Kaldı ki Meclis Başkanının gündem maddeleri görüşülmesi bitmeden ben bu konuyu oylamıyorum, meclisi kapatıyorum deyip salondan kaçarcasına gitmesinin sanıyoruz mantıklı bir açıklaması bulunmamaktadır. Belediye Meclis toplantılarının usulü, edebi, adabı vardır ve demokrasiyi benimsemiş benimsememiş herkes için bağlayıcıdır. Ben istedim oldu anlayışının açıklaması yoktur.

Selçuk halkının oylarıyla kendisini temsil etmesi için seçtiği belediye meclisi üyelerinin yok sayılması Selçuk halkının yok sayılmasıdır. Bu işin hukuki ve cezai sürecinin takipçisi olacağımızı beyan ederek; halkın iradesinin hiç kimse tarafından yok sayılmasına CHP Selçuk İlçe Örgütü ve Meclis Grubumuz tarafından müsaade etmeyeceğimizi değerli Selçuk halkına bildiririz.

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü

YORUMLAR
  1. ne yolu bu;? dedi ki:

    AKP Selçuk ta bu işi kotaramaz. öyle her önüne geleni öpmekle samimiyetsiz samimiyetsiz sırıtmakla belediye başkanlığı olmaz….en azından bir daha olmaz.

  2. Orcun dedi ki:

    BAHSETTİĞİM İLÇE BŞK CHP İLÇE BŞK ÖZGE YILDIRIMDIR

  3. vatandaş dedi ki:

    Bravo develere halkın hiç bir zaman karşı gelemediği,getirilmediği belediye meclisinde,esnaf odasında derneklerde vakıflarda ve diğer stk’larda, develer üç aydır gündemi sıcak tutuyor.Maaşı alınca onlara bir çuval burçak bir balya dikeni bol saman ikram edeceğim.Selçuk halkına deve sabrı ve kini versin.

  4. SAKİ dedi ki:

    CHP GENCLIK KOLLARI BASKANI INSANLARI TEHDIT EDER.ILCE BASKANI HAKARET EDER.BUNLARIN BUYUK BASKANI KIM DI? IMAM CEMAAT HESABI. KILAVUZU KARGA OLANIN HESABI.NEYSE KI BU KOTU ZIHNIYET 29 MARTTA TARIH OLDU ONUN KALINTILARIDA YOK OLMAK UZERE.SELCUK AK BELEDIYECILIKTE KABUL EDIN HAZMEDIN ARTIK

  5. Le Birader dedi ki:

    C.H.P yanlışı, yanlışta ısrar etmesi….(siyaset üstü -yorum)
    Selçuk Efes kültür vakfı C.H.P nin Efes şubesimidir..?…Bir kültürel faliyet.için kurulmuş vakıf ..Efesin dokusuna uygun faliyette olmalı..Serhoş kültürü deve güreşlleri germencik incirli ovadan selçuğa sıçradığında …sabaha kadar kahve lerde barlarda .çalan davulcular zurnacılar .yetmez.uyumayın..ama uyanıkta kalmayın diye.finalde yerlerde dolaşan …içtiklerinin farkına varmadan …birbirini kıran dostlarımın bilinçlerini yitiren ve yitirten deve güreşini… festival olarak gördüğümde…..zamanın halk uyusun diye arenaları kuran KRALLARIN…halkı UYUTMA TEZGAHI görürdüm….
    HAYVANLARA SİZ GÜREŞMEK İSTİYORMUSUNUZ DİYE SORACAK ..ARANIZDA BİLİNÇ VARMI..? VARSA….! GÜREŞ SONUNDA BİR TARAFINIZ ÇIKTIĞINDA…SUCUK OLMAYA GİDERSEN GİT BRE DEVE DİYECEK… O BİLİNÇTE KAÇ C.H.P Lİ VAR…Bİ DUR KARDEŞİM…HAYVAN HAKLARI ŞU BU DİYE BAĞIRAN BİZLER..KÜLTÜREL FALİYET ADI ALTINDA HOROZ GÜREŞİ DEVE GÜREŞİ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ..YERELİNDE PARASINI HARCAYAMAYIZ…YAPIN…LEYLEK MÜZİK FESTİVALİ……YAPIN..YÖRÜK KÜLTÜR FESTİVALLERİ…YAPIN TÜM KÖYLERİMİZİ KAPSAYAN YÖRESEL TARIM VE DİĞER TANITIM FESTİVALLERİ,YAPIN KISAFİLM FESTİVALİ,YAPIN GENÇLİK FESTİVALİ,YAPIN BİSİKLET FESTİVALİ,CAZ FESTİVALİ,UNUTULMAZ LEZZETLER FESTİVALİ,HER MEYVENİN FESTİVALİ YAP……AMA DEVELERİN CANINI YAKMAYIN KARDEŞİM…….OLDU BİTTİYE GELEN HER FALİYET TUZAKTIR….AMAÇLARI BİRİLERİNE HİZMET EDER…LÜTFEN..KURUMLARIN KURUCULARI ..YÖNETİCİLERİ…UYANIK KALIN…HELE C.H.P…SEN DAHA UYANIK KAL…ARKA BAHÇE OLMAYI BIRAK…İKTİDAR OLMAYI BECERMEK…İLÇE VE MAHALLE SİYASETİNDEN BAŞLAR…KAPI KAPI OY KAYBETMEK YERİNE KAZANMA ZAMANI..İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞANLARA ALET OLMA ZAMANI DEĞİL…

  6. GEÇEK ADALET dedi ki:

    CHP selçuk ilçe örgütüne hatırlatmak lazım ki bu mecliste chp iktidaırnda yaşananları.artık chp nin selçukta iktidara gelmesi hayal.işte buyüzden son çırpınışlar bunlar

  7. SAKİ dedi ki:

    NE OLDU ESKI GUNLERDE VAFAYI KINADINIZMI.SEKRETERINI DARP ETTI KINADINIZMI.HERSEYE BIR KILIFINIZ VAR AMA HALK YEMIYOR ARTIK.ORNEK 29 MART.HADI BASKA KAPIYA VEFA VE SAZ ARKADASLARI.OSMAN BASKAN SENI KUTLUYORUM BUNLARA AZ BILE YAPMISSIN BUNLARI DIREK KOV MECLISTEN

  8. Sevim dedi ki:

    O değilde bu akp lilerin hali nolcak böyle..adamlar hiçbişeyden anlamıyolar..belediye yönetmek nedir bilen yok..bırakın herkes bildiği işi yapsın 😀