site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bu Sorun Bitmedi, Bitmeyecek…!

Bu Sorun Bitmedi, Bitmeyecek…!
06.04.2015
A+
A-

selcuk-otopark-sorunu

Selçuk’ta otopark sorunu her geçen gün daha da büyüyerek artıyor. Kaldırımlar ve herkesin kullanımına açık cadde ve sokaklar otopark haline geldi.

Esnaflar dükkânlarının önüne ve hatta kaldırıma çıkmış arabalardan dolayı siftahsız dükkân kapattıklarını dahi söylüyorlar. Araç sahipleri özellikle dikey park edilen araçlardan şikâyetçi olurken “Otopark sorununu çözeceğiz” sözü verenleri göreve çağırıyorlar. Selçuk’un bazı bölgelerinde motosikletlere temin edilen otoparklar işe yaramazken, park yasağının olduğu bölgelere araçlarını bırakan vatandaşlar, otopark bulamadıkları için göz göre göre ceza almak zorunda bırakılıyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde otopark sorununa el atacaklarını ve Selçuk’ta bu konunun çözüme kavuşacağını söyleyen şimdiki yetkililer, maalesef ki herhangi bir girişimde bulunmuyor. Selçuk Belediyesi bünyesinde atlanan bu önemli sorunlar, acil çözüm beklemekle birlikte, her geçen gün artan çeşitli gerginliklere de sebep oluyor.

selcuk-otopark-sorunu-2

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    1. bu kadar araç selçuğa dişardan giriş yapmiyor 2.esnaf şikayetci ise öncelikle kendisi merkeze araçla gelmiyecek 3.carşı içinde otopark üçretli olaçak(bir ara paralı idi çarşida ve pazar yerinde bidana araç yokdu)4.selçuk nekadar yerki üstelik düzayak çarşıya gelmek için araca gerek yok 5.devlet yada belediye çözsün derseniz çok beklersiniz 6.herkese mutlu haftalar

  2. Ömer Gözönünde dedi ki:

    Sorun var, ancak sorunun adı bilinçsizlik. Bakkala aracı ile gidiyor. Evden çay içmeye araçla çıkıyor. Selçuk’un her yerine 10 dakikada yürüye biliyorken insanlarımız tembelliğe alışmış ve araca biniyorlar. Nüfus 35’bin 18’bin motorlu araç var. her 2 kişiden birinde motorlu araç var. En kötü ihtimal her evde bir motorlu araç var. Peki gerek var mı? Hayır. Bilinçsizlik dedim, çünkü insanlarımız tüketim çılgınlığına alıştırılmış. Otopark sorunu çok basit. Biraz yürümeye çalışırlarsa insanlarımız, bakkala araçla değil yürüyerek giderse, iş yerinin önüne değilde biraz daha uzağa park ederse çözülür. Evinizin önünde dursun arabanız çarşıdan eviniz kaç dakika uzaklıkta. En uzak yerdeki ev 10 dakika. Suçu belediye de değil kendimizde aramalıyız…

  3. Anonim dedi ki:

    Beyler suç belediyede deyil suçlu bizleriz araç sahibi sabah evinden çıkıp aracını çarşının her hangi bir yerine bırakıyor akşama kadar kahvehanede oyun oynuyor akşam kalkıp evine gidiyor akşam bakın çarşıda doğru düzgün araç kalıyormu hepsi evine gidiyor belediyenin yapacagı yolun belli bir bölümünü yoldan ayırp o bölgeyi paralı otopark yapacak başka şekilde çözüm bulamaz bakın o zaman o araçlar çarşıya gelecekmi.

  4. gurbetci dedi ki:

    Selamlar,
    belki düzenli olarak Selcukta yasamadigim icin söz hakkim olmayabilir ama malesef gecen yil izine geldigimizde, bazi durumlardan cok rahatsiz oldugumu belirtmek isterim:
    Selcuk Sirince youlu hizasindan carsiya dogru yürümek, bir bayan olarak inanilmaz güc ve rahatsiz edici.
    Sebepi ise, bazi isletmecilerin ve özellikle kiraathanelerin masa ve sandalyeleri, kaldirimlari kaplamakta. Ordan gecmemek icin karsi kaldirima gecmek cözüm olmuyor, cünkü karsi tarafta az ileride yine ayni veya benzeri durumla karsilasiyorsunuz.
    Birde bu engellere Park halindeki Motorbisilet ve benzeri eklenince, durum oldugundan dahada vahimlesiyor, cünkü birde buna kaldirimlarda, yani aslinda “yayanin” hakki olan kaldirimlarda, Bisiklet ve hatta Motorbisiklet ve benzeri seri halinde ilerleyince, durum aslinda vahim degil korkunc oluyor.
    Ben yasli Annem ile carsiya giderken malesef bu sebeplerden dolayi, bir arka sokagi kullanmak zorunda, cünkü saka degil bir keresinde resmen kaldirimida eziliyorduk.
    Hadi bunu gectim, Pazar yerinde, Camii’nin karsinda Belediyenin vatadaslara hizmet amacli sundugu oturma yerleri var (banklar) yine Annem ve ben orda otururken hic kimse umursamdan etrafimiza Motorbisikletlerini park ettiler 🙂 en son ordan cikabilecegimiz ufak bi bosluk vardi onuda bir vatandas sagolsun kapadi. O Vatandasi “artik burdan ucarak cikariz” diyerek uyarmama ragmen, siritarak aracini park edip gitti.
    Bir vatandas yada en önemlisi bir insan olarak hic kimsenin kimseye karsi bir saygisi olmadigini düsündüm.
    Bu durum beni gercekten cok ama cok üzdü. Aslinda herkes biraz dönüp kendine baksa ve kendisine yapilmasindan hoslanmiyacagi seyleri baskalarina yapmasa, bu tür sorunlar olmaz ve kimse kimsenin hakkina girmezdi ve kimse kimseden sikayetci olmazdi.
    Degerli zamaninizi aldigim icin kusura bakmayin.
    Selamlar grubetci

    1. aaaa dedi ki:

      ELHEMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ

  5. Cenk dedi ki:

    Bu ülkede benzinde mazotta çok ucuz …. Hele araba fiyatları kelepir … Yoksa bu kadar Arabalar ne diye …. Ekmege , Elektriğe zam geldi diye Söylenenler önce kendilerine baksın