site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bu Pazar Selçuk’ta Develer Güreşiyor

Bu Pazar Selçuk’ta Develer Güreşiyor
18.01.2013
A+
A-

selcukta-develer-guresiyor31. Selçuk – Efes Deve güreşleri Festivali bu Pazar Selçuk – Pamucak Arena’da yapılacak. 128 pehlivan devenin güreşeceği bu dev organizasyon aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kış pikniği olma özelliğini taşıyor.

BU PAZAR SELÇUK’TA DEVE GÜREŞİ VE PİKNİK VAR

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, güzel bir hava da gerçekleşmesi beklenen 31. Selçuk Efes deve güreşleri festivaline herkesi aileleri ile davet etti. Efes, Meryemana, Şirince gibi dünya markası tarihi ve kültürel markalarıyla İzmir’in ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Selçuk’ta bu hafta sonu deve güreşi coşkusu var.Türkiye’de düzenlenen en büyük deve güreşi organizasyonu olan 31. Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali 19 ocak cumartesi günü yapılacak Altın Havan En Süslü Deve Yarışması ile başlayacak. Bir nevi deve güzellik yarışması olan bu renkli etkinlikle Selçuk istasyon meydanında arzı endam edecek ve moral bulacak develer 20 ocak Pazar günü ise Selçuk Pamucak Arena’da kıyasıya rekabet edecek. Cazgırların manileri ile, egeli müzisyenlerin klarnet, davul ve zurnalarıyla güreşin tadı çıkartacak güreş severler aynı zamanda eşleri ve çocuklarıyla da mangal yaparak Türkiye’nin en büyük kış pikniğinin zevkine varacak.

Selçuk’un Efes, Meryemana, Şirince gibi çok tanınmış kültür ve tarihi turizm varlıkları ile Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmasına rağmen geleneklerini de yaşattığını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ,20 Ocak Pazar günü herkesi aileleri ile piknik yaparak ve deve güreşi izleyerek farklı bir kış pazarı yaşamak için Selçuk’a davet etti.

Başkan Ülgür “Selçuk Efes, Meryemana, Şirince gibi çok tanınmış kültür ve tarihi turizm varlıkları ile Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı. Ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınır olmamıza rağmen ülkemizin ve bölgemizin geleneklerini yaşatmak için çalışmalar yapıyoruz. Deve güreşlerimiz de bunlardan biri. Bu etkinliğimizle hem ülkemizde deve varlığının sürmesine katkı sunuyoruz hem de kışın bölge insanı için farklı bir atmosfer yaratıyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye’de gerçekleşen en büyük kış pikniği. Bizim organizasyonumuz Marmara’dan Egeye kadar yapılan deve güreşlerinin en büyüğü. Ülkemizin ve bölgemizin uluslararası arenada tanıtımı için de çok önemli. Çünkü uluslararası basın da Selçuk – Efes Deve Güreşlerine yoğun ilgi gösteriyor. Tüm Egelileri, tüm güreş severleri bu Pazar Selçuk Efes deve güreşlerine bekliyoruz” diye konuştu.

selcuk-deve-guresi

selcuk-efes-deve-guresi

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    develerle bırlıkte sende idmana başla yumurtacı seçim yaklaşıyor..meydan boş degil sanada eski arkadasının hanımefendının partısınede rahat seçim yok bu sefer…isterseniz birleşin nasılsa eski dostsunuz aslan sosyal demokratsınız..