site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bu Kez de Yetmiş Yedililer Buluştu

Bu Kez de Yetmiş Yedililer Buluştu
08.07.2012
A+
A-

Dostlukların ve arkadaşlıkların kaybolmaya yüz tuttuğu bir dönemde, kendilerine yetmiş yedililer adını veren 35 yıl öncesinin mezunları, öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Yedi uyuyanlar Yavuzun Yerinde yapılan 1973–77 Selçuk Lisesi mezunları toplantısında yer almadıklarından dolayı kendilerine yetmiş yedili adını veren grup cumartesi akşamı yedi uyuyanlardaki Askerin yerinde buluşarak ayrı bir gece düzenlediler. Pazar sabahı saat 11.00 de Karameşe Anadolu Köy sofrasında ikinci kez buluşup beraberce kahvaltı ettiler.

İzmir, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde ikamet eden 77 liler Selçuk Lisesinden mezun olduktan 35 yıl sonra arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle buluşup bir araya geldiler. Yetmiş yedililer gurubunun buluşmasını sağlayan Av. Nihal Sarıpınar ve Nuriye Çiğdem’in davetiyle toplanan öğrenci ve öğretmenler, 1977 Selçuk Lisesi mezunları adı altında 7.7.2012 tarihinde ve ayın yedisinde, yedi uyuyanlarda askerin yerinde buluştular.

Toplantıya katılan emekli öğretmenlerden Seval Büyüktosun, Süleyman Çalışkan, Mustafa Şen ve eşi Güzin Şen, Metin Akbaşlı, Nurhan Yetiz ve sanatçı Genco Mert’in aralarında olduğu grup. Okul döneminde okuduğu şiirlerle arkadaşlarının beğenisini kazanan Nihal Sarıpınar’ın “Nazım Hikmetin hoşgeldin” şiiriyle arkadaşları ve öğretmenlerine hoş geldiniz diyerek ve öğrencilik yıllarında ders içerisinde yaşanmış, gizli kalan sırlarını birbirlerine anlatarak sohbete başladılar.

1961 yılında Selçuk Orta Okulunda göreve başladığını ifade eden Em. Öğretmen Seval Büyüktosun, öğretmen ve öğrenci iletişimi üzerinde anılarını anlatırken geçmişte yaşadığı anekdotlardan örnekler vererek, yaptığı yazılı sınav kâğıtlarının eşi Sümer Büyüktosun tarafından değerlendirildiğini itiraf etti. Avukat olan eşi Sümer Büyüktosun  ise eşini doğrulayarak yazılı kâğıtlarına not verdiğini dile getirdi. Em. öğr. Seval Büyüktosun daha sonra başka bir anısını anlatırken, öğrencilerinden Hayrettin Kırhan ve rahmetli Mustafa Adıgüzel ile sınav esnasında kopya çekme konusunda yaşadıklarını esprili bir şekilde dile getirmesi oldu. Bu arada Seval hanımın heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Geçmişte yaşananların “günümüzde tekrar gündeme gelmesi” Yıllar sonra da olsa öğrenciler arasında heyecanlı anlar yaşanmasına ve de, ne hoş seda dercesine; Anlatılanlar zaman zaman gülüşmelere vesile oldu.

Daha sonra söz alan Emekli öğretmenlerden Nurhan Yetiz, Mustafa şen, Süleyman Çalışkan, geçmiş dönemle ilgili hatıralarını anlatırken çok duygulu anlar yaşadılar. Selçuk’ta liseliler derneğini kurma çalışmalarına başlayan İnşaat mühendisi Halil Düztaş’ın da katıldığı toplantının sonunda, Nuriye Çiğdem tarafından yazılan yetmiş yedili isimli şiirle tekrar buluşmak üzere öğretmen ve öğrenciler birbirlerine veda ettiler.

HABER: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ALLAH SAGLIK MUTLULUK VERSİN

  2. gulen adam dedi ki:

    yilin modasi bu herhalde bu sene

  3. dogan dedi ki:

    süleyman hocam hala genc az dayagına yemedim hepsine saglık mutluluk versin

  4. Ali Usta dedi ki:

    harbinde selçukta son günlerin modası oldu bu buluşmalar toplantılar ama sevindiriici

  5. selçuklu bir vatandas dedi ki:

    çok guzel ama! sosyal aktivitelerde nerelerde bulunuyorlar acaba diyecegim ben?…

  6. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    SIRA 78’LİLERDE..HAYDİ ARKADAŞLAR…

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    sosyal aktiviteleri hakkinda su ana kadar hiç bi alamadik maalesef yoksa hiç kimse hiç bi etkinlikte bulunmuyor mu??? boyle kultur duzeyi çok yuksek olan bi tarihi çok degerli olan sirin ilçemizde bunun eksikligi çok uzuzcu bi durum…!!!!! lutfen goreve her sey selçugumuz için gelecek yeni nesil içindir.

  8. Rıdvan ERTAN dedi ki:

    Nurhan YETİZ hocam mesleğe başladığınız ilk günkü heyecanınız ve motivasyonunuz inanın hiç eksilmemiş hep artmış İlk görev yaptığınız Isparta Sütçüler Ortaokul nun sizde ve bizlerde ayrı bir yeri ve önemi olmuştur daima…Ne kadar güzel örnek alınacak duayenlerimizdensiniz ne mutlu sizlere ÖĞRETMEN DEDİĞİN HER DAİM böyle olmalı En kalkınmış ülke Japonya da emekli olmak yokmuş Emekli olan öğretmen ömrü billah okulu ile ilişkisini kesmiyor reberlik yapıyormuş Aynen siz de öyle Devam hocam Allah yeterki sağlık versin Isparta dan sevgiler saygılar