site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bu Bayrak Yere Düşmez Ölmedikçe Son Kuzu

Bu Bayrak Yere Düşmez Ölmedikçe Son Kuzu
23.11.2015
A+
A-

Ölümünün 45. yılında büyük ülkü devi Ertuğrul Dursun Önkuzu’yu rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhu şad mekânı cennet olsun.

Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda tahsil görürken işgal altındaki okulda komünistler tarafından yakalanıp üç gün süren ve bisiklet pompasıyla ciğerlerine hava basmaya varan ağır işkenceler yapıldıktan sonra, 23 KASIM 1970 günü, okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edildi.

O bir ülkü deviydi. Hiçbir çıkar gözetmeksizin. Çok büyük ideallere sahipti. Öylesine inançlıydı ki düşüncelerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapardı. Milliyetçi, ülkücü çocuklara, gençlere, kızlara milli manevi değerlerimizi kaybetmemeleri için seminerler düzenlerlerdi. İşte böyle büyük bir ülkü deviydi Dursun Önkuzu.

Bizler onları göremedik, onlar gibi olamadık ama onların destanları ile büyüdük. Onların fikirleriyle yaşamaya çalıştık, en zor anlarımız da onların mücadelesini aklımıza getirdik, onları tanıdıkça daha çok sarıldık bu ülküye, Ülküdaşlarımdan özellikle genç kardeşlerimden ricam bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmalıyız. İnandığımız ülkülere ulaşmak muhakkak ki çok çalışmaktan geçiyor, ancak o zaman hedefe ulaşırız. Hedefe ulaşalım ki şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Ve Şehidimiz Dursun ÖNKUZU’nun babasının aşağıda ki sözleri aslında çok şeyi özetliyor.

“Oğlum, Atatürk memleketi siz gençliğe emanet etmişti. Sen, bu emanete sahip çıktın ve bu yolda Türk milletinin baş düşmanı moskoflar tarafından katledildin. 60 sene yaşayıpta esaret içinde ölmektense yirmi yıl yaşayıp hürriyet içinde şehit olmak daha iyidir…”

Bizler de Ülkücü gençlik olarak diyoruz ki; Bizler bu bayrağı Önkuzu’lardan aldık ve Bu bayrak yere düşmez ölmedikçe son kuzu…

Şehidimiz Dursun Önkuzu’yu bu vesileyle bir kez daha saygıyla anıyor. Aziz hatırası önün de saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad mekânın cennet olsun ağabey.

Memiş Esener

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanıbu-bayrak

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.