site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Boy Veren Otlar Hayvanlara Yem Oldu

Boy Veren Otlar Hayvanlara Yem Oldu
06.04.2015
A+
A-

ot

Selçuk’ta, yağışlı bir kışın ardından baharla birlikte oldukça büyüyen otlar, çiftçileri sevindirdi. Havalar daha da ısınıp kurutmadan, çiftçiler tırpanla otları biçmeye başladı. Biçilen otların, hayvanlara yem olarak verildiği belirtildi.

Ege’de kış boyunca etkili olan yağmur yağışı, baharla birlikte otları gürleştirdi. Oldukça büyüyen otlar, hayvancılıkla uğraşan besicileri mutlu etti. Tırpanlanan otlar, hayvanlar için besin oldu.

Besicilerden Maksut Çalışkan, “Bu yıl havaların yağışlı gitmesiyle bereketli bir kış geçirdik. Bol yağan yağmurlar sonrasında ise otlarda güneşi görünce gördüğünüz gibi bir haftada büyüdü. Tarlalarımızdan tırpanla otları biçerek beslediğimiz hayvanlarımızın beslenmesi için kullanıyoruz. Otların biçilmesinin tam zamanıdır çünkü birkaç hafta içerisinde sıcakların artmasıyla bu otlar kurur. Biz de kurumadan biçerek hayvanlara veriyoruz. Havaların bu denli bereketli olması tabii ki bu sezon çiftçilerinde yüzünü güldüreceği kanısındayız” dedi.

UCUZ MAZOT TALEBİ

Bu kış toprağın suya doyduğunu söyleyen Maksut Çalışkan; “Erken büyüyen otları biçmemiz gerekiyor çünkü buraya birkaç ay içerisinde başka bir ürün ekimi yapmak zorundayız. Mısır ekmeyi düşünüyoruz. Yağışlardan dolayı mahsullerde güzel olacağı düşüncesindeyiz. Çünkü mısır bol suyu sever sudan hiç korkmaz. Pamuk daha farklı. Bir bebeği düşünün; nasıl el bebek gül bebek büyütülüyor işte pamukta bebeğe benziyor. Devletten çiftçi olarak beklediğimiz mazot fiyatları çok pahalı geliyor. Mazotta çiftçilere indirimler uygulansın. Bunun yanında ilaç ve gübrede çok pahalı durumdadır. Biz devletten ürettiğimizin karşılığını almak istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.