site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bitmeyen meslek aşkı

Bitmeyen meslek aşkı
17.11.2015
A+
A-

Tireli dikiş makinasi ustası Ahmet Ziyaettin Filiz, ilerleyen yaşına rağmen unutulmaya yüz tutmuş mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Bir asırlık hayat hikayesiyle görenleri şaşkına çeviren Tireli Ziyaettin Usta, 89 yaşında olmasına rağmen kendi mesleğini aşkla sürdürmeye devam ediyor. Gençlik yıllarını, Tire’nin ilk saatçilerinden babası Şükrü Filiz’in yanında çıraklık yaparak geçiren Ziyaettin Usta 1951 yılında evlendi. Evliliğinin ardından baba mesleğini bırakan Ziyaettin Usta, daha sonra Tire’de Singer Dikiş Makinalarının satış ve tamirini yapan Zihni Kıvanç’ın yanında çalışmaya başladı. Mesleğe olan merakını ve hevesini farkeden Zihni Kıvanç, Ziyaettin Usta’yı bir aylığına İstanbul’a Singer Dikiş Makinalarının üretim yerine gönderdi. Burada kendini geliştiren Ziyaettin Usta, kısa sürede kendini Singer yöneticilerine sevdirdi. Mesleğin püf noktalarını öğrenen Ziyaettin Usta Tire’deki Zihni Kıvanç’ın yanında 25 yıl daha çalıştı. Dolu dolu geçen 25 yılın ardından Ekmekçi Ali Sokak’ta kendi işyerini açan Ziyaettin Usta burada 9 daha müşterilerine hizmet verdi.

EŞİ ÖLÜNCE DÜKKANI KAPATTI

Uzun yıllar sonra kendi işyerini açan Ziyaettin Usta’nın dükkan macerası ne yazık ki uzun sürmedi. Yoğun çalışma temposunun arasında hayat arkadaşını kaybeden Ziyaettin Usta, Ekmekçi Ali Sokak’taki dükkanını kapattı. Eşinin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Ziyaettin Usta bir süre hiçbir iş yapmadı. Ömrünü mesleğine adayan Ziyaettin Usta çalışmadan duramadığını farketti ve seyyar olarak işinin başına geri döndü. Bugün 89 yaşında olan Ziyaettin Usta, halen Hasır Pazarı Sokak’ta bulunan seyyar tezgahında Sabah 08:00 ile 18:00 arası Tireli müşterilerine hizmet veriyor.

“SİNGER 5 MÜDÜR DEĞİŞTİRDİ BEN HALA BURDAYIM”

Mesleğini çok sevdiğini ve ömrü vefa ettiği müddetçe dikiş makinası tamirine devam edeceğini belirten Ziyaettin Usta “Mesleğe başladığım günden bu yana Singer markası 5 müdür değiştirdi ben hala buradayım” dedi. Ziyaettin Usta, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala daha Singer yetkilileriyle görüştüğünü bile getirdi.

“ÇALIŞAN DEMİR IŞILDAR”

Meslek hayatı boyunca görevini layıkıyla yerine getiren tecrübeli usta yaptığı özel açıklamada; “İnsanoğlunun başarıya ulaşması için yapması gerek tek şey çalışmaktır. Çalışan demir ışıldar. Bugün 89 yaşındayım ama mesleğimi hala ilk günkü aşkla yapıyorum. Ne zaman bir dikiş makinası görsem heyecanlanıyorum. İnsanların çalıştığım tezgahta beni dakikalarca izlediğini görüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Yaklaşık 1 asıra dayanan meslek hayatında çok şey öğrendiğini söyleyen Ziyaettin Usta, günümüz gençlerine de öğüt vermeyi ihmal etmedi. Emektar Usta, günümüz gençlerine “İnsan ancak sevdiği işi yapınca mutlu olur ve başarıya ulaşır. Herkes sevdiği işi yapsın”dedi.

HABER: Büyük Tire Haber Merkezi

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.