site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bitcoin fiyatlarında sert hareket! Bir günde yüzde 16 düştü

Çok kısa sürede 50 bin dolar bandını aşan Bitcoin yatırımcılarını üzmeye başladı. Son bir günde kripto para birimi Bitcoin yatırımcılarına yüzde 16 kaybettirdi.

Bitcoin fiyatlarında sert hareket! Bir günde yüzde 16 düştü
23.02.2021
A+
A-

Kripto para birimi Bitcoin sert fiyat hareketlerine sahne oluyor. Kurumsal yatırımcıların da radarına giren Bitcoin tarihi yüksek seviyelerine yükselmesinin ardından düşüş yaşadı.

Bitcoin geçtiğimiz gün 57 bin 925 dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaşırken aradan sadece bir gün geçmesine rağmen 48 bin 773 dolara geriledi. Böylece Bitcoin 24 saatte yüzde 16 oranında kaybettirmiş oldu.

ELON MUSK YATIRIM YAPMIŞTI

Milyarder iş adamı Elon Musk son günlerde kripto paralara ilişkin sıkça açıklamalar yapmaya başladı. DogeCoin ile başlayan macerasına Bitcoin ile devam eden Elon Musk, şirketi Tesla’nın 1.5 milyar dolarıyla Bitcoin almıştı.

Kurumsal yatırımcıları da cezbetmeye başlayan Bitcoin’deki sert düşüş küçük yatırımcıları büyük zarara sokabiliyor. Al-sat amaçlı spekülatif hareketlerde bulunan küçük yatırımcılar fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle büyük kayıplar yaşayabiliyor.

YELLEN ELEŞTİRDİ

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinden Bitcoin’in çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanıldığını belirterek, söz konusu kripto para birimini “verimsiz” ve “spekülatif” olarak nitelendirdi.

Yellen yaptığı açıklamada “Bitcoin’in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim” dedi.

ELON MUSK’TAN DOGECOIN HAMLESİ

İş adamı Elon Musk yaptığı açıklamalarla kısa sürede popüler hale getirdiği DogeCoin için geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Musk, büyük DogeCoin yatırımcılarının satışa geçmesiyle birlikte DogeCoin almaya başlayacağını ima ettiği tweetiyle birlikte diğer kripto para birimleri de hızlı yükseliş yaşamıştı. Musk, aracı kurum olan RobinHood’u işaret etmiş ve sonrasında ABD basınında çıkan haberlere göre RobinHood’un DogeCoin’lerin yüzde 28’ine sahip olduğu iddia edilmişti.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.