site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bisikletli Alman Çiftin Selçuk hayranlığı

Bisikletli Alman Çiftin Selçuk hayranlığı
23.07.2015
A+
A-

bisikletçiler (1)

Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl Listesine adını yazdırmasından dolayı bisikletleri ile Almanya’nın Münih Kentinden yola çıkan Anton Ochsenkühn ve Laben Atmen çifti, Efes Antik Kentini gezdi. Bisikletleri ile her yıl farklı bir yolculuk adıyla yola çıkan Alman Çift, bu yıl “Bisikletli Kültür Yolculuğu 2015” yolculuğunu önce Efes Antik Kente yaptı, daha sonra yolculuklarını İzmir’de tamamladılar.

“Bisikletli Kültür Yolculuğu 2015”

Bir aylık tatillerini Türkiye’de değerlendiren ve 13 yıldır Selçuk ve Kuşadası ilçelerine gelen Alman çift Anton Ochsenkühn ve Laben Atmen, bu yıl bisikletleri ile başladıkları yolculukta toplam 2 bin kilometre pedal bastı. 4 Hafta 4 gün devam eden yolculuk sonunda Efes Antik Kentini gezen çift, geçtiğimiz günlerde UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dört bileşenle adını yazdıran Selçuk ilçesinin tarihi değerlerini gezerek bol bol hatıra fotoğrafları çektiler. Bu sevindirici haber ile birlikte bu yılki bisiklet turlarını “Bisikletli Kültür Yolculuğu 2015” adıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Alman Çift, Efes gezisinin ardından Selçuk Belediyesi Efes Kent Belleğini ziyaret ederek, arkeolog Yusuf Yavaş‘ın sunumuyla kent hakkında bilgiler aldılar.

Hak edilmiş bir karardır

Efes’in UNESCO’ya girmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Anton Ochsenkühn ve Laben Atmen çifti, Efes’in listedeki yerinin hak edilmiş bir karar olarak değerlendirdiler. Anton Ochsenkühn; “Aslında bu karar çok net ve açık olarak görünüyordu. Çünkü Efes’in listedeki yeri hak edilmiş bir karardır. Bu kararın bölge için çok iyi olacağına inanıyoruz. Bize göre UNESCO’nun sonuçları orta veya kısa vadeli değil, çok uzun vadeli olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.