site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bir Daha Asla Aday Olmayacağım

Bir Daha Asla Aday Olmayacağım
05.08.2013
A+
A-

aziz-kocaoglu-aday-degil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP’li diğer ilçe belediye başkanları arasındaki gerginlik had safhada. Kocaoğlu, grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kentteki 8 ilçe belediye başkanıyla sorun yaşayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis toplantısı öncesi gerçekleştirilen grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün grup toplantısında “Sayın başkan size rakip değiliz. 8 belediye başkanının hiçbiri size rakip değil” şeklinde açıklama yapmasının ardından Kocaoğlu’nun bir daha aday olmayacağını açıkladığı öğrenildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Kocaoğlu’nun Özgün’e sinirlenerek, “Bu grupta, 2014 yerel seçimlerinde aday olmayacak bir kişi biliyorum. Tek kişi biliyorum. O da Aziz Kocaoğlu’dur. Milyonda bir ihtimal dahi yok. Herkes istediği yere aday olabilir” diye konuştuğu öğrenildi.

“MİLYONDA BİR İHTİMAL DAHİ YOK”

Kocaoğlu’nun Çin seyahati dönüşü gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısı gergin geçti. Meclis toplantısı öncesi yapılan CHP grup toplantısında söz alan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, 8 ilçe belediye başkanının bir araya gelme gerekçesinin tamamen hizmet amaçlı olduğunu belirterek, “Biz Büyükşehir bürokratlarına laf geçiremiyoruz. Kendi ilçemde 1 metrelik yol yaptırmak için bile bürokratların önünde eğilemem. Belediyeye geldiğimde bürokratlar bacak bacak üstüne atıp bizimle ilgilenmiyor. Bu yapılan terbiyesizliktir” dediği ifade edildi.

Bu duruma sinirlenen Kocaoğlu’nun “Sen bürokratlarıma terbiyesiz diyemezsin” karşı çıktığı belirtildi. Tekrar söz alarak 8 ilçe beleidye başkanının birlik oluşturma amacını da açıklayan Özgün, “Sayın başkan size rakip değiliz. 8 belediye başkanının hiçbiri size rakip değil” dediği öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine adaylığı hakkında çarpıcı açıklamada bulunan Kocaoğlu’nun “Bu grupta, 2014 yerel seçimlerinde aday olmayacak bir kişi biliyorum. Tek kişi biliyorum. O da Aziz Kocaoğlu’dur. Milyonda bir ihtimal dahi yok. Herkes istediği yere aday olabilir” dediği öğrenildi.

“DÜŞÜNME FIRSATI BULDUM”

Meclis grup toplantısının ardından basına açıklama yapan Kocaoğlu, beş günlük Çin seyahatinde konuyu uzun uzun düşünme fırsatı bulduğunu söyledi. 8 belediye başkanı ile arasında bir problem olmadığını başından beri söylediğini belirten Kocaoğlu, “5216 ve 5393 sayılı ilçe belediyeleriyle Büyükşehir Belediyesi yasasındaki görev bölüşümünde açık olmayan noktaların bulunduğu ve bundan dolayı da görev, yetki ve sorumluluk anlamında belli sıkıntılar doğabileceği, ana sorunun bu olduğuna konusunda karar verdim. Bugün hemen geldim konunun uzmanları hukukçular, akademisyenler ve Avrupa’dan örneklerini bilen, uygulayan bir komisyon oluşturup, ilçe belediyeleri ile Büyükşehir arasındaki ilişkilerin hem yasal çerçevesi, hem sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesi içinde hem felsefesini hem uygulamasını bir yönerge ile belirlemeye yönelik çalışma başlattık” dedi.

Çalışmanın Eylül ayı meclisine geleceğini belirten Kocaoğlu çalışma esnafında bütün belediye başkanlarından görüş ve öneri alınacağını kaydetti. Ortak çalışmanın belediye başkanları tarafından imzalandıktan sonra Meclis’e geleceğini belirten Kocaoğlu, “Bu bizim çalışma kılavuzumuz, yetki ve sorumlulukları paylaşım kılavuzumuzu olacak. Yetki görev ve sorumluluk çerçevemizi belirlemiş olacağız” diye konuştu.

“2014 SEÇİMLERİNE KADAR YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ”
Bürokratları ile Salihli’de yaptığı toplantı sonrasında bazı ilçe belediye başkanlarını ziyaret ettiğini, ziyaretlerine yarın da 3 belediye ile devam edeceğini belirten Kocaoğlu, “Ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra 2014 seçimlerine kadar Büyükşehir Belediyesi neler yapacak, hangi ilçelerde görev yapacak, hangi projelerde, hangileri yatırım, hangileri temel atma gibi takvim de vererek. 2014 seçimlerine kadar yol haritamızı belirleyip hem İzmirli hemşehrilerimizle, hem yerel yönetimlerle, hem sakinlerimizle paylaşacağız. Herşey açık net şeffaf devem edeceğiz” dedi. Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlarının taleplerini bildiğini, hiçbir belediye başkanının gelirlerini düşürmeyi aklından bile geçirmediğini sözlerine ekledi.

GAZETECİLERE KIZDI

Açıklamasının ardından toplantıya katılan gazetecilerin belediye başkanlarının toplu randevu talebi ile ilgili sorusu karşısında sinirlenen Başkan Kocaoğlu “Soru sorun demedim” karşılığını verdi. Daha sonra, bu son bölümün kamera kayıtlarından çıkartılmasını isteyen Kocaoğlu, gazetecilerin, söylenen sözlerin kayıtta kalacağını belirtmesi üzerine öfkelendi. Bu sırada Basın Danışmanı Reşat Yörük araya girerek gazetecilere açıklama yapmak istedi ancak Kocaoğlu, “Ben hayatımda hiçbir zaman çizmeyi aşmamaya çalışıyorum. Lütfen çizmeyi aşmayalım, acı olur” diye çıkıştı.

“2014 SEÇİMLERİNDE AKP’NİN İZMİR’İ ALMA İHTİMALİ VAR”

Grup toplantısında söz alan bazı meclis üyelerinin, “Yerel seçimlerde sıkıntı yaşayabiliriz. AKP’nin 2014 seçimlerinde İzmir’i alma ihtimali var. Meclis üyeleri yok sayılıyor. Sevgisizlik var” diyerek yakındıkları öğrenildi. Bunun üzerine Kocaoğlu’nun da, “Ben sizi hiç yok saymadım. Herkese aynı mesafede olmaya özen gösterdim” dediği öğrenildi. Bundan sonra grup toplantısının saat 17.00’da değil 16.00’da toplanması, gruptan önce 15.00 ile 16.00 arasında da Kocaoğlu’nun meclis üyelerini dinleyeceği yönünde karar alındığı kaydedildi.

İLÇE BAŞKANLARI GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan dün meclis toplantısı öncesi 8 ilçe belediye başkanından 5’i, Çiğli Anemon Otel’de yeniden bir araya gelerek son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın katıldığı toplantıda başkanlar 3 fire verdi. İzinde olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yerine vekaleten Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan’ı gönderirken Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise toplantıya katılmadı. Başkanlar toplantıda daha önce hazırladıkları 14 maddelik sorun raporunu Kocaoğlu’na sunmayı kararlaştırdı. Meclis toplantısı öncesi CHP grubunda Kocaoğlu’nun 14 maddelik raporu aldığı ancak “Bir maddesi dışında hepsi olabilecek konular” dediği öğrenildi. Zirve sonrası açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Kocaoğlu ile yaşanan randevu krizi konusunda, “Çalışmalarımızı hangi ilçelerde sürdüreceğimiz konusunda değerlendirme yaptık. Aziz Başkan binlerce kilometre öteden, Çin’den geldi. Biraz dinlensin, görüşme talebimizi yeniden gündeme getireceğiz. Genel Başkan Yardımcılarımızla makul bir çıkış yolu belirledik. Bu yolu takip edeceğiz. Aziz Başkan’ın aynı çizgide olmayacağını düşünüyoruz. Grup toplantıları bizim istediğimiz toplu görüşmelerin alternatifi değildir. Öyle olsaydı randevu talebinde bulunmazdık. İsteğimizin içeriği başka, süreci takip edeceğiz” dedi.

YORUMLAR
  1. vatndaş dedi ki:

    Kusura bakmayın bu haber uyun değil ama bu yorumu yazma ihtiyacı duydum.Sevgili Hasan Uysal abicim sakın yukarısının oyunlarına gelme biz seni muhalif kişiliğinle sevdik sakın kendini kullandırma sayın abicim..