site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bir Buz Pisti Eksikti

Bir Buz Pisti Eksikti
20.02.2015
A+
A-

buz-pateni

Kafe Carpouza yanına kurulan buz pisti ücretsiz olarak halka açılmasına rağmen ilgi görmedi. Sosyal hayatı canlandırmak adına kurulan buz pateni pisti sadece bir kaç gün miniklerin ilgisini çekti, daha sonra ki günlerde ise gereksiz bir şekilde yer kapladı.

Selçuk Belediyesi bünyesinde ve İlçede birçok sorun varken, buz pistine 15 bin TL ödenmesi halkın tepkisini topladı. Ödenen ücretin boş yere olduğunu savunan vatandaşlar, “Bu ilçede aşılması gereken birçok problem var. Çok mu gerekliydi buz pisti. Belediye de çalışan personel maaş bile alamazken, ilçe de bu kadar işsiz varken 15 bin TL boşu boşuna heba ediliyor” dediler.

Bazı vatandaşlar ise bu tür gereksiz faaliyetlerin sadece tuzu kuru insanlar tarafından dikkat çektiğini belirtti. Carpouza kafe yanında bulunan buz pisti, günlerce bomboş bir şekilde buz pateni meraklılarını bekledi. Yapılması gereken önemli işlerin geri plana atılıp, var olan bütçenin boşu boşuna harcanması bazı vatandaşları da isyan ettirdi.

“Ben ailem için gece gündüz çalışıyorum. Çocuklarımın geleceğini garantiye almak ve ailemin refah içinde yaşamasını sağlamak benim en büyük görevim. Selçuk’ta sorunlar bitti, işsizlik sona erdi de bir tek buz pistimiz kaldı sanki. Selçuk’ta iş olanağı olmadığı için sayısını tahmin edemeyeceğim birçok arkadaşım tarla bahçe işlerine gidiyor. Onun da garantisi olmuyor tabi ki… Bu tür aktiviteler tuzu kuru olan elit insanları mutlu eder. Maalesef ki bizim hayatımızın sonuna kadar çalışmamız gerekiyor. Bu kadar gereksiz aktiviteler hangi kafadan çıkıyor merak ediyorum. ” diyen bir vatandaş ise sürekli çalıştığı için bazen çocuklarını görme fırsatının dahi olmadığını söyledi.

YORUMLAR
  1. Sosyal vatandaş dedi ki:

    Çok merak ediyorum Hükümet yatırım yapacaktı ne oldu. özel sektör geliyor ve gelenyatırıncıların önü kesiliyor mu? ve Belediye başkanı ile İlçe başkanı arasında sorun varmı?

  2. cnyt dedi ki:

    ilerici zihniyet kültür atılımna da karşı

  3. Anonim dedi ki:

    sen personeline 78 gün sonra 1 maaş yatır, sanayi esnafına ve çevre ilçelerdeki esnaflara borçlarını yatırma kalk saltanat için buz pistleri ceceli konserleri aslanlı havuz şovları. heyyyyyyy belediye başkanı benim ve benim gibilerin vergileriyle
    1- aslanlı havuzu kaçparaya yaptırdın.
    2-belediye hukuk bürosundan kime ne kadar aylık danışmanlık ücreti ödeniyor
    3-belediyenizde ne iş yaptıgını bilmediğimiz kimler operatör maaşı altında ne kadar ücret alıyor
    4-her hafta belediye yüzme havuzunda gerçekleştirilen ve geneleksel hale gelmiş olan yemek ücretlerini kimler ne şekilde karşılıyor
    5-belediyeyi devraldıgınızda 200 bin olan araç bakım ve onarım genel ihtiyaçları şu anda ne kadar söylendiği gibi 900 bini buldumu, bulduysa sebepleri.
    6-çukur içi mevkiinde özel şahıslara ait araziler kamulaştırılıp kültür ve turizm bakanlığına verilecekmi, böyle bir çalışma var ise kamulaştırma maliyeti ne kadar. belediyenin bu kamulaştırmada ne gibi bir çıkarı olacak.
    7-kreş yanındaki parkta bulunan büfenin tahsisi hususunda ki belirsizlik nedir. bir gün önce gaziler dernegine anahtar ne şartlarda hangi anlaşma ile teslim edilip ertesi gün geri alınmıştır.
    8-sanayi deki 14 esnafın tahliyesi hususu konusunda bi takımdedikodular dönmektedir ortada. bu konuda bi açıklık bekliyor selçuklular
    daha bir çok madde madde sıralanabilecek şeyler var ama bu konuları sayın başkan yada bir çok bulunan yardımcılardan biri açıklarsa biz selçuklular olarakta dedikodulara kulak asmaz. şeffaf belediyeciliğiniz sayesinde paralarımızın nerelere kimlere harcandıgını bilmiş oluruz.

  4. ALİ MURAT dedi ki:

    GÖSTERMELİK YAPILAN HER İŞİN ARKASI DİREKT RANT.YOLA DEVAM.

  5. seçmen dedi ki:

    Selçuk’ta ne sevgi kazandı,ne de işimiz Selçuk gücümüz İzmir kazandı.Kazananlar havai fişekciler,süscüler,bir kısım emekliler ayrıca belediyede söz geçmeyen personel dışında kazanan yok.Hayaller başka bahara kaldı.Hele Cumhurbaşkanlığındaki seçimlerde alınan sonuçlar gibi genel seçimlerde de iktidara oy çıkmazsa Selçuk’a yatırımlar nasıl olur?

  6. ccc dedi ki:

    buz pistındemi kayılmış yoksa birileri 15000 alıp belediyeyemiiiii….kazık atmış ,,,maas alamıyan işçiler varken kıraça bılmem nekadar buzcuya bilmem ne kadar ona buna bılmem ne vsvs offf zeynel iyice bunalttın beni ya ,,,bak git yaa hadi dön okuluna boşver bir bilen yapsın bu işleri

  7. Y dedi ki:

    selcuk gibi bir yere buz pisti vs fazla , daha cok kahvehane yapilmali ki köy kültürü devam etsin. İç anadolunun bir köyünden farkı kalmadı selçuğun , insanları da iyice yozlaştı. Birşeyler yapmak isteyene ilk çelmeyi buranın insanı takar. Dedıkodu , fitne , fucur buranın insanın en temel özelliğidir. Tamamen akp karşıtı olmama rağmen , buz pisti bizim neyimize diye haber yapılması tamamen bu zihniyetin ürünüdür. Birşeyler yapmak isteyen, vizyonu geniş gençlere tek tavsiyem selçuktan dışarı çıkmalarıdır, yoksa buranın insanı gibi uyuşuk , tembel ve vizyonsuz olursunuz

    1. vatandas dedi ki:

      Dedikodu fitne ve hiçbirşeyi beğenmeme Selçuk insanının ortak özelliği olmuş ne yazikki

  8. Anonim dedi ki:

    Dr Dahi Zeynel Bakıcı

  9. Mry dedi ki:

    bütün ak parti belediyelerini dolaşıp sezonu bitirse mükemmel işmiş boşuna demiyorlar yetmez ama evet diye 🙂

  10. Mry dedi ki:

    Kaç gün kalmıştı pist hatırlamıyorum ama ne zaman geçtiysem yağmur nedeniyle kapalıydı üstünü açık yapmışlar :)))))

  11. bir dost dedi ki:

    3 tane meclis üyesi ilçe başkanı ile ters gelmiş durumda ve bu sosyal medyaya düşmüşse durum çok vahimdir. Belediye başkanı ile ilçe başkanı arasındaki gruplaşmalar iyice tavan yapmış görünüyor. Selçuk belediyesi dedikodu ile mi çalışıyor acaba..
    Eski belediye başkanı belediyeye geldiğinde neredeyse koşup boynuna atlayacak kadar ileri giden personel Zeynel başkana bir selamı bile çok görüyorsa ve Zeynel başkan halen sevgi kazanacak diyorsa yapacak söylenecek bir şey kalmamış demektir.