site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bilintur’a Ses Çıkaran Yok

Bilintur’a Ses Çıkaran Yok
18.07.2014
A+
A-

muzenin-kahvesi (4)

Önce Efes’in içerisine kurulan Bilintur dükkânları ardından Bilintur A.Ş. ve Tura Turizm ortaklığı ile Selçuk’ta hayata geçen Cittantica Ephesus Park Selçuklu esnafı, turizmciyi bitirme noktasına getirdi.

Kötü giden Turizm sezonu ile birlikte her geçen gün çoğalan sorunlar esnafı sıkıntıya soktu. Gazetemize görüşlerini aktaran Efesli esnaflar; Efes antik şehri içerisinde kurulan Bilintur mağazalarında ilk açıldığında sadece yaşlı ve engelliler oturabilsin diye 3-4 masa katılmasına izin verilmişti. Ancak firma her geçen gün bölgede ki masa sayısını çoğalttı ve bu alanı kafeteryaya çevirdi. Bunlarda yetmezmiş gibi ürünlerini dışarıda sergileyen ve Efes’in içerisini panayır alanı gibi dolduran firma’ya Ankara’dan izinli olduğu için kimse sesini yükseltemiyor. Şuanda buzdolapları dışarı çıkarılmış vaziyette, hediyelik eşyalar ona keza dışarıda yer alan firma Efes’te ki esnafın işlerini bitirme noktasına getirdi.

Ayrıca yasak olmasına rağmen sıkma Portakal suyunu da saatler öncesinden sıkarak tezgâhlarda açık bir şekilde bekleten firmaya tepkiler bitmek bilmiyor dediler.

muzenin-kahvesi (5)

muzenin-kahvesi (6)

muzenin-kahvesi (7)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Zeynel hoca akp kurtarcak sizi verdiniz oyları aldınız dirseği şimdi kimse dinlemiyor esnafı levent görür dururken neyi seçtiniz bir daga düşünün…!!!

  2. M.Kapıcıbaşı dedi ki:

    Umarım yetkililer bu ihbar nitelindeki yazıyı dikkate alırlar..

  3. Anonim dedi ki:

    Vefa ÜLGÜR Efesin içindeki bakanlığın dükkanlarını mühürleyip bakanla kavga ederken hepiniz uzaktan baktınız. Hatta Vefa’yı eleştirdiniz. Siz en iyisimi Belediye başkanına gidin. O siz çare olur. Nede olsa iktidarın başkanı…Belli olmaz bakarsın bakanlık Zeynel Hocayı TÜRSAB’ı ve BİLİNTUR’a tercih eder ..

    1. Şaka gibi dedi ki:

      Hala insanları yanıltmaya çalışıyorsunuz. 25 yıldır efesteki esnafı barakalara mahkum eden göstermelik
      mühürlemeden sonra Tarımsal alan diye ilan edilen yere Hal binalarının yanına koca mağazaya yer gösteren sanki eski başkanın değilmiş gibi masal anlatıyorsun.Bakanla kavga ediyormuş kavga etmediği kişi kurum mu bıraktı devletin kurumlarıyla kavgalı bakanla kaymakamla halkla kavgalı ülkenin milli bayramları ile kavgalı kendi partisi seçmeniyle kavgalı ve nihayet gölgesiyle kavgalı bir eski başkandan bahsediyorsun.

  4. yorumcu y dedi ki:

    siz öncelikle Cittantica nın yemek hanesindeki yemekleri 3 gün bekletip çalışanlara verdiğini biliyormusunuz…

    bu iş yerinin düzensiz saatlerini insanların nasıl amele gibi kullanıldıgını ve çoğu çalışanların madur edildiklerini biliyormusunuz

    öncelikle buraya ruhsat veren belediyenin ne kadar para aldığını oranın ruhsatının olup olmadığı meçhul diyenlerin araştırma yapmaması halkın bu duruma tepki vermesinin yetersiz olması insanlar daha fazla ezilmesin tepkinizi ortaya koyun gerekli mercilere baş vurulmadığı zaman ne yaparsak yapalım boş..

  5. anonim dedi ki:

    ya sen ne yiyip içiyorsun sen ne yazdığını okumadan yorum ekleye basmışsın sizin gibi dar görüşlüler yüzünden güzelim ülkenin geldiği durum belli cittantica dan bozuk yemeklerden bahsediyorsun kimin döneminde ruhsat verilmiş hükümet kim kardeşim edersiniz şikayet zeynel başkanınız gereken cezayı verir sen efes esnafının hali ortada siz önce burada ne yapıcanız öyle ellerini arkaya bağlayıp bir su birikintisinin önünde durup çok biliyormuş pozlarıyla olmuyor gülen adam

  6. Anonim dedi ki:

    bence yetmez bi kaç tane daha açılması lazım.

  7. anonim dedi ki:

    ŞAKA GİBİ böyle iyi geçinmeye can kurban. efes te göz yumacaksınız.Şirincenin yıda 800 milyar getiren oto parklarını Kaymakamlığa bağışlayacaksınız sonrada esnafa vefa ülgür diyeceksiniz .eski başkan tarımsal sanayide yanlış ve haksız bi iş yaptıysa gidin kapatın orasını siz iktidar değilmisiniz.bir gün herkez Zeynel hocayı tanıyacak.

    1. Şaka gibi dedi ki:

      Anonim kardeşlerim hem şaka gibisiniz hemde şakacı olmuşsunuz.Sorunumuz Efes esnafı ve Selçuk esnafımızın ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin yaptığı alış ver işlerden yeterince pay alamaması ve turistlerin alışverişlerini Selçuk esnafından yapmayıp büyük mağazalara gitmesi değil mi? ilçemizde
      Bahsettiğiniz mağazanın dışında o kadar çok büyük mağaza var ki bunların hepsi neredeyse ilçemizin dışında bunlara turistlerin gitmesini belediyenin önleyebileceği bir kanun mu var? Bildiğim kadarı ile eski belediye başkanı efesin içindeki dükkanlarla ilgili hukuksal anlamda bir süreç başlattı sonucunun efes esnafının lehine neleri değiştirdi bilemiyorum siz biliyorsanız paylaşın halkımızda öğrensin Esnafımız lehine bir hukuki bir kazanım varsa yeni belediye başkanı uygulamıyorsa hep beraber eleştirelim ama tersi bir durum var ise eski belediye başkanın hukuksal neyi eksik ve hatalı
      yaptıysa onuda ortaya koyalım.
      Eski başkanın TARIMSAL SANAYİ alanında yanlış bir şey yaptıysa belediye şimdi gitsin kapatsın diyorsunuz.Hukuki anlamda bir sıkıntı olmayabilir ama tarımsal sanayi alanının göbeğine böyle bir mağazanın yapılmasına öncülük etmek izin vermek yanlış değil mi efes te hukuka aykırı bir durum varsa mühürlenen yerler açılmaz diye düşünüyorum şakacı olmanızda bu zaten mühürlemenin çare olamayacağını bile bile esnafa şirin görünmek için mühürlüyorusunuz aynı şeyi yeni başkandan da tarımsal sanayi alanındaki mağaza için yapmasını istiyorsunuz gerçekten şaka gibisiniz ve şakacısınız.
      Esnafımız efes te barakalarda hizmet vermeye çalışıyor yıllardır.Eski belediye başkanı gereksiz şovlarla uğraşacağına buna bir çözüm bulmalıydı orayı güzel bir turistik çarşı haline getirmek için hukuki ve bürokratik engelleri aşmak için çalışsaydı 15 yıl yan gelip yatmasaydı.
      Şirincedeki otoparkların kaymakamlığa bağlandığını söylüyorsunuz. gördüğüm kadarı ile oto parklarda
      belediye personeli çalışıyor.Bu haber sitemiz doğru haber yapar şimdiye kadar bu sitede böyle bir habere rastlamadım varsa öyle bir şey mutlaka haber yapar bizde öğreniriz.Aslında şunu da yapabilirsiniz belediye başkanının güzel bir uygulaması var perşembe günleri halkın sorunlarını diliyor orada sorup öğrenebilirsiniz.
      sonuç olarak buradaki çabamız halkımız ve esnafımızın sorunlarını dile getirmek onların sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları yapan yöneticilere destek olmak diye düşünüyorum.Yoksa birilerinin yaptığı yanlışları körü körüne desteklemek değil.Eski belediye başkanı 15 yıl görev yaptı esnafın sorunları çözülmediyse ki öyle Esnafımız şikayetlerini her platformda dile getiriyor.15 yıl eleştirmemiz için yeterli bir süre yeni başkan da çözüm üretemese halkımız ve esnafımız 15 yıl daha beklemez 5 yılın sonunda kalan tek alternatifini iş başına getirir oda belli zaten.
      İyi pazarlar

  8. anonim dedi ki:

    siz kendiniz şaka gibisiniz sanalsınız sanal hükümet belediye el ele güzel günlereydi hani niye Vefa başkan nın yaptıklarından şikayet edyorsunuz siz yapın hadi belediyede sizde hükümette hadi bekliyoruz gülen adam öpen adam

    1. mehmet dedi ki:

      yapacak merak etme biz 15 yıl boyunca halkın gözlerinin içine bakarak sözler verip onları yapmayanlardan değiliz bunları unutma ayrıca 5 sene sonra suratındaki o utancı görmek isterim kimsen

  9. Anonim dedi ki:

    ŞAKA GİBİ anlaşılan o ki karnını zeynel doyuruyor. seçim öncesinde zeynel hocan efese gelip bu konuda söz verdi. önce sözünü tutsun. bunları burada hükümet gücüyle engelleyemiyorsa. kalksın o koltuktan bıraksın bulunur başka yapacak biri. öyle sırıtmakla olmuyor bu belediye başkanlıgı.

  10. Anonim dedi ki:

    zeynel ne bilintura nede dösime ağzını açıp bişey diyemez..abileri kızıverir..dükkan proje siparişi verilmiş efes için 60 adet ..15-40 m’ arası..düzgün dükkanlarmış…şu anki yerin 2 km ilersinde..NEMİ OLUR BEN SİZE DEYİM..BİLİNTUR RAHAT EDER DÜKKAN SAYISINI ARTIRIR SELÇUKLUDA YENİ DÜKKANLARINDA OTURUR BİRBİRİNİN DEDİKODUSUNU YAPAR..MÜŞTERİMİİİ…YÜZÜNÜ BİLE GÖREMEZSİNİZ GÜNDE 15-20 TAKSİ NEYİNİZE YETMİYORKİ ZATEN…SEVGİİİİİİİİİİ