site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: 6.5 milyon doz rahatlatacak

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Türkiye’nin aşılamada dünyada 11’inci sırada olduğunu belirterek, “İstanbul’a ulaşan 6.5 milyon doz aşı, aşı programımızın kesintisiz biçimde yürütülmesi anlamında önemli ve bizi oldukça rahatlatacak bir adım” dedi. Doç. Dr. Kayıpmaz, Hürriyet’e şunları söyledi: “Şu ana kadar gelen 9.5 milyon doz, insanlarımızla aşının buluşmasını kolaylaştıracak.

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: 6.5 milyon doz rahatlatacak
26.01.2021
A+
A-

AŞILAMADA 11. SIRADAYIZ

25 Ocak tarihinde Oxford Üniversitesi’nin açıkladığı verilere göre, son 7 günlük ortalamada nüfusundaki her 100 kişi başına 0.9 kişiyi aşılayan Türkiye, dünyada 11’inci sırada. Nüfusu bize en yakın ülkelerden olan, aynı zamanda da aşı geliştiren, üreten ve pazarlayan bir ülke olan Almanya ise 0.1’lik oranla 10’uncu sırada. Önümüzdeki haftalarda gelecek diğer dozlarla ülkemiz, vatandaşlarını aşıyla buluşturan ülkeler arasında daha üst seviyeye çıkacak. Şu anda aşılanan kişi sayısı 1.3 milyona ulaştı. İlk teslimattan kalan 1.7 milyon doz aşının 65-84 yaş grubundaki büyüklerimize uygulanmasına devam edilecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.