site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bilim Dünyası Selçuk’ta Buluşacak

Bilim Dünyası Selçuk’ta Buluşacak
30.09.2013
A+
A-

selcuk-bilim-adamlari

Selçuk önümüzdeki günlerde bilimsel açıdan çok önemli iki etkinliğe ev sahipliği yapacak.

1 – 3 Ekim 2013 tarihlerinde Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda Küçük Asya’nın Roma Dönemi Heykeltraşlığı konulu arkeoloji sempozyumu düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni doğrultusunda Avusturya Arkeoloji Enstitüsü, Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi, Oxford Üniversitesi ve New York Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen sempozyum, Selçuk Belediyesi, Efes Vakfı, Efes Dostları Derneği (Viyana) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM desteğiyle gerçekleştirilecek.

Sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman 51 bilim insanı katılacak.Sempozyumda Türkiye’de Roma Dönemi Heykeltraşlığı üzerine yapılan çalışmaları tanıtmak ve konuyla ilgili uzmanları biraraya getirerek uluslararası bilgi paylaşımını sağlayacak arkeolojik bir platform oluşturmak amaçlandığı belirtildi.

EFESLİ HERAKLEİTOS
Öte yandan İyonya’nın sonuncu ve en büyük filozofu olan Herakleitos da Selçuk’ta tartışılacak. Selçuk Belediyesi, Leipzig ve Viyana Üniversiteleri tarafından düzenlenen sempozyuma Köln Thyssen Vakfı ve Selçuk Artemis Vakfı da maddi destek sağladı. Sempozyumun Ephesos’ta yani Herakleitos’un doğduğu yerde düzenlenmesi, Herakleitos’un yaşadığı dünya hakkında fikir edinebilmek açısından olağanüstü bir fırsat sunduğu vurgulandı.

07 – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında, Selçuk’ta düzenlenecek uluslararası sempozyumun odak noktası, antik çağın en önemli felsefecilerinden Herakleitosbiri olacak. Sempozyuma felsefe, tarih, filoloji, arkeoloji gibi farklı alanlardan ve Türkiye, Amerika, Rusya, Fransa Yunanistan, Avusturya, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi farklı ülkelerden 30 bilim insanı katılacak. Türk katılımcılar İstanbul, Manisa, Muğla, Adana, Ankara ve Bursa Üniversiteleri’ne mensup öğretim üyeleri olacak.

Herakleitos yaklaşık M.Ö. 540-480 yılları arasında yaşamış olup, şöhretini her şeyin sürekli hareket içinde olduğunu öne sürerek kazanmıştır.

Sculpture in Roman Asia_Final Poster

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.