site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bilgi Koleji Boyama Şenliği Yapıldı

Bilgi Koleji Boyama Şenliği Yapıldı
08.05.2014
A+
A-

Bilgi-koleji-boyama (4)

Minik yetenekler, bu yıl tekrar Tire Özel Bilgi Koleji’nin Boyama Şenliği’nde buluştu. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Boyama Şenliği’ne Tire, Bayındır ve Selçuk ilçelerinden beş ve altı yaş grubundaki yüzlerce minik öğrenci katıldı.

Şenliğe katılım için hiçbir ücret alınmadı. Boyama şenliği tüm ilkokulların ana sınıflarına ve okul öncesi eğitim kurumlarına önceden duyurulduğu gibi broşür ve afişlerle de tüm halka ilan edildi. Sabahın erken saatlerinde Tire Özel Bilgi Koleji’ne gelen veliler oluşturulan kayıt masalarında telefon numaralarını yazdırarak çocuklarına yaka kartı aldılar.

Kayıt olan öğrenciler, yarışma öncesi palyaçolarla heyecanlarını giderdiler. Okulun çocuk parkında ve boyama şenliğine özel getirtilen üç adet lunapark tipi şişme oyun grubunda ücretsiz eğlendiler. Doya doya kâğıt helva yediler. Hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Yarışma saati gelince heyecanla bekleyen minikler, gözetmen öğretmenler eşliğinde sırayla sınıflara alındılar. Herkese resim kâğıtları dağıtıldı. Sevimli minikler, kırk beş dakikalık süre içinde en güzel resmi yapabilmek için ter döktüler. Resim konusu olarak, “İlkbahar” konusu verildi. Pastel boya ile yapılan resim yarışmasında minikler, yeteneklerini ve hayal güçlerini yarıştırdılar. Bahçede heyecanlı oldukları gözlenen minikler ilerleyen sürede oldukça rahat ve mutlu görüntüler oluşturdular. Yarışmaya katılan her öğrenciye hediye olarak yap-boz verildi. Çocukları yarışırken okul bahçesinde bekleyen velilerin tatlı telaşları gözlerden kaçmadı.

Yarışmadan sonra küçük yeteneklerin resim çalışmaları, jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sırasında minikler palyaçolarla fotoğraf çektirmeye, yüz boyası yaptırmaya, okulun çocuk parkından ve boyama şenliğine özel getirtilen şişme oyun gruplarından ücretsiz yararlanmaya devam ettiler. Tüm öğrencilere ve velilere ücretsiz öğle yemeği ikram edildi.

Yemekten sonra Tire Özel Bilgi Koleji’nin bahçesinde renkli gösterilerle halk oyunları etkinlikleri yapılıp kalabalık bir grubun önünde ödül törenine geçilirken heyecan doruğa çıktı. Yarışmada ilk yirmiye giren öğrenciler büyük ödülleri kazandı.

Tire Özel Bilgi Koleji yetkililerine gerek boyama şenliği, gerek hediyeler, gerek yemek ve gerekse oyun grupları için teşekkür eden pek çok öğrenci velisi, etkinliğe gelmeyen tanıdıkları için üzüldüklerini de belirttiler.

Çocukların bu tür etkinliklerle öz güvenlerinin artığını ifade eden Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç, “Eğitimde kendini ifade etmek çok önemli. Çocukların önce bunu öğrenmeye ihtiyacı var. Bölgemizde bu tip etkinlik pek olmuyor. Tire Özel Bilgi Koleji olarak biz tüm vatandaşlara hizmet götürmeyi sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu tip etkinlikler kaçırılmayacak bir fırsattır. Öğrenciler bu etkinliklerde bol bol eğleniyor ve çeşitli hediyeler kazanıyor. Bu yarışmadaki amacımız çocuklarımıza sosyal beceri kazandırmak, kendisini ifade etmesine yardımcı olmak, hayal gücünün gelişmesine katkıda bulunmaktır. Buna rağmen etkinliklerimize değişik sebeplerle katılmayanları 2015 yılında yapacağımız 4. etkinliğimize bekliyoruz. Tire, Selçuk ve Bayındır’da yaşayıp bu şenliğe katılmayan beş ve altı yaş grubu çok yavrumuz var. İnşallah seneye daha çok miniği eğlendirme imkânımız olur. Seneye bu tarihlerde tekrar yapmayı düşündüğümüz şenliğe daha çok katılım bekliyoruz” dedi.

Bilgi-koleji-boyama (1)

Bilgi-koleji-boyama (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.