site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Beyaz altın hasada hazır

Beyaz altın hasada hazır
30.09.2015
A+
A-

pamuga-borsa-soku (1)

Beyaz altın olarak bilinen pamukta hasat zamanı başlıyor. 10 gün içinde gerçekleşecek olan hasattan üreticiler oldukça umutlu. Fiyat araştırması yapan üreticiler hazırlıklarını bitirdi.

BİR zamanlar Selçuklu vatandaşların en çok tercih ettiği ürünlerden olan Pamukta hasat hareketliliği başladı. 10 gün içerisinde başlayacak olan hasat çiftçileri heyecanlandırmaya yetti. Henüz kilogram fiyatı tam anlamıyla belli olmayan pamuk için üreticiler fiyat araştırması yapıyor. Ovada sadece belli yerlerde kaldığı belirtilen pamuk sadece 5 bin dekara ekildi. Son yıllarda üretiminde düşüşün yaşandığı Selçuk’ta pamukta yaşanan kayıp, diğer ürünlerin üretiminin yükselmesine neden oldu.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Pamuk kozaları pamuk açmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda hemen hemen her tarlada ekilen pamukta bu yıl çiftçi umduğunu bulmaya çalışıyor. 5 bin dekarlık alana ekilen pamukta hasat 10 gün sonra gerçekleşecek. Ekim ayının sonlarına kadar devam edecek olan hasattan çiftçiler umutlu olduklarını dile getirdi. Eskisi gibi alıcıların kendilerine geldiğini ifade eden üreticiler kozalardan memnuniyetlerini dile getirdi. Yağışın kendilerine zarar vereceğini belirten üreticilerin derdi, yağışlar gelmeden hasadı gerçekleştirme. Tüm kozaların neredeyse açtığını ifade eden üreticiler pamukların olgunlaşmasını bekledikleri dile getirdi. 10 gün sonra ilk olarak çorak ovası olarak bilinen mevkide başlayacak olan beyaz altının hasadı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.