site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Belevi Deve Güreşleri Kıran Kırana Geçti

Belevi Deve Güreşleri Kıran Kırana Geçti
17.12.2012
A+
A-

belevi-deve-guresleri (4)Pazar günü 2. Belevi Geleneksel Keçi Kalesi Deve Güreşi Şenlikleri yapıldı. Keçi Kalesi Kozpınar mevkiinde yapılan güreşte, havanın da güzel olması sebebiyle seyirciler ve deve sahipleri de mutlu bir gün yaşadı. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı başta olmak üzere, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Selçuk ve Belevi Belediye Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanları, çevre il ve İlçelerden gelenler güreşleri ilgiyle izledi.

Cazgır Mustafa Arabacı’nın renk kattığı güreşlerin orta hakemliğini Ali Akgün ve Durmuş Savran yaptı. Masa hakemleri ise Nihat Özkan, Ömer Savaş, İlyas Güler, Hasan Albaz, Özkan Böke, Ömer Lütfü Luş yaptığı güreşlerin saha komiserleri ise Ferdi Savran ve Ali Yazıcı’ydı.

Belevi Belediye Başkanı Özcan yaklaşık 100 devenin yarışmaya katıldığını, Ege, Akdeniz ve Marmara’dan gelen ünlü belevi-deve-guresleri (2)develerin Belevi de güreştiğini belirtti. Harmandalıdan 2. Harun ile Milas’tan Ozan Efe Tsunami Kaymakamlık kupası adına güreşirken, başa güreşen develer seyircilerden de bolca alkış aldı. Kupa ve Plaketlerini ise Belediye Başkanı Özcan Işık verdi.

Başkan Işık şenliğe katılımın beklenen düzeyde olduğunu belirterek, buradaki amaç kaynaşmayı sağlamaktır. Biz Yörükler olarak, Bozkırları dağları mesken tutmuşuz, dolayısıyla buradaki deve sahipleri bizim dostlarımız, bu vesileyle turizmi geliştirmek adına tüm dostlarla beraber olduğumuz için çok mutluyuz.

Gelecek yıl yapılması düşünülen güreşler konusunda, bütünşehir kapsamında bulunan Belevi Belediyesinin kapatılması söz konusu olduğundan, belirsizliğini koruduğunu dile getiren Başkan Işık 2013 yılı deve güreşleri yapılacaktır, 2014 yılında maalesef Belevi Belediyesi olmayacağından bu geleneği sürdüremeyeceğiz dedi.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

belevi-deve-guresleri (1)

belevi-deve-guresleri (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.