site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediyeye Borçlulara Çağrı

Belediyeye Borçlulara Çağrı
17.07.2012
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün haziran ayı meclisinde “belediyemizin 2012 yılı aralık ayına kadar tahsil edilemeyen alacağı kalmayacaktır. Bu konu ile ilgili olarak hukuk, gelir ve mali hizmetler müdürlüğümüz çalışmalarına başlamıştır”  yönündeki açıklamaları sonuçlarını vermeye başladı.

Selçuk Belediyesi Gelir Şefliğince Selçuk Belediyesi mülklerinde işgalci konumunda bulunanlardan alınacak ecrimisil bedelleri ile ilgili tahakkuk işlemlerine başlandı.
Borçların tebligatını başlatan Selçuk Belediyesi Ecrimisil Komisyonu’nun çalışmasına göre mükellefler tebligat ellerine ulaştıktan sonra en geç 30 gün içerisinde borçlarını belediyeye ödemek zorunda. Aksi takdirde haklarında yasal işlem başlatılacak olan ecrimisil borçluları iş yerlerinden tahliye edilecek.

Öte yandan Selçuk Belediyesi Gelir Şefliği bünyesinde oluşturulan İcra Servisi ile vergi, resim, harç gelirlerinin takip ve tahsilâtı da hız kazandı.

6183 sayılı Amme Alacakları Kanunu’na göre vergi, resim, harç ve benzeri alacaklarda vergi daireleri gibi belediye teşkilat yapısı içinde yer alan Gelir Şefliği de yetkili. Bu bağlamda Selçuk Belediyesi Gelir Şefliği birimi hız verdiği tahsilat çalışmasının ilk aşamasında vatandaşlara Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İdari Para Cezaları, İşgaliye Harçları gibi vergi, resim ve harçlara ilişkin borçlarını tebliğ ediyor. Bu bilgilendirme işleminin ardından borcunu ödemeyen mükelleflere ise gerekli yasal işlemler uygulanacak.
Yetkililer vatandaşların mağdur olmaması için ödemeler konusunda gereken özeni göstermesini rica etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.