site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediye Hastaları Güvenle Taşıyor

Belediye Hastaları Güvenle Taşıyor
21.08.2013
A+
A-

belediye-hasta-tasima

Selçuk Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların çeşitli sağlık kurumlarına ulaşımları ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Belediye, Selçuk ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan sağlık kurum ve kuruluşlarına ulaşımlarını tek başlarına yapamayacak durumda olan engelli, yatalak, yaşlı vatandaşlarımızı belediye hizmet aracı ile taşıyarak civar ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına götürüyor.

Encümen kararı ile maddi durumu iyi olmadığı belirlenen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşıyan belediye ekipleri kemoterapi, MR çekimi gibi işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlarımızı İzmir merkez, çevre ilçeler ve Aydın’daki sağlık kuruluşlarına götürüyor.

Yılda 400 sefer yaparak hastaların belirtmiş olduğu hastanelere götürüldüklerini ve vatandaşın hastane işlemleri bittikten sonra tekrar evlerine bırakıldıklarını dile getiren yetkililer, sağlık kuruluşlarına tek başına gidemeyen vatandaşlarımız için yapılan çok değerli bir hizmet. Vatandaşlarımızın sağlığı bizler için çok önemli.  Bu hizmetten yararlanmak isteyen maddi durumu iyi olamayan vatandaşlarımız var ise belediyeye gelerek dilekçe ile başvurabilirler” dedi.

CENAZE EVLERİNE PİDE VE AYRAN

Selçuk Belediyesi yaklaşık 3 yıldır yaptığı uygulama ile cenaze evlerine pide ve ayran göndermeye devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü kanalı ile vefat anonsu için belediyeye başvuran cenaze evlerine taziye mesajı ile birlikte 50 pide ve 50 ayran götürülüyor.

Cenaze sahibinin acısını bir nebze olsun dindirebilmek, o gün ki sıkıntısını bir an olsun hafifletmek maksadıyla cenaze evlerine pide servisi yapmaya devam edeceklerini dile getiren yetkililer “anons için belediyemize başvuran tüm cenaze evlerine bu hizmeti veriyoruz” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Özel ambulansın izmire gitmek için 500-600 tl para istediği bir ortamda belediyemizin yaptığı bu hizmet ayakta alkışlanır. biz bu aracı 4 kez kullandık izmire gittik aracı kullanan şöför arkadaşa ilgisinden dolayı teşekkür etmek gerekir. (50 tl mazot yakacak olan özel ambulans neden 500-600 ister anlamadım..)

  2. Anonim dedi ki:

    Alkışlanacak bi hizmet değil. olması gereken bi hizmet. yine söylüyorum lütuf değil bu. taziye evi yapamadıklarından da pide ayran gönderebiliyorlar. olsun buna da şükür.

    1. Anonim dedi ki:

      sevgili arkadaşım belediyin yapmış oldugu her hizmet ona bakarsan yapması gereken bir hizmet. ama bunları düşünüp yapıyor uyguluyor ve yaparken AYRIMCILIK YAPMADAN yapmak çok başka ve alkışlanacak bir durumdur. buradan tüm selçuklulara soruyorum sokakta vefa ülgüre daha küfür eden adama bu araç tahsis edildi bir allahın kulu çıkıpta olmadı istedim vermediler diyemez. varsa diyebilen yazsın adını soy adını aracı tahsis etmeyenden soralım hesabını. sen klavye delikanlısı bırak ucuz adam muhalefetinide adam gibi bükemediğin bilegi öp. evet vefa ülgür ve ekibi bu kent ve bu kentte yaşayanlar için iyi şeyler yapıyor de. bir bak selçugun cehresine. 15 yıl önceki haliyle bu günkü halini bir karşılaştır kafanda. alt yapısıyla üst yapısıyla çevre düzenlemesiyle parklarıyla çarşısıyla temizliğiyle bir bak. ama görmek istediğin gibi. bakman gerektiği gibi bak. selçuk ta yaşayan birtek vatandaşın bir tek kuruşu ne başkan ülgürün nede etrafında bulunan (sizin tabirinizle yalakalarının) birtanesinin bile boğazından geçmemiştir. 15 yıldır onlarca müfettişin gelipte bir tek hata bir kusur bulamayıpta belediyeden çıkarken teşekkür etmesi sizce vefa ülgürün ne derce dürüst bir kişiliğe sahip oldugunu anlatmaya yetmezmi. sizler ne kadar kör ne kadar arsız insanlarsınız. bu adam bu kentte yaşayanlar için bu kent için bakanıyla savcısıyla kaymakamıyla kavgalar etti bu kentin çıkarları için defalarca kez mahkemelere çıktı. yani şimdi kötümü yaptı kendi partisinden büyükşehir belediye başkanıyla selçugu vermemek için kavga ettiğinde kötümü yaptı efes için bakanlıkla ters düştüğünde. susmasımı gerekirdi alın sizin olsun milli degerlerimizmi deseydi. vefa ülgürün tek suçu BU KENTE VE BU KENTTE YAŞANLARIN HAKKINA SAHİP ÇIKMASIYDI. şu anda selçugun başındaki başkan gece yarıları yagmur yagdıgında yatagından kalkıp ayagına çizmelerini giyip mazgal temizleyen bir adam. şu anda selçugun başındaki başkan. tarihiyle tarihi eserleriyle övünen bu kentin tarihine belediyenin imkanlarıyla ayakta tutmaya çalışan bir adam. geçin şöyle bir selçuk kalesinin arka kısmındaki surlara bakın. yıllardır efes tiyatroda yapılan restarasyon çalışmalarına bakın. bunlar sizler için önemsiz olabilir ama bu kentin gelecegi için çok önemli çalışmalar bunlar. eger kaderine terkedilseydi bu yerler bu gün hepsi yerle bir olurdu. selçugun simgesi olan selçuk kalesini dahi aydınlatamayan bu hükümetin diş geçiremediği bilegini bükümediği türkiyenin sayılı başkanlarından biri bu selçugun başkanı. herkez akıllı olsun imara haykırı çatısını yıktı diye başkana savaş açanlar sözüm size çıkın selçugun üzerinde bir tepeyede bi selçuga bakın çatılarınızı söktükten sonraki haline. ondan sonra sizde hak vereceksiniz sizin tabirinizle acımasız bu adama. bu başkan ADAM GİBİ ADAM.

      1. Anonim dedi ki:

        Yahu bunlar onun söylediği yalanlar ve onun pazarlama taktiği. inanırsın arkasından gidersin, inanmazsın arkasından gitmezsin senin bileceğin iş. profesyonel değil ve olamaz. Öyle sandığınız gibi vizyon sahibi filan da değil. Oturduğu makamın sahibi de değil. Şu bir gerçek ki geldiği yeri unutmuş, savunduğu ideolojiyi unutmuş bir adam. Hiç de öyle halk filan umrunda değil. Onu seçen kimlerse elbet indirmeyi de bilirler. halkın gücü nü yüceltiyormuş gibi gözükse de çoğunlukla bunu unutan bi adam. ondan olmayana ölüyorum dese bir yudum su vermeyecek bi adam. emin ol senden daha iyi tanıyanlar var. bil ki onlar olabilirim. Yukarıda saydığın mevzuları yıllardır biliyoruz . Kaymakamla, bakanla, onla bunla değil kavgası… onun kavgası kendiyle… Güç sarhoşu olmuş bi adam. Sizi de sarmış bir güç deliliği. çok fazla pembe dizi izliyor olabilirsin. zengin kız fakir oğlan, ya da fakir kız zengin oğlan filmleriyle büyüdük hepimiz. Ancak bunlar gerçekleri görmemiz için bir engel değil. düşünüyorsan zaten doğruyu idrak edebilirsin. allah yardımcın olsun.

  3. selcuklu dedi ki:

    allah razı olsun

  4. vatandaş dedi ki:

    Vefa başkanla gurur duyuyorum. böyle bir adamın yönettiği ilçede yaşamaktan, belediye başkanı olmanın halkı salak yerine koyup, öpüp koklayıp, çocuk gibi sırtını sıvazlayıp gazlamak olmadığını,belediye başkanlığının şehre hizmet olduğunu gösterdiği için. ama onu anlamak için doğulu değil batılı bir kafaya sahip olmak lazım. teba mantığından çıkmak lazım. Vefa başkan, bu kent için yaptığın her şey için sana teşekkür ederiz. Allah sana güç kuvvet versin. Hep sen ol başkanımız. Biz de göğsümüzü gere gere Selçukluyuz diyelim. Dürüst, çalışkan, saygın bir başkanımız olduğu için gurur duyalım.

  5. Anonim dedi ki:

    Bu güzel hizmeti bir kenara bırakarak konuşuyorum,siz 15 yıl önceki Selçuk’la şu anki Selçuk arasında olması gereken kadar fark görüyorsanız, bence başka ilçelerde veya illerde 15 sene çalışmış kişilerin yaptıklarından habersizsiniz.
    Ayrıca,müfettişlerin tek bir kusur bulmadan teşekkür ettiğini belirtmişsiniz. Acaba daha geçen aylarda 2 farklı davadan mahkum olan aynı Vefa Ülgür değil miydi?
    Lütfen siz de partizanlığı bir kenara bırakıp,Selçuk gerçekten hakettiği yerde mi, bu 15 senede yapılabileceklerin maksimumu bu muydu, ilçeye gelen turist miktarı arttı mı düştü mü, esnaf mutlu mu değil mi, halk mutlu mu değil mi, biraz daha objektif ve geniş düşünerek karar verin. Geçen burada bir anket sonucu yayınlandı. Anketin nasıl yapıldığı bazı yorumcular tarafından anlatıldı. O ankette memnun gibi gösterilen halktan nedense burada eser yoktu. Herkes belediye hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet ediyordu.

    Doğruyu bulmak için önce objektif düşünmek lazım…

  6. Anonim dedi ki:

    Olaylara tarafsız bir gözle bakarak degerlendirelim. bundan 20 yıl öncesine gidelim. turizmin patladıgı yıllar. hepiniz biliriniz hasfalttan geçmek için hafta sonları dakikalarca beklerdik arabaların sonu gelmezdi. peki vefa mı çeviriyor arabaları belevindede bu arabalar artık selçuktan geçmiyor. otoban açıldıktan sonra selçuktan geçen araç sayısı yarı yarıya düştü yerli turisti bu şekilde kaybettik. yine bilirsiniz her mahallede onlarca pansiyon vardı oteller türk müşteriyi kabul etmezdi, o kadar çok turist vardı çarşı içinde restoranlar akşam olunca cıvıl cıvıl olurdu. bu gün ise bir turist gördüğümüzde hasretle o günleri anarak bakıyoruz. ama bundaki suç ne kamil subaşının nede vefa ülgürün suçu degil ki. turist artık 300 euro verince gemiyle uçakla bir hafta yatması yemesi ören yerleri gezisi içinde tatil yapabiliyor. eskisi gibi karavanıyla valiziyle gelen turist yokki. ne yapsın yani vefa ülgür selçuga tatile gezmeye gelen turistlere bir kampanya yapıp 5 gece kalana 2 gece bedavamı yapsın ne yapsın ne yapılsın siz söyleyin. şöyle olursa turist gelir esnaf mutlu olur deyin, yapılsın. evet eskiden insanlar gerçekten çok mutluydu. karpostal satanda kaval satanda mutluydu. ama artık o eski işler olmayacak belki daha kötüsü olacak ama o olmayacak. artık bu garibanın payını büyük şirketler üstlenmiş durumda. ve durumun bu hale gelmesindeki suçlu bu devleti yöneten hükümetlerdir. ben sadece akp hükümeti demiyorum ondan önceki hükümetlerinde suçudur. çevremizdeki ilçelerin tek geçim kaynagı agır sanayiye sahip olmalarıdır. büyümelerinin de tek sebebi budur. ama inanın ne kadar büyürlerse sorunlar ve harcamalar da o kadar büyüyecektir. yani yaşam standardı değişmeyecektir. yine ayda bir kez et yine haftada bir tavuk yiyecekler. selçuga bu gün fabrikaların yapılmış oldugunu düşünelim ne olacak ne artısı olacak ki bize. en fazla 1000 kişi iş sahibi olacak başka bişey olmaz. kentin gelişmesine falan faydası olmayacak sadece artarsa nüfus artacak. kaldırımlar altınla döşenmiyecek. en basitinden üzerinde oturan komşunu tanımayacaksın. toplum daha karışık oldugundan şehirin huzuru daha fazla kaçacak. daha kirli hava daha pahalı su daha pahalı pazar alışverişi daha pahalı bir yaşama sahip olacağız. yani her hangi bir ekstrası olmayacak. ha o zamanda ne deriz biliyormusunuz keşke 10 yıl önceki selçuk olsada en azından balkonumuzda otururken huzurlu olalım diyecegiz. bakın torbalı bir örnek bakın tire bir örnek insanlar birbirini tanımaz halde. bence böylesine yaşanılası bir kentte en son yaşamayı düşüncegimiz bir yaşam modeli olurdu bu. ben şuna inanıyorum bir umutla selçuga sonradan gelenlerin dışında selçukta mutsuz olan çok az insan var. selçuk böyle kaldıgı sürecede bu düzen bozulmayacaktır. yani lafın kısa ve özü vefa ülgür selçuk için ve o makam için ideal bir isim. bence bir dönemi daha hak ediyor. ve olmalıda. nerden geldiğinin hiç bir önemi yok, onun hamurunda siyaset var. meslek olarak 40 yılı devirmiş bir siyasetçi. işini ve ideolojisini çok iyi bilen yanlışa kesinlikle taviz vermeyen bir başkan. alkışı ve takdiri hak ediyor. arkasındayız ve yanındayız. işte biz zaten objektif düşünerek dogruyu yani vefa ülgürü bulduk. sevgi ve saygılarımla

  7. Anonim dedi ki:

    Siz alkışlayın efendim.Küçük olsun benim olsun anlayışıyla vizyonsuz geçen yıllara ben eyvallah demiyorum. Benim 50 tane oyum olsa bir tanesini mevcut başkana vermem artık. CHP’de artık değişimin şart olduğunu gördü ki bir çok aday çıktı ve Vefa Bey de aday olmayacağını açıkladı.