site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bayram Öncesi Başkan Ceritoğlu Sengel’den İkramiye Müjdesi

Bayram Öncesi Başkan Ceritoğlu Sengel’den İkramiye Müjdesi
30.04.2022
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeli ile bir araya geldi. Vasıtalar Amirliği’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi’nde KHK’lı ve kadrolu olarak çalışan işçilerimizin birikmiş olan ikramiyelerinin çok büyük bir kısmını ödemiş bulunmaktayız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Meclis Grup Başkanı olduğu dönemde de partisinin meclis üyeleri ile birlikte emekçinin hakkını gözetmek adına önemli bir adım attıklarının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “2019 yılında seçimden hemen önce, belediye çalışanlarının uzun süreden beri ödenmeyen maaşları vardı. Bu maaşların ödenmesine ilişkin meclise gelen kredi ile ilgili maddeye “Evet” demeseydik hiçbir belediye çalışanının maaşı ödenemeyecekti. Ama buna rağmen grubumla konuşarak, “Biz el kaldıralım” demiştim. Sağ olsun o dönem meclis üyeleri de CHP’nin oy çokluğu ile o krediye onay verdi. O krediyi ödemek de belediye başkanı olduktan sonra bana düştü” dedi.

KHK’LILAR İÇİN İLK KEZ PROMOSYON VE İKRAMİYE HAKKI
Daha öncesinde KHK’lı işçilerin promosyon ve ikramiye hakları için titiz bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “ KHK’lı işçilerin promosyon alamayacağı söyleniyordu. Sağ olsun bize güvenen birkaç bürokratla birlikte tek tek bankaların genel merkezileriyle konuşarak promosyon işini çözdük. KHK’lı çalışanlarımıza promosyon verilemiyor değilmiş, onu gösterebildik. Ben, “Elimdeki mikrofondan sizlere söyleyemeyeceğim, izah edemeyeceğim ve de söylediğim şeyleri çok düşünerek söylediğim için haricinde konuşulan hiçbir şeye inanmayın” dedim. Size, ikramiye ile ilgili gelen taleplerden sadece sağlık ile ilgili olanları karşılayabilirim demiştim. Bunun da üzerine iş ve işlem yapmadım, bunu da bilin istedim” dedi.

KHK’lı işçilerin ikramiye hakları için de aynı hassasiyet ve özenle çalıştıklarını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “KHK’lı işçiler yaptığımız toplu iş sözleşmesinde, işçilerimizin ikramiye alabilmesi için bir madde koydurduk. Artık onlar da ikramiye alabiliyor” dedi.

Belediyede çalışan tüm işçilerin birikmiş ikramiyelerinin ödenebilmesi için adil ve titiz bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Ceritoğlu Sengel; “İkramiyelerle ilgili bir düzen oluşturmaya çalıştık. 2019’da geldiğimde geçmiş ikramiyelerin birçoğu ödenmemişti onların ödemesi de yaptık. Ben hep şunu istedim; bir şeyi yapıyorsak adaletli yapalım. İşte bunların tamamının sonucunda gururla söylüyorum; “Kadrolu işçilerimizin 2018, 2019, 2020 yıllarının tamamı, 2021 yılı 1. 13 ikramiyesi, 1 Mayıs ikramiyesi, 2022 yılının 1 Mayıs ikramiyesi ödenmiştir. KHK’lı işçiler 2021 yılında bir 13 ikramiyesini ve 1 Mayıs ikramiyelerini almışlardı. KHK’lı işçilerin de 2021 yılı Ramazan, bir 13 ikramiye ve 2022 yılı 1 Mayıs ikramiyesinin tamamını ödüyoruz” dedi.
Başkan Ceritoğlu Sengel, ikramiye müjdesinin ardından belediye personeli ile bayramlaştı.

YORUMLAR
  1. vatandaş rıza dedi ki:

    yol yapıp afiş asıyorlar, bu yol Selçuk belediyesi tarafından yapılmıştır .çimlendirme yapıp bu çim Selçuk belediyesi tarafından yapılmıştır iyi de be kardeşim bir baba evine ekmek götürüyorum diye övünebilir mi bu onun asli görevi değil mi belediyeler deherkamu kurumu da üzerine düşen yapacak vatandaş habire vergi ödüyor