site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bayraklı ve Yeşilçimen’den eleştiri yağmuru

Bayraklı ve Yeşilçimen’den eleştiri yağmuru
14.10.2022
A+
A-

Selçuk Belediyesi’nin 2023 yılı için belirlenen tahmini gelir bütçesi 358 milyon TL, gider bütçesi de 373 milyon TL olan bütçesi meclisten oy birliği ile geçti.

Selçuk Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu gerçekleştirildi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel idaresinde gerçekleştirilen oturumda, oy birliği ile kabul edilen 2023 mali yılı performans programı ve 2023 mali yılı bütçe tasarısı görüşmeleri yer aldı. Selçuk Belediyesi’nin 2023 yılı için belirlenen tahmini gelir bütçesi 358 milyon TL, gider bütçesi de 373 milyon TL olarak belirlendi.

YEŞİLÇİMEN: DİKKATİMİ ÇEKEN BAZI KONULAR VAR

Bütçeye ilişkin eleştirilerini dile getiren AK Partili Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, “Geçen hafta malumlarınız üzere 2023 yılı tarife cetveli görüşüldü. Bugün de görüşmelerimiz bütçe üzerine olacak. Komisyon çalışmalarımızda dikkatimi çeken bazı konular var. 2023 yılı taslak bütçesi incelendiğinde 20 tane Selçuk Belediyesi’nin müdürlük bölümleri var ve talep ettiği bütçeler var. Bu bütçeyi incelendiğinizde giderde Selçuk Belediyesi personellere 159 milyon rakam ayrılmış. Bu rakam incelendiğinde önümüzdeki dönemde asgari ücrete de düzenleme yapılacak. Artışla beraber Selçuk Belediyesi’nin vereceği rakam vardır. Bütçenin yarısına tekabül etse de az olarak görüyoruz. Bu başladığı zaman 5 veya 6. ayda ek bütçe yapabilmeye olanak sağlayacaktır. En dikkat çekici konulardan bir tanesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne 112 milyon 440 milyon ödenek var. Bu ödeneğin 25 milyonu Fen İşlerine dahil olan personele aittir. Diğerleri de Fen İşleri Müdürlüğünün yatırımlarla ilgilidir. Bu yatırımlarda spor tesisi ve yüzme havuzu var; 5 milyon lira. Pamucak rekreasyon alanı için 25 milyon lira, meydan aydınlatılması için 250 bin lira gibi bütçeler ayrılmış. Selçuk’taki tüm yolların yapımı için 13 milyon lira ayrılmış. Görüldüğü gibi yatırımlar konusu açıldığında Selçuk’ta köyden mahalleye ya da beldeden mahalleye dönen yerlerde hizmetlerle ilgili bütçe ayrılmadığını görüyoruz. Bu da buralarda herhangi bir yatırım ve çalışma yapmayacak mısınız Başkanım? Bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca mevcut yüzme havuzumuz bu sene hizmet veriyor. Ama yetki bir onarım görmeden hizmete sunuldu. Yüzme havuzu ve spor kompleksi için 5 milyon ayrıldı. İyi bir yüzme havuzu ve spor kompleksinin 5 milyon liraya yapılmayacağını düşünüyorum. Sadece proje ederi bile yüzbinlerce rakama tekabül edecektir. B 5 milyon lira bakım için mi yeni bir yüzme havuzu için mi ayrılacak? Eğer yeni bir yüzme havuzu düşünüyorsanız ikinci havuz ihtiyaç var mı?” dedi.

“YOLLAR ÇOK KÖTÜ DURUMDA”
Yol yatırımları için ayrılan bütçenin az olduğunu ifade eden Yeşilçimen, “Yol yapımları için ayrılan 13 milyon liralık rakam var, ciddi bir rakam. Selçuk’un sokaklarına çıktığınız zaman gerçekten kötü durumda olduğunu görüyorsunuz. Sadece Selçuk Belediyesi’nin kendisi bu yolları yapmasını kattığınız zaman rakamın 3 katı olacağını düşünüyorum. Bu rakam da yeterli değil. Sosyal yardımlarla ilgili ayrılan 5 milyonluk rakam bizi mutlu etti ama az buluyoruz. 3 yıldır aynı şeyleri diyoruz ve siz aynı cevabı veriyorsunuz. Kıyaslama olarak Kültür Müdürlüğünün bütçesini aldığımda sosyal iler müdürlüğe ayrılan 10 milyon parayı az buluyoruz. Bu rakamları tersine olmasını isterdim. Nu sene de yine sosyal yardımlara ayrılan paranın yarısı kadar” ifadelerini kullandı.

“HEP AYNI YÜZLER GÖRÜYORUM”
Yapılan etkinliklere hep aynı kişilerin katıldığını söyleyen Yeşilçimen, “Her hafta bir konferans bir söyleşi bir festival bir şenlik yapılması, bu kenti tanıtılması açısından fayda görülebilir ama ilk zamanlarda yaptığınız bu etkinliklerde Selçuk halkının çok daha büyük rağbet ettiğini, son zamanlarda yapılan festivaller dışında konferanslardan bahsediyorum. Çiçek böcek günü herhalde dünyadaki bütün günleri Selçuk Belediyesi kutluyor. Bu konuda biraz daha Selçuk hanı daha çok katkı sağaldığı aynı yüzlerin değil de her kesim arkadaşların bu toplantılara katıldığı şeyler yapmamızda fayda görüyoruz. İnsanların içini ısıtan her türlü etkinlikte Selçuk halkı yanınızda olacak. Bu son dönem pandeminin döneminde arkadaşlarımızın sürekli evlere kapanmasında olduğu için böyle bir ihtiyaç duyuldu ama ben bile mesajları okurken hem personel çok dayanıklı bu kadar yoğun çalışıyor hem de görüntülere bakınca da hep aynı yüzler görüyorum” dedi.

“BAZI SÖZLERİ BU BÜTÇE İLE YERİNE GETİREMEYECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
Belirlenen bütçeyle yatırımların birçoğunun yapılamayacağını belirten Yeşilçimen, “373 milyon lira gider bütçemiz var. Bu yıl gerçekleşme oranı yüzde 80 olacak gibime geliyor. Selçuk belediyesinin gelirlerinden elde edeceği rakam 358 milyonluk bir rakam. Büyük bir kısmı bu sene turizm sezonun çok iyi gitmesinden kaynaklanıyor. Bu sezonun daha çok sürmesini yürekten istiyorum. Biz olumlu oy vereceğiz ama bu demek değildir bütçede görmüş olduğumuz ve gönlümüzden geçen bu bütçeni biraz daha ayakları yere basabilmiş olmasını isterdik. Bütçeyi incelediğimiz zaman vatandaşa verdiğiniz bazı sözleri bu bütçe ile yerine getiremeyeceğinizi düşünüyorum. Grup olarak bütçeye olumlu oy kullanacağız” diye konuştu.

SENGEL: ÇALIŞMALAR YAPILIRKEN OLASI ZAMLAR DÜŞÜNÜLEREK YAPILIYOR
Eleştirilere cevap veren Başkan Sengel, “Normalde sistem şöyle gider. Plan Bütçe ve Hukuk komisyonu raporunu yazmıştır. Yazmış olan rapor okunur sonra üzerine konuşulur ve oylanır. Sema Hanım açıklamalarından sonra gerek kalmadı, direk oylamaya geçelim. Kalabalıktan da olabilir. Gelenlere çok teşekkür ediyorum. Tarife cetveline de gelin, o daha önemli aslında. Bir daha ki sefere özellikle tarifeye gelmenizi öneririm. Tarife halktan ne alacağımızı gösteren meclistir. Bütçe çalışmalarında önce tarifeyi belirlersin, ne kadar para toplayacağımızı bilirsiniz. Sonra da ne kadar harcayacağız kafasına girersiniz. Doğal olarak gelir gider arasında bir denge tutulması lazım. Evet personel giderimiz gelirimizin yüzde 50’inden fazlasına tekabül ediyor. Bu çalışmalar yapılırken olası zamlar düşünülerek yapılıyor. Öncelikli olarak bir gelirinizin olması gerekiyor. Bunun içinde halktan para toplamanız gerekiyor. Halktan toplanacak olan parayı arttırabilir miydik, evet ama bunu tercih etmedik. Belli olan gelir bütçesine uygun giderleri taramak zorunda kalıyorsunuz. Yüzde50 olan ama normalde yüzde 30 olması gereken personel giderinden bahsediyoruz. Tabi ki de belediyelerin sürekliliği var. Ekonomiden kaynaklana bu krizde giderleri yüzde 78’lerden yüzde 50’ye getirmiş bir belediye yönetimi var. Bu noktada yaparken 20 müdürlüğü alırsınız ve dersiniz ki “bir stratejimiz vardı ve her birinizle bunu konuştuk. Bunlar dahilinde yapılacak olanlara ne harcamak gerekiyor” onu söyleyebiliriz. Müdürler tekliflerini sunarlar bakılır ve yapılır mı yapılmaz mı bakılır. Sonunda da bütçe oluşur. Bunların hepsinin ötesinde bu bütçeler hazırlanırken gider bütçe fişlerinde neye ne yapılacak diye butonlar oluşturulur. Ama oraya şu yazılmaz; “Belevi’nin Gediz Elektrik tarafından rezil edilmiş olan yolların ödemek için yaklaşık 5 milyon” yazılmaz. Yollar denir geçilir. Evet, yollar için 15 milyon dedik, daha da yapılabilir. Yol yapa yapa bitiremedik gene dönemin enkazını kaldırmak için. Bundan sonrasında da devam edecek 15 milyon lirayla ilgili olarak da hala daha alt yapı çalışmalarından kaynaklanan ve devem eden Gediz, İzmir gaz, gerek te İzsu dahil olmak üzere yapmış oldukları ancak bitmemiş yolların parasıdır. Yolların durumu berbat derken… Bu yüzden kararı biz pankartlarla anlatmak istiyoruz. İnsanlar ayak tabanlarını bastıkları yerleri çabuk unutuyorlar” dedi.

“BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ”
Sosyal yardımlarla ilgili de konuşan Sengel, “Sosyal yardım ayağımızda başka metotla yaptığımız belli. Bizim yaptığımız başka yardımlar da var. 2019’dan beridir spor konusunda spor kulübü bizim çocuğumuzun eşofmanları yok. Onları alıyoruz. Ama onun parası sosyal işlerden değil kültür müdürlüğünden çıkar. Şenlik işine gelince… Evet, Meryem Ana çok önemli. Meryem Ana’dan ne kadar gelirse o kadar belediyeye kazanç sağlar. Meryem Ana tanıtımına önem verelim, Efes’i uçurduk, kimse bir şey diyemez. Festivaller de buna dahildir. Kimse çiçek böcek leylek hadi kantaron festivalleri hiç yapmıyoruz, öyle bir tarzımız yok. Ama şunu da yapıyoruz; Gökçealan’ın üzümü meşhurdur, balık tutmayı öğretiyoruz. Kadınlar üretici pazarına girecek ve kendi parasını kendi kazanacak. Kendi keyfimize yapmıyoruz yani. Oradaki cepleri de şenlendiriyoruz. Kent belleğinde çalışanlar müthiş konferanslar yapıyorlar. Selçuk’ta konferans, panel olması, tiyatro olması. Selçuk köy olmaktan çıktı, Selçuk cıvıl cıvıl oldu. Herkesi gözü Efes Selçuk’taysa Kültü Müdürlüğü de bu yönde çalışıyor. Biz yüzme havuzumuz apar topar açtık. İyi ki de açtık. Günlük talep 150’den fazlaydı, biz pandemi dolayısıyla 80’e düşürdük. Hiçbir sıkıntı da olmadı. Motor bozulması, PH’ta bir sıkıntı yaşamadık, çocuklarımız tehlike yaşamadık. Bir hayalimiz var, kapalı yüzme havuzu yapacağız açık olanın yanında. Spor antrenörlerimiz yüzme, yelken gibi deniz sporlarında çoğu zaman çiftçi çocuklarından çıkar dendi bize. Biz bunu önemsedik. O yüzden kapalı yüzme havuzunun projesini çizdiriyoruz. Bu bütçeler yapılırken her şey düşünülerek yapıldı” şeklinde konuştu.

“SELÇUK’UN SADECE MERKEZİ DEĞİL HER YERİ KIYMETLİ DEDİK”
Bütçenin titizlikle hazırlandığını vurgulayan Başkan Sengel, “Çok titizlikle çalıştıkları için çok vurgulayarak söylemek istiyorum; hayallerime ortak olan ekip arkadaşlarım var. Herkesin söylediği neydi; Selçuk köy oldu, geçerken bir harabeden geçiyoruz deniliyordu. Biz Selçuk’un her köyü önemli dedik. Barutçu’da bu sene festival yapmasak olur muydu? Etkinlik kısmını neden yaptığımızla ilgili kısmı bizi üzüyor. Herkesin isteyip de istemiyoruz demesi değişik geliyor bana. Biz bir şey yaparken Selçuk’un sadece merkezi değil her yeri kıymetli dedik. Selçuk’un her yerinin anlatılmaya ihtiyacı var. Buraya gelen bir otobüse binip Meryem Ana’ya Efes’e gidip çekip giderse ne esnafım ne halkım kazanır. İlk hedefimiz Selçuk’un her yerini anlatıp algılatabilmek. Selçuk’ta geldiğimizden beridir yol yapıyoruz” dedi.

“3 YILDAN BERİDİR BÜTÇEYİ NERELERE HARCADIĞIMIZ BELLİ”

Müfettişlik raporunda yazılanları da aktaran Sengel, “Biz çalışma yönetmeliklerini size getirirken neyin ne olacağını söylüyoruz. Bir yardım eksikliğini bize sorsaydınız ben anlatırdım. Böyle bir eksiklik varsa kendi üzerimize alırdık. Sosyal yardım konusunda 10 yıllık müfettiş raporunda yazıyoruz biz ya. Tam bir sosyal belediyecilik örneği gösterildi diye müfettişlik raporum var benim. O yüzden aynı titizlikle ve hassasiyetle hazırlanmış olan bu bütçeyi kıymetli buluyoruz… 3 yıldan beridir bütçeyi nerelere harcadığımız belli. Bir şunu yaparız; biz buradaki her insanın üretken, çalışkan, becerikli olduğunu biliyoruz. Eksiğimiz dışarıdan gelecek insan, bizim para kazanabileceğimiz ortam… Biz bunları ortadan kaldırabilelim diye çalışırız. O yüzden her şeyi kenara bırakıp geleceklere doğru düzgün gelebilsinler diye butik oteller yapılıyor. Ondan Uğur Mumcu’yu yaptık, canımız istedi diye değil. Çok iyi danışmanlarımız, sosyologlarımız, kent okuyucularımı var. Onlar sayesinde yapıyoruz” dedi.

YEŞİLÇİMEN: KASIT ARAMIYORUZ

Konunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Yeşilçimen, “Biraz önce size ilettiğimiz tavsiye konularımız vardı. Komisyonlarda da bunları görüştük. Siz de bilgi veriyorsunuz. Biz sizin çok detaylı vermiş olduğunuz talepleri komisyonda görüşmedik. Benim okuduklarımızı görüştük. Ben de not aldım. Bütçeden bunlar, bunlarda vardı bakmadınız mı dediklerinizi görmedim. Kasıt falan da aramıyoruz. Şenlik derken, Pamucak’taki yapılan şenliğin, Nar festivalini, üzüm şenliğini, Belevi’deki etkinlikleri zinhar vatandaşımızla hem üreticinin hem diğer arkadaşımızla buluşturmasını önemli buluyoruz. Sanki biz orada etkinliklerin yapılmasını istemiyoruz diye ilettiniz ama öyle değil. Bizim bahsettiklerimiz onlar değil. Sadece kapalı alanlarda yapmış olduğunuz söyleşiler. O kadar çok ki, günde bazen 2-3 mesaj geliyor takip edenleri kutluyorum, hep aynı kişiler. Gökçe alanda da bütçede sadece… Yapmak zorunda değilsiniz. Belevi’yi, Şirince’yi. Gökçelan’daki 2 milyon liralık yatırım yapacaksınız. Belevi’inin durumu içler acısı. Komisyonda da görüştük sizle de. Ama göremediğimiz için acaba bize vatandaşın ilettikleri konu var. Biz neyi konuşuyoruz, Belevi’nin daha arttırması yok. Yanlışa ben her zaman yanlış diyorum. Kantaron festivali. Evet bu belediye yaptı, biz alanda bile yoktuk. Anlatabiliyor muyum? Eğer bir gün yanlışlık yapılırsa halk hesap günü geldiğinde hesabını sorar. 13 milyonluk yol yatırımı var. Selçuk 3-4 yıldır İzsu, İzmir gaz, Telekom, Turkcell. Bu Selçuk’un alt yapısı ile ilgili yoğun bir dönem yaşıyoruz merak ettiğim yapılan yolların dışında… yollar içler acısı. Kazı girdi veya girmedi. Bu konuda gayretinizi de biliyorum. Bu yollar Selçuk Belediye’sinin mi İBB’nin yapması gereken yerler mi?” dedi.

CERİTOĞLU: VATANDAŞIN AYAĞINA TAŞ DEĞSİN İSTEMEM

Ceritoğlu ise, “2019’un Ocak ayında seçimdeyken bir genç çocuğumuz Kuşadası’na sinemaya giderken motosiklet kazasında vefat etti. Çocuklar burada kimi etkinlikleri feyz alırken gündeme getirirken böyle öncelikleri yaşanmışlıklardan feyz alırken yaparız. İBB yapabilir başka bir şey de yapabilir. Biz de biliyoruz bazıları İBB’nin görevi. Kapatması gerekenin görevi gibi. Biz de biliyoruz. Ama bunu vatandaşa anlatmakta zorlandığım için biz yapıyoruz. Belevi delik deşikti. Kimseyi bekleyemezdim. Vatandaşa anlatamazdım, ayağına taş değsin istemem. Yaptık, yapıyoruz. Daha da arttırılacak ta. Onları da zaman içerisinde yaşarken göreceğiz. Bu bütçe doğal olarak taslaktır. Öngörülür ama bizim yapmış olduğumuz ve harcadığımız bedel bu kadar. Ekonomi böyle giderse bakarız ve arttırma yaparız. Zaman içerisinde değişirse onu da meclise getiririz. Kimse gitmiyor diye nitelikli etkinlikleri yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yapacağız etkinliklere devam edeceğiz. Sizi de bekleriz, gerçekten yaşama dair dokunan etkinlikler yapıyoruz” diye konuştu.

ÖZNUR: YEŞİLÇİMEN İLE AYNI FİKİRDE DEĞİLİM

MHP’li Meclis Üyesi Burhan Öznur, yapılan etkinlikleri değerli bulduğunu ifade ederek, “Görüştüğümüz bütçe için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Selçuk için hayırlara vesile olsun. Az önce Sema Yeşilçimen’in söylediği festivaller değil de toplantılardan bahsetti. Aynı fikirde eğilim. Kent konseyinde düzgün çalışan bir ekip var. Oraya gelen insanın yanına 50-100 kişinin gelmesi önemli değil. Selçuk’un tanıtımına faydalı olan şeyler. Oraya gelen herkesin sosyal medya hesapları 1 milyonun üzerinde, tanıtım için çok önemli. Sema Yeşilçimen’e soruyorum, youtubırların Selçuk için çekilen videosu kaç kişi tarafından izlendi? Bu etkinlikler küçükte olsa Selçuk’un tanıtımı için çok önemli” ifadelerini kulandı.

BAYRAKLI: SİZ GELİR GELMEZ İNSANLARI İŞTEN ÇIKARDINIZ

Başkan Ceritoğlu’nun göreve geldikten sonra işçi çıkarımı yaptığını öne süren AK Parti Grup Başkanı Hakan Bayraklı, “Bütçede emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Selçuk için hayırlı olmasını diliyoruz. Konu başka yerlere de gitti. Ben sanki Selçuk’ta yaşamıyorum. Kadrolu işçi emekli oluyor iki katı emekli maaşı bağlanıyor. Belediye işçisi ekstra iş yapıyor. İşçi mutlu değil onu da söyleyeyim. Eskilere de gittiniz. Biz AK Parti olarak iktidara geldiğimizde işçilerden bir tanesini çıkarmadık bizim dönemimizde. Belediye meclis üyesi döneminizde etkinliklere katılmıyordunuz, çoğunda yoktunuz. Asli görevlerinizi maşallah ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz. Bu yolları Bakanlık mı Kaymakamlık mı yapacak kim yapacak? Bu ilçeden hizmet olarak AK Parti iktidara gelince neler yaptı? Biz Büyükşehir’e bağlı bir ilçeyiz. Biz ya devlet el verecek ya da Büyükşehir el verecek ama büyükşehir 4 yıldır hiç yok. Hiç bir şey yapmadı. Bizim gibi belediyeler bu desteği almak zorundadır. Belediyenin yüzde 55’lik bütçesi Meryem Ana ve otoparktan geliyor. Kültür ve Orman Bakanlığına teşekkür ediyorum. Yıllardır bu kaynağı kesmediler, kesmesine de izin vermeyiz. Bu ilçeyi ayakta tutan esas kaynaklar. İşçi konusunda bize o dönemde refah sayısı yüksek dediniz. Nerede yüksek ya. Emekli olduğumda iki katı maaş aşıyor. Kentte en düşük maaşı veren biziz. Siz gelir gelmez insanları işten çıkardınız. Doğalgaz, elektriğe zam diyorsunuz ama işçiye de zam veriyoruz. Soruyoruz size siz ne yaptınız 3 yıldan beridir, yüzde 7. Bütçe gelir gider zamdan sonra ek bütçede yapılır. Selçuk Belediyesi de hiçbir zaman zor durumda kalmaz” dedi.

YEŞİLÇİMEN: BENİM İLÇE TANITIMIYLA İLGİLİ DERDİM YOK

Kentin tanıtımı ile ilgili bir sorununun olmadığını vurgulayan Yeşilçimen, “Selçuk Belediyesi’nin tanıtımıyla ilgili bilgilendirmeye en yakın meclis üyelerimiz biliyor ve sizi destekliyoruz. Benim anlatmak istediğim başkaydı. Tolga Mert bu iş için yaptıklarını biliyor ve tebrik de ediyorum. Benim ilçe tanıtımıyla ilgili derdim yok. Anlatmak istediğim başka bir şeydi. Ben çıktığımda Selçuk halkı ne demek istediğimi herkes anlıyor. Baleye falan karşı değilim. Bazı etkinliklerin çok fazla hem belediyeyi hem halkı yorduğunu, aynı insanların izlediğini söylüyorum. Demek ki vatandaşlar buna rağbet etmiyor, bunu anlatmak istedim” ifadelerini kullandı.

CERİTOĞLU: SİYASET YAPIP MEVZUYU AĞDALAŞTIRMAYI ALA BİLİRİM

Son olarak konuşan Başkan Ceritoğlu, “Ben belediye başkanıyım, her ne kadar CHP’li bir belediye başkanı olmaktan gururun yaşasam da her eksin belediye başkanıyım. Her ne kadar siz grubunuzun temsil ediyor olsanız da herkesin meclis üyesisiniz. Bu bahisle siyaset yapıp mevzuyu ağdalaştırmayı ala bilirim. Ama tabi ki de ben belediye başkanı olduğum için dikkatli konuşacağım. Üstünden atarken gerçekleri de geçen ondan önceki döneme de tek tek hatırlatmak ve izah etmek isterim. İşçilerin bir hedef haline geldi, geçmişe dönelim. Şu anda çalışan işçilerimizin hepsinin maaşları gününde ya da birkaç gün önce yatıyor. Ve de geldiğimde yıllarca ödenmeyen ikramiyeler ve KHK’lıların olmayan ikramiyeleri yaptığımız ilk TİS’le yüzde 49 zam yapılarak en yüksek zammını ve ikramiye fazlalığını verdik. Daha gururla diyeyim kimin döneminde olursa olsun en eski dönemde ikramiye alacaklarına vazgeçiyorum istifasından tutun, bir sonraki dönemde 4-5 ay maaşların yatırılmamasından tutun bütün işçilerin haciz dosyaları bendeydi. Tıkır tıkır maaşı yatırmanın gurunu yaşıyorum. İkramiye alacaklarını tamamlıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Biz kimseyi işten çıkarmadık, görev değişikliği yaptık. Ama her yönetim görev değişikliği yaptı. Ben 2014’te seçim biter bitmez neler yapıldığını biliyorum, anlatmaya hacet yok. Kimseyi rencide edip davul zurnayla girmedik. Hizmetliyse neyse kadrosu ona göre baktık. İnsan çalışmak isterse her yerde çalışır. Çalışanın her seferinde emeğini ödedik çünkü biz CHP’liyiz. İşçiler mutlu değiliz demiş, nasıl mutlu olsunlar. Her şeyi zamlı ödüyorlar. Verilen asgari ücretin belirlenmesi. Verirken ücretin asgari ücretin belirlenmesi çıkar, tebliğ eder uygularız. Asgari ücret 5.500, biz 5.735 ödüyoruz. Gönül daha çok ister, en çoğunu ister. Yapacağız da. Ekonomik öngörüyle yapacağız” dedi.

“MERYEM ANA DA, OTOPARK TA ANASININ AK SÜTÜ GİBİ SELÇUK’UN HAKKIDIR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına da değinen Ceritoğlu, “Vallahi birçoğunuzu arazilerine giden yollar yapıldı. Büyükşehir yaptı. İzbeton yapıyor. Her yeri yapıyoruz zaten. Ha kanalizasyon yok mu, evet yok. Olması gereken, çok da önemli kanalizasyon da bizim işimiz, İBB’nin görevi. Karayolları yeri vermediği için arıtma yapılamadı. İzsu buradaydı, önümüzdeki iki ayda proje ihalesi yapılacak. Yer değişti çünkü, yeri vermediler. Derdimiz bu meclis salonunda her zaman Efes Selçuk’un çıkarları için uyum içerisinde davranıp siyaseti bir kenara itmek üzerindeydi. O anlamda bunu her ne sebeple olursa olsun ortadan kalkmasını istemem. O yüzden belediye başkanı olarak şahsıma düşmeyeceği için siyaseti yamaktan kendimi alıkoyuyorum… Bu kentin hak ettiği yere gelmesi için enerjisini gösterme cüretini göstererek korkmadan Efes Selçuk nedir kiminle omuz omuz vererek birbirimize sarılarak iyi yere kullanmak nasip olsun. Aksi durumlarda nasıl efor verdiğimizi hepimiz biliyoruz. Meryem Ana da, otopark ta anasının ak sütü gibi Selçuk’un hakkıdır. Hakkımız için hep mücadele ettik ederiz de. O yüzden lütuf değil, hakkımızdır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
  1. Vatandaş Hakkı dedi ki:

    Selçuk belediyesinin gerçek bütçesi seçimden seçime belli oluyor, onun dışında net bir bilgi kamuoyuna yansımıyor,bu gün için Selçuk mahallelerinde ana ve ara yollar Belevi Cibe mevkinde giden yol daha düzgün ve bakımlı öyleki çukurlar araçlar için büyük tehlikeli yağışlı havalar geliyor durum daha vahim olacaktır,ama bu yollar yapılıyor diyerek ve bazı etkinlikler için asılan afişler iktidar partisinin afişlerinden daha gösterişli ve ihtişamlı sanırım bu afişleri parasız yapan bir şirket yoktur. Selçuk belediyesi etkinlikleri sosyal medyada çok başarılı görünüyor, nedense seçim zamanı verilen sözler vaatler gelecek seçimlere kadar devam ediyor,martın sonu bahar sloganı vardı henüz bahar gelemedi halk beklemeye devam ediyor,fakat birçok kesime bahar çoktan geldi…