site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

‘Bayrak’ Mitinginde Yüzbinler Buluştu

‘Bayrak’ Mitinginde Yüzbinler Buluştu
21.04.2013
A+
A-

izmir-bayrakmitingi (2)

Yüzbinlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı mitingte, Bahçeli, Başbakan’ın “Akil insanları protesto edenler üç-beş çapulcu. MHP’nin parmağı var” sözlerine sert çıktı…

MHP’nin ’Milli Değerleri Koru ve Yaşat’adıyla 23 Mart’ta Bursa’da başlattığı ve  9 bölgede 9 temalı büyük mitinginin 2’ncisini dün İzmir’de gerçekleştirdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yüzbinlerce vatandaşın katıldığı mitingde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir konuşma yaptı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın “Akil İnsanları protesto edenler üç-beş çapulcu. MHP’nin parmağı var” sözlerine sert şekilde cevap verdi. Sloganlar altında konuşan Bahçeli, “Bayrak bağımsızlığımızın, şerefimizin simgesidir. Seni yırtmaya çalışan bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye çalışanları şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçirenlere and olsun ki izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu çığlık duyulmalıdır

Bahçeli şunları söyledi: “Bu milli çığlığı duymalıdır. Bu milli iradeden korkmalıdır ve ayağını denk ve aklını da başına almalıdır. İşbirlikçi hainler, yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir. PKK elçileri, yarım aydınlar, terör işportacıları, kan baronları, ölüm tacirleri, çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahlaksızlar bu sesten irkilmelidir. Bu 63’ler bu sesten ürkmelidir. Bu 63’ler nifak dağıtmaktan acilen vazgeçmelidir.”

Türk milletini böldürmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın partisine yönelik saldırılarına ve kendilerini ‘milliyetçi olmamakla’ suçlamasına sert yanıt verdi. Devlet Bahçeli, “Yahudi cesaret ödülü alman seni Yahudi yapmamıştır. Akdamar Kilisesi’ni onarman seni Ermeni yapmamıştır. Sümela Manastırı’nda ayin yaptırman seni Ortodoks yapmamıştır. Orhun Anıtları’na ve Tonyukuk’a gitmen de seni Türk ve milliyetçi yapmayacaktır” dedi.

İşte Devlet Bahçeli’nin İzmir Bayrak mitingi konuşmasından satır başları…

– 23 Mart 2013 tarihinde Bursa’da yaptığımı Kuruluş mitinginden sonra şimdi de sizlerin huzurundayız. Böylesi bir sevgi sağanağını bizlere yaşattığı için Allah’a şükrediyorum. 1919 Samsun’daki erdem, Erzurum kongresindeki şuur, Sivas kongresindeki azim aynıyla aramızdadır.

– Vatan bayrak millet tutkunları hoş geldiniz. İzmirli kardeşlerim ve tüm dava arkadaşlarım sefalar getirdiniz. Bayrak İzmir’den doğruluyor, İzmir’de bayrak desten yazıyor. Bayrak Ege’nin semalarında parlıyor. Bayraklar nerede? Milliyetçi vatanseverler nerede? Dosta güvenmeyen kutlu yürekler nerede? Türk milleti Türkiye nerede?

– Bugün Türkiye İzmir’den ses vermektedir. Birlikte yaşama ülkümüz daha da perçinleniyor. Bugün Gündoğdu Meydanı’nda gün doğuyor güneş açıyor. Bugün Alsancak kırmızı ile beyazın düğününe ev sahipliği yapıyor. Türk milletine yol ve destek veriyor.

– İzmir’in dağlarında çiçekler boy veriyor. Cesaret dolu milli vicdanlar meydan okuyor, zalimlere mesaj veriyor. Bayraklar dalgalanıyor, vatan yükseliyor. İzmir bugün bir başka bakıyor. İzmir şimdi bir başka güzellik saçıyor. Çok yaşa İzmir çok yaşa İzmirli kardeşim bin yaşa Türkiye.

– Sana selam vermeden her canlıyı hasım bildik. Seni çiğnemeye kalkışan her bedbahta kin duyduk. Sen İslam’ın sancağı oldun. Yokluğunla deliye çevirdin. Bil ki bayrağım seninle doğduk, seninle soluklandık ve seninle öleceğiz.

– Seni değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışan AKP takviyeli bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye çalışan haçlıları şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçiren kalleşlere izin vermeyeceğiz. Çünkü bayrak bağımsızlığımızın şerefimizin sembolüdür. Ay yıldızlı al bayrak Türk milletinin eksilmeyecek milli servetidir.

– Bayrağı korumak her birimizin vazifesidir. Bir vatana sahipsek bu şüphesiz binlerce yıllık alın terinin sonucudur. Kuruluşumuzdan kurtuluşumuza geçen asırlar boyunca kilim gibi kardeşliğimizi dokuduk. Zor anlarda sırt sırta verdik. Aynı kader gemisinde yüzdük, birbirimizin can yoldaşı olmayı başardık.

– Kökenimiz ne olursa olsun Türk milletinin eşit ve saygın birer ferdi olmayı diledik. Ne 36’ya bölündük ne etnik tahriklere kapıldık. Ne komşumuzun kökünü araştırdık ne de iş yaparken yuva kurarken bunun hesabını yaptık.

– Türk milleti böyle oluştu. Çökertilmeye çalışan T.C. böyle hayat buldu. Bizi ayırmaya ve yok etmeye kim niyetlenmişse bunlara kapımızı ve gönlümüzü kapattık. Bir şanımız ve bir kimliğimiz varsa, bir kültürümüz bir dilimiz mevutsa bunun ana kaynağı mazideki fedakarlıklardır.

– (İzmir’deki kalabalık da ‘Vur de vuralım öl de ölelim’ sloganları attı) BOP eş başkanı bu sese kulak vermelidir. Bu milli çığlığı duymalı, korkmalı ve ayağını denk aklını başına almalıdır. İşbirlikçi hainler yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir. Çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahlaksızlar bu sesten kendilerine düşen payı çıkarmalıdır.

MİTİNGTEN NOTLAR:

310’ar metrelik üç parçadan oluşan dev bayrak, Buca, Karabağlar ve Karşıyaka’dan başlayan yolculuğunu Gündoğdu Meydanı’nda tamamlıyor. 1 km’lik bayrak alanda alkışlarla karşılanıyor.

Ay-yıldızlar, üç hilallerle bezeli onlarca tekne denizden katılıyor coşkuya!

İnsanların ellerinde dövizler;

‘Kahrolsun emperyalizm uşakları ve akilleri’, ‘Uzatma pis ellerini bayrağıma, Hasan Tahsin’in torunları burada’, ‘Yan gelip yatmadık, biz vatanı satmadık’…

Tek tek İzmir’in şehitleri anons ediliyor kürsüden; yüz binler bir ağızdan:

Burada!

‘İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ marşı çalınmaya başladığında yer gök inliyor:

Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!

Velhasıl;

Kalabalık için Yüz bin desek 300 binin hatırı kalır, 500 bin desek 1 milyonun… Ucu bucağı yok kalabalığın… Konuşmalar başlamıştı ama hâlâ meydana akın halinde insanlar…  Bir de meydana bakan apartmanların evlerini bayraklarla süsleyip, balkonlardan sloganlara, marşlara eşlik eden sakinleri var…

* Miting nedeniyle kentte sabah saatlerinden itibaren trafik kilitlendi. MHP ve Türk bayrağı taşıyan yüzbinlerce kişi miting alanına sloganlar atıp yürüyerek gitti.

*  “İlk kurşun yine namluda”, “Hasan Tahsinler hazır”, “Vur de vuralım, öl de ölelim” pankartları açıldı.

*  Mitingte Başbakan Erdoğan’ın Pinokyo’ya benzetilen karikatürü vardı. Bu karikatürün karşısında ise Vasfiye Teyze karakteri yer aldı ve Erdoğan’a “Ne çektin be Tayyip” diyerek seslendi.

*  Miting meydanında T.C. tartışmalarına gönderme yapan pankartlar da açıldı.

*  Gündoğdu meydanına gelenlere 200 bin Türk bayrağı dağıtıldı.

* Bazı balıkçı teknelerinin de denizden destek verdiği mitingde, Kordonboyu’nda yer alan binalara da Türk bayrakları asıldı.

* Mitingde, terörle mücadelede İzmir’den şehit olanların isimleri okundu, katılımcılar tarafından şehit posterleri tek tek havaya kaldırıldı.

izmir-bayrakmitingi (1)

izmir-bayrakmitingi (3)

izmir-bayrakmitingi (5)

izmir-bayrakmitingi (6)

izmir-bayrak-mitingi (55)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Mitinge gidemedim işlerim dolayısı ile ama tv den izledim muhteşemdi tam anlamıyla ÇILGIN TÜRKLERİN DİRİLİŞİYDİ.

  2. celal Dindar dedi ki:

    Açılıma karşıyım Türk bayrağını kimse yok edemez.Türkiye cumhuriyeti laiktir terörist başı abdullah öcalan ın karşısında Türkiye cumhuriyeti eğilemez.

  3. TOLGA dedi ki:

    gurur duydum bu mitingte bulunmaktan dolayı devlet memuruyum ama mitinge selçuktan katıldım ilçe başkanına çok teşekkür ediyorum bizleri bu güzel ortama ulaştırdığı için.
    Şunu da demek istiyorum bu mitinge gidenlere bedava kömür makarna yada harcırah dağıtılmadı herkes yürekten ve göndülden ordaydı. Son söz söylenmiştir.
    Bu vatanı böldürmeyeceğiz.

  4. AHMET ÇİPLİ dedi ki:

    Mitingi televizyondan canlı olarak zevkle izledim.MHP yöneticilerini kutluyorum.İzmir şanlı bayrağımızı yere düşürtmeyeceğini bir kez daha kanıtladı.Bayrağı olmayanın üzerinde yaşayacağı bir vatanıda olmaz.Diyarbakırda yapılan nevroz ve dün dinci gericiler tarafından aynı meydanda yapılan ve bir tek Türk Bayrağının açılmadığı miting bayraksızların kimler olduğunu herkese göstermiştir.