site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkandan Hayırseverlere çağrı

Başkandan Hayırseverlere çağrı
14.04.2015
A+
A-

selcukyurt (3)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Üniversite kenti olma yolunda büyük adımların atıldığı ilçelerinde öğrenciler için yurt yapacaklarını açıkladı. Bakıcı, Selçuklu hayırsever vatandaşlara seslenerek, “Yurt yapılabilmesi için yaklaşık 6 dönümlük bir alana ihtiyacımız var. Gerisini Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü üstlenecek. Yapılacak Yurda hayırsever bağışçının ismi verilecek” dedi.

“Selçuk’a yakışır bir yurt yapalım”

Kredi Yurtlar Bölge Müdürü Yakup Karaca, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Bakıcı ile birlikte Efes Meslek Yüksekokulu’nu gezen Karaca, öğrenciler için yurt yapmak istediklerini söyledi. Selçuk ilçesinin planlarında birçok bölgenin Arkeolojik ve doğal sit alanı olmasından dolayı yurt yapılabilecek bir alan bulamadıklarını ifade eden Karaca, vatandaşların yardımıyla gösterilen bir alana Yüksek Öğrenim öğrencilerinin kalacağı bir yurt yapabileceklerini kaydetti. Selçuk’un hem ülke hem İzmir için önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Karaca, “Bu konuda yaklaşık 6 ila 10 dönümlük bir yere ihtiyacımız var. Yeri gösterin, biz de Selçuk’a yakışır bir öğrenci yurdu yapalım” diye konuştu.

“Barınma ihtiyacına ilaç olacak”

Selçuk’un Yüksek Öğrenim ile ilgili okullaşma oranında artış olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “İlçemizde Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Efes Meslek Yüksek Okulu 6 programla öğretime başlayacak. Diğer taraftan THK’nın yine İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Hava Ulaştırma Fakültesi varve Selçuk yükseköğretimde ileriki döneme yönelik olarak öğrenci potansiyelini artırarak bir eğitim merkezi haline gelecek. Bu nokrada çalışmalarımız devam ediyor. Okullaşırken aynı zamanda öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamayla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda daha öncede bir çalışma yapmıştık ancak ilçedeki birçok binaların 1999 yıl öncesinde olduğu için bu konuda bir kiralama yapamıyoruz. Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü şimdi yeni bir bina yapmak istiyor. Selçuk’ta maalesef alan açısından bir sıkıntı yaşıyoruz. Resmi alanlarımız dar onun için hayırsever hemşerilerimize şöyle bir teklifte bulunuyoruz. 5-6 dönüm alanı bağışlayan olursa o alanda yapılan kredi yurtlar kurumuna ait yurda bağışçının kendi ismi verilecek. Vatandaşlarımızın bu tür konularda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Böylece öğrencilerimizin barınma problemini çözmüş, ihtiyacını karşılamış olacağız. Yine sayın bölge müdürümüzün ifadesiyle yaklaşık 300 öğrenciye kiraya verilmek üzere bir yurt tasarlanmakta. Ben kendisine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

selcukyurt (1)

selcukyurt (4)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Başkan yanında yüksek maaşla çalışanlara ödeyeceği parayı bu tür alanlara ödesin,o zaman katkı başta sağlanmış olur.

  2. Anonim dedi ki:

    KOCA belediye ne hallere düştü yazık oldu selçuka yazık çok

    1. vatandaş dedi ki:

      ne alaka anlamadım ben şimdi yurt için arazi yok bulunamıyor halktan arazi aranması düşüklük eziklikmi ?

  3. Anonim dedi ki:

    selçukta akp hükümetinin rüzgarı esiyor. başımız döndü. belediyenin kapılarından para dökülüyor. ören yerlerin %40 ları geridöndü. hükümet personel maaları için belediyeye telefon açıp gönderelim diyor. uçuyoruz uçuyoruz. yaşasın ak belediyecilik. 🙂
    arkadaş neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya kapı kapı dolaşırken siz değilmiydiniz selçuk hizmete doyacak gelişicez yükselicez diye oy avcılıgı yapan. şimdi bakıyorum da dilenciliğe kadar düşmüşsünüz. başkan sen kendini bitirdin bırak bari selçugu bitirme. en azından 4 yıl sonra çarşıda dolaşabil.

  4. Anonim dedi ki:

    Bence, Türkiye tarihinin en beceriksiz belediyesi ve Belediye başkanı bizde. Destekleyenleri anıyorum şimdi.

  5. Anonim dedi ki:

    Belediyedeki o calisan bi suru secimden sonra giren gereksizlere verceniz paradan verin olmazmi…

  6. Anonim dedi ki:

    olsa dükkan senin başkan çaykarada bi yerim var 8 dönüm olurmu olusa getirtdeyim ama biraz yamaç

  7. Anonim dedi ki:

    belediyede işler yavaş işliyor….kendilerini sadece kültürel etkinliklere adamışlar..imar ve icraaat zayıf…