Selçuk Haber

Başkan ve Meclisten Eylemcilere Destek

IMG_2723

İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Selçuk’ta düzenlenen gösteriye Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve belediye meclis üyeleri de destek verdi.

Taksim Gezi Parkı’nda başlayarak tüm Türkiye’ye yayılan protesto eylemleri, Selçukluları da sokağa döktü. Ellerine Türk bayrağı, Atatürk posterleri, pankartlar, tencere ve tavalarını alan yüzlerce Selçuklu ilçe terminali karşısında buluştu

Sloganlar atarak, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları kınayan Selçuklular, daha sonra da İstasyon Meydanı’nda kadar yürüdü. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve belediye meclis üyelerinin de destek verdiği eylem, İstasyon Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Yaşanan olaylar sırasında parti binalarına yapılan saldırıları kınıyorum. 12 Eylül öncesinde de bu tür provokasyonlar yaşandı. Hukuk ve aklın egemen olmasını, Türkiye’nin bu eylemlerden demokratik kazanımlarla çıkmasını umuyorum. Eylemlerin belli bir ideolojiye destek değil, toplumun bazı uygulamalara karşı çıkışı olduğu görülüyor. İlçemizde bize düşen, demokratik kurallar içinde hak arayışlarında destek olmaktır” dedi.

Selçuk’ta 4 gündür devam eden eylemlerde herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, eylemler sırasında Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığI ancak göstericilere müdahale etmediği görüldü.


HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version