site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Ülgür “Ben Bu İşin Karşısında Eğilmem”

Başkan Ülgür “Ben Bu İşin Karşısında Eğilmem”
06.03.2013
A+
A-

huseyin-vefa-ulgurSelçuk Belediyesi Mart ayı toplantısına Başkan Ülgür’ün vergi memurunu darp ettiği yönündeki iddialarla ilgili açıklamaları damgasını vurdu. AK Partili Meclis Üyelerinin Meclisi 10 dakika geç başlamasını gerekçesi ile terk etmesi ise salonu dolduran halk tarafından alkışlarla protesto edildi. Ak Partili meclis üyelerinin salonu terk etmesini bir suçluluk psikolojisi yaşıyor olmalarına yorumlayan Başkan Ülgür “gitmeselerdi tüm bunları yüzlerine söyleyecektim” dedi.

Öncelikle meclis toplantı salonunu dolduran halka, muhtarlara, CHP’li parti yöneticilerine, oda başkanlarına ve üyelerine teşekkür eden Başkan Ülgür bu konu ile ilgili kendisini en çok üzen şeylerden birisinin kendisinden hiç görüş alınmadan basına yansıyan demeçler olduğunu ifade etti. Özellikle İzmir Defterdar Yardımcısının demecinden üzüntü duyduğunu belirten Başkan Ülgür olayın gerçekleştiği gün yaşananlarla ilgili şu bilgileri verdi.

“Olay günü saat 12.10’da belediye binasından çıkmadan önce sekreterime bir telefon geldi ve Vergi dairesi görevlilerinin eski hal binasında ihracata hazırlanan iki TIR’ı denetledikleri, bunun yanında da orada çalışan bütün işçilerin kimliklerini istedikleri yolunda bilgi verildi.  Öğle saati olması nedeniyle ilgili memurumuz görev başında olmadığı için biz de yemeğe giderken duruma bakalım dedik. Biz eski hal binalarına girerken AKP Belediye Meclis üyesi Ertan Serbest Soğuk Hava Deposunun bulunduğu hal binası içinden çıkıyordu. Olay yerine gidip bir ilgili memura sıkıntı olup olmadığını sordum, herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Olay yerinde çalışan 20’ye yakın işçiye yaklaşıp kolay gelsin dileklerimi ilettim. İşçiler bana; ilgili memurun işçilerin kimliklerini istediğini, onların da vermek istemediğini söylediler. Aralarından bir tanesi de ‘benim kimliğimi aldı, ama geriye vermiyor’ dedi. Ben de ilgili memura şunu izah ettim. Bu kimlikleri alıp bakabilirsiniz ama alıkoyamazsınız, buna yetkiniz yok dedim. O’da bana; ‘benim burada her şeye bakmaya hakkım var’ dedi.  Ben de memura istediği evrakları sordum. Evraklar sırasıyla; Sevk irsaliyesi, TIR’a yüklenen malın irsaliyesi, yüklenen malın faturası ve yüklenen malın belediyeye ücretinin ödenip ödenmediği ile ilgili tahsilât makbuzu istediğini söyledi. Ben de kendisine irsaliyeyi gösterebiliriz dedim. Vergi Kanununda bu evrakları kimin, hangi mevkideki kişilerin isteyebileceği çok açık bir şekilde ifade edilmektedir. Memur bu arada bana sürekli ‘ben burada her şeye bakarım, senin görevin de belediye başkanı olarak benim burayı denetleyeceğim ortamı sağlamaktır’ şeklinde talimatlar veriyordu. Ben bu memurla esnaflarımızın da birtakım sorunlar yaşadığı yönünde daha önceden duyumlar almıştım. Bu memur bundan iki ay önce de benim işyerimi denetlemiş ve orda çalışanlara Vefa Ülgür kim diye sorduğunda; benim belediye başkanı olduğumu söylemeleri üzerine ‘o’nu buraya çağırın’ demiştir. İşyerindeki arkadaşlarımızın şu anda Başkanı bulamayız demelerine rağmen, ilgili memur; ‘öyle yağma yok, hem buradan yolunu bulacak, hem belediye başkanlığından yolunu bulacak’ şeklinde konuşmasını hatırlattım kendisine. Bu arada ilgili memur iyice gerildi ve ‘benim burada can güvenliğim yok, polis çağırın, davacı olacağım sizden’ şeklinde söylenmeye başladı ve polisi çağırdı. Onu ittiğim doğru, ama vurmadım. Polis nezaretinde kontrol yapmaya başladı. Ama hiçbir şeye de bakmıyor. Buna rağmen “burada kontrol yapma ortamı olmadığından kontrolü yapamıyorum” şeklinde rapor tuttu. Rapor tutulurken ben olay yerinden ayrıldım” dedi.

Ayrıldıktan sonra Selçuk Vergi Dairesini ziyaret ederek Vergi Dairesi Müdürü ile görüşmek istediğini Ancak Müdürün toplantı da olduğu bilgisi verilerek müdürle görüşemediğini Kaymakam Bey’e bilgi aktardığını söyleyen Başkan Ülgür o gün 17.10 ‘a kadar Vergi Dairesi Müdüründen kendisine herhangi bir dönüş olmadığını ifade etti.

“Ancak sonra öğreniyoruz ki olay günü saat 17: 10 ‘da AKP İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, AKP İlçe Yöneticisi Orhan Sarıgüzel,  Akp’li Meclis üyesi Ertan Serbest, olaya konu olan vergi memuru ve Vergi Dairesi Müdürü  hep birlikte emniyete gitmişler” diyen Başkan Ülgür olayın ertesi günü Vergi Dairesi Müdürü ile tekrar randevu talebinde bulunduklarını, bu talep üzerine Vergi Dairesi sekreteri aracılığıyla gelen cevapta; ‘Müdür beyin kendileriyle görüşmek istemediğini, görüşme konusu olmadığını’ ilettiklerini, bunun üzerine CHP Belediye Meclis üyeleri ile birlikte randevusuz bir şekilde Vergi Dairesine gittiklerini, ancak yine de Vergi Dairesi Müdürü ile görüşemediklerini ifade ederek bu sorunun Vergi Dairesi ve Belediye Başkanı tarafından çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

RAPOR VEREN DOKTORA JET HIZIYLA TAYİN

Bu nedenle kendilerine 5 ayrı soru ilettiklerini, ama yine de herhangi bir geri dönüş olmadığını kaydeden Başkan Ülgür, bu süreç içerisinde olayın yargıya intikal ettiğini, bu bağlamda bir sağlık raporu olduğu, raporda ilgili memurun göğsünde 30 cm. morluk olduğu belirtildiğini söyledi. Başkan Ülgür; “ İlgili memur ile sadece itiştik, ama raporda 30 cm. morluk olduğu, 1 cm. derinliğinde, 4 cm. uzunluğunda kesik olduğu yazıyor. Ama ne ilginçtir ki, o raporu veren doktor, bugün Ambulans Helikoptere tayin oldu. Yani jet hızıyla o da ödülünü aldı” şeklinde konuştu.

“BİZ TEBA DEĞİLİZ”

Bizim bütün işyerlerimiz denetime açık. Şahsımızın da kurumumuzun da.  Ama biz teba değiliz maraba hiç değiliz.  Biz Vergi Dairesi Müdürünün malı değiliz. Ne ben ne de esnaf nede bu kurum hele kendini bilmez bir meclis üyesinin talimatları ile iş yapan kurumun malı hiç değiliz.” Diyen Başkan Ülgür “ Biz Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlarıyız. Olayı bütün çıplaklığı ile anlattım. Benim hakkımda görevli memura mukavemetten dava açanlar, bu dilekçeyi kabul eden yargı mensupları ve ilgili görevliler şunu bilmeliler. Ben 33 yıllık vergi mükellefiyim. 19 yıllık kamu görevlisiyim. Ben Zimbabve’nin bilmem ne köyünün vatandaşı değilim. Kamu görevlisiyim ve bu ilçede ilçe protokolünde iki numaralı adamım. İki numaralı adama memurların nasıl davranacağı ile ilgili kurallar yazılıdır. Bunun görmezden gelinmemesi gerekir” dedi.

Bu olayda sergilenen tavrın yerel duruşa yakışmadığını söyleyen Başkan Ülgür “ Biz hepimiz yerel yöneticiyiz. Belediye Başkanı olarak ben yerel yöneticiyim. Hangi partiden olursa olsun. Burada oturan meclis üyesi de, Muhtarlar, Oda Başkanları, Parti yöneticileri, belediye çalışanları hepimiz birer yerel yöneticiyiz. Sonuçta bizim ortak bir tarafımız var. Hepimizin ortak görevi bu ilçeyi ve bu ilçeyi var eden bu kurumu korumaktır. Bu olayda yapılması gereken AKP Grup Başkanı Belediye Başkanını aramak istemiyorsa bile CHP Grup Başkanını arar. Bu olayın aslı nedir diye sorar. Aldığı bilgiyi kendi ilçe başkanı ile değerlendirir. Ona göre duruş sergiler. Ama aksi yapıldı. Vergi dairesi ile emniyetle, basınla görüşmeler gerçekleştirildi. Biz ilçemizi korumaya çalışıyoruz. Biz zaman zaman bu sebeplerle çeşitli kamu kurumları ile karşı karşıya kalıyoruz. Hafızalarımızda en taze olan Kültür Bakanı ile Efes’teki dükkânlarla ilgili yaşadığımız sorunlardı. Oradaki esnafımızın haklarını korumak için Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile karşı karşıya geldik ve Günay “bu başkan gitmeden bu ilçenin önü açılmaz” dedi. Hoş o gitti. Ben hala buradayım. Ayrıca benim gitmem ilçenin değil onların önünü açacak” diye konuştu.

1980’den bu tarafa bu Selçuk için yapılanların %90 ını yerel yönetimin yaptığını söyleyen Başkan Ülgür ”Bir yerel yöneticin asli görevi A partisinden de, B partisinden de olsan yereli korumaktır. Yani işbirlikçilik yapmak değildir. Hazine arazilerinin takipçiliğini yapmak değildir. Bankaların avukatlığını kapmak için işbirlikçilik yapmak değildir. Kendi tuttuğu defterlerin incelenmemesi için, kurumların dağıtım ihalesini almak için yağcılık yapmak değildir” dedi.

“İLÇEMİN VE KURUMUMUN ÇIKARLARI ÜZERİNDE KARTAL GİBİ DURURUM”

Ben bu işin karşısında eğilmem. Benim yönettiğim bu kurumun haklarını gasp ettirmem. İlçemin ve kurumumun çıkarlarına el uzatanların tepesinde kartal gibi dururum” diye konuşan Başkan Ülgür Sürgün ile bu ilçeye gelmiş, dosyasından bir sürü nane olan bir memurun esnafa eziyet etmesine izin vermem” dedi.
selcuk-belediye-meclisi (1)

selcuk-belediye-meclisi (2)

YORUMLAR
  1. YALÇIN dedi ki:

    başkan hüseyin V.ülgür ben 10 dk ka geç gelcem siz o arada salonu terk edin demiştir onlarda terk etmişlerdir.o ne derse o !!! yalanmı ?

  2. erdogan arna dedi ki:

    Hesap verilir olmak şeffaf olmak yerel yönetimlerin en büyük başarısı başkan teprikler

  3. gülçin dedi ki:

    Bu kadar mert bu kadar adam gibi adamsin başkanim…sen selçuğu hakediyorsun fazlasiyla.kim ne derse desin.sadece etrafindaki bazi pisliklerden kurtulman lazım.yoksa selcugu sen fazlasiyla ihya edersin.selcuk halkida buna inaniyor.

  4. Doğrucu davut dedi ki:

    Biz senin yanındayız. Biz sana inanıyoruz Başkanım

  5. arif dedi ki:

    herşeyi olduğu gibi anlatıp soru işaretlerine yer bırakmamış.işte şeffaflık..

  6. MURAT dedi ki:

    inandığın konuda dimdik duruş göstermek cesaret ve güven ister.Her zaman Başkanımızın yanında olacağız.Zaten bize kaçak güreşmek yakışmaz