site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel’den SİT yorumu: Planlar bize verilsin!

Başkan Sengel’den SİT yorumu: Planlar bize verilsin!
02.03.2020
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından SİT dereceleri değiştirilen İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki geniş arazilerle ilgili Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’den açıklama geldi. Sengel, “Pamucak Mevkii başta olmak üzere üç farklı yerde yapılan değişiklikleri yakından takip ediyoruz. Koruma ve kullanma dengesi bozulmadan turizm olanakları gelişmelidir. Planı biz yaparsak daha sağlıklı olur. Bölge golf alanlarına uygun bir turizm niteliği taşıyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Genel Müdürlüğü’nün oluruyla İzmir’in Selçuk İlçesi Pamucak Mevkii’nde geniş arazilerin SİT dereceleri değiştirildi. Yeni yönetmelik kapsamında SİT alanları için “sürdürülebilir” kararı çıktı. Bölgede yapılaşmanın önünü açan yeni karar Pamucak Sahili’nin hemen arkasından başlayarak Menderes-Selçuk Yolu’na kadar ilerliyor. Gebekirse Milli Parkı Sulak Alanı ve Zeytinköy yakınındaki Gebekirse Gölü haricindeki bütün alanlarda yeni turizm tesislerinin önünü açan plan değişikliğinin daha önce planlanan Golf Sahaları’nı kapsadığı öğrenildi.

Bakanlığın plan değişikliğinin ardından CHP’li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’den açıklama geldi. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Sengel, Pamucak Mevkii ve plajının bölge için çok önemli olduğunu vurguladı. Şengel, “Bölgede insanlar yıllardır bu planlamayı bekliyordu. Fakat yapılacak şeylerden haberdar olmamız gerekiyor. Selçuk Belediyesi, turizmin gelişmesine katkı koymak istiyor. Koruma ve kullanma dengesi bizim için çok önemli. Pamucak, sahili ve sulak alanlarıyla bilinen bir yer. Golf alanları ve yapılacak sahalar elbette turizme katkı koyacaktır ama doğanın da mutlaka gözetilmesini istiyoruz. Selçuk Belediyesi’nin bölgede planlama yapacak iradesi ve bilgi birikimi vardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgedeki planlamayı bize yetki devriyle bırakmalıdır. Biz, planları istiyoruz” dedi.

Sengel, bakanlığın SİT derecesini değiştirdiği yerin yakınında tarihi Efes Antik Kenti Kanal Projesi’nin de bulunduğunu söylerken Selçuk halkının hassasiyetlerinin göz önünde tutularak planlama yapılmasını istedi.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.