site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel’den Antik Kanal Projesi’ni Yürüten Yetkililere Çağrı!

Başkan Sengel, Pamucak’ta devam eden Efes Antik Kanal Projesi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Sengel’den Antik Kanal Projesi’ni Yürüten Yetkililere Çağrı!
23.08.2020
A+
A-

Efes Selçuk Pamucak Sahili’ndeki Kum Zambaklarını koruma altına alan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, partisinin ilçe yöneticileri ile birlikte Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde incelemelerde bulundu. Başkan Sengel, aynı alanda devam eden Efes Antik Kanal Projesi’ni yürüten ilgili yetkililere çağrıda bulunarak; “Efes Selçuk Belediyesi olarak yetkilileri birlikte hareket etmeye davet ediyorum” dedi.

“Efes Selçuk Pamucak Sahili’nin Beyaz Prensesleri” adını verdiği Kum Zambaklarını koruma altına alan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yapılan çalışmayı beraberindeki CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları üyeleri ile birlikte inceledi. Başkan Sengel, Pamucak’ta devam eden Efes Antik Kanal Projesi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

EFES SELÇUK PAMUCAK SAHİLİ’NE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERİYORUZ
Göreve geldiklerinden bu yana Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde Gezgin Fest ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek sahilin tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Sengel, bu çalışmaların bu yıl da Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonaları ile devam edeceğini kaydetti.
“Kumsalların beyaz prensesleri” adını verdiği Türkiye’de ender görülen Kum Zambaklarının zarar görmemesi için onları çitlerle koruma altına aldıklarını, aynı zamanda ne kadar önemli bir endemik bitki olduklarını anlatabilmek için de bilgilendirme levhalarını yerleştirdiklerini belirten Başkan Sengel; “Dönem dönem Kanal Projesi kapsamında burada çeşitli kazılar yapılıyor. Ancak kıyılardan sorumlu olanlar ne yazık ki bizim bu sahilde bulunan “Beyaz Prenses” dediğimiz kum zambaklarına gösterdiğimiz özeni bu sahile göstermiyorlar. Umut ediyoruz ki; böylesine önemli bir sahilin kıymetini anlarlar. Antik Kanal Projesi diye başlanan, bir türlü bitmeyen; balıkçılara da bir şekilde engel olan bu proje bir an önce tamamlanır” diye konuştu.

BALIKÇI TEKNELERİ İÇİN UYARIMIZI YAPTIK
Başkan Sengel; her ne kadar proje Efes Selçuk Belediyesi’nin projesi olmasa da tüm bilgilendirmelerin ortaklaşa yapılmasını önermelerine karşılık Efes Selçuk Belediyesi’nin es geçildiğini söyledi.
Efes Selçuk Belediyesi tarafından her yıl iş makineleri ile söz konusu kanalın açılması sağlanıp, hem tatlı su balıklarının, hem de balıkçıların denizle bağlantı yolunun açıldığını kaydeden Başkan Sengel, Antik Kanal Projesi kapsamında ilgili firma tarafından kanalın çevresine doldurulan kum yığınları nedeniyle bu yıl Efes Selçuk Belediyesi’nin iş makinelerinin alana giremediği bu çalışmayı yapamadığını söyledi.
Konuyla ilgili projeyi yürüten müteahhide dikkatli olunması gerektiğini, aynı zamanda denize açılan yerin ağzının hiçbir şekilde kapatılmaması gerektiğini, yoksa balıkçıların çıkamayacağı konusunda defalarca uyarılarda bulunduklarını belirten Başkan Sengel; “Ancak bu konuyu çok önemsememiş olacaklar ki, orası ağzı kapalı hale geldi ve balıkçıların teknelerinin çıkması engellendi. Biz söz konusu yerin açılması gerektiğini ifade ettik. Çünkü bizim yetkimiz olmadığı için ve de oluşan kum yığınlarının bizim araçlarımızın girmesine müsaade edilmediği için bunu kendilerine ifade ettik. Ancak bu çağrımıza kulak vermediler. Dolayısıyla balıkçılarımız bir şekilde denize ulaşamadılar. Sonrasında konuyla alakalı haberler çıkınca; sanki o işleri yapmamış kişiler ve sorunu kendileri yaratmamış gibi davranmaya çalıştılar” dedi.

“BİZ BİRLİKTELİĞE HER ZAMAN VARIZ”
Her zaman birlikte hareket etmekten yana olduklarının altını çizen Başkan Sengel; “Ancak tek başına yaptıkları işler sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukları da kendi kendilerine olumluya çevirip de çözüm üreten bir noktaya gelmelerini de hayretle izliyoruz” diye konuştu.
Efes Selçuk Belediyesi’nin kanal projesine ilişkin herhangi bir dahili olmadığı gibi herhangi bir izni de bulunmadığını kaydeden Başkan Sengel; “İZKA tarafından 2014 yılında yaptırılan ve ciddi maliyetlere sebep olan iki antik gemimizin de o kanalın olduğu yere konulmuş olmasına karşılık apar topar kaldırılıp kenara atıldı” dedi.
Sonuç itibariyle hem peyzaj çalışmaları hem de oraya bırakılan kum yığınlarının tahliye edilmesine ilişkin belediye olarak ellerinden geldiğince çaba sarf edeceklerinin altını çizen Başkan Sengel; “Şu anki mevcut durum hepimizi çok üzmektedir. Ancak tahmin ediyoruz ki; bir süre sonra sular durulacak. Hep birlikte iş yapmak nedir diye adım atılacak. Bu kapsamda Efes Selçuk Belediyesi olarak yetkilileri birlikte hareket etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Çiftçi dayı dedi ki:

    Pamucak kum zambakları doğal ortamda çok güzel açıyor ve zevkle seyir ediliyor aman birileri onları korumaya kalkmasın yoksa ata tohumları akıbetine uğrar tarımda hayal yok gerçekler vardır bazıları bu ata tohumlarına güvenip ektiyse yandı gitti sakın var olanları koruma çabasına girmesinler yoksa onlarda yok olur