site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel, romanlar gecesini halkın içinde izledi

Başkan Sengel, romanlar gecesini halkın içinde izledi
13.04.2019
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel İsabey Mahallesi’nde düzenlenen Dünya Romanlar Günü etkinliğine katıldı. 8 Nisan’da yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen etkinlikte Başkan Sengel, mazbata sevincini Selçuk İsabey mahallesindeki Roman vatandaşlar ve etkinliğe katılan yüzlerce Selçuklularla birlikte paylaştı.

Mazbata sevinci romanlar gününde coşkusuyla birleşti

Başkan Sengel, 8 Nisan 1971’de Londra’da toplanan Birinci Uluslararası Roman Kongresi sonrasında alınan kararla 1990 yılından bu yana kutlanmaya başlanan Dünya Romanlar Günü kapsamında Belediye tarafından Selçuk İsabey mahallesinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Seçimden kısa bir süre önce belediye başkan adayı olarak İsabey Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğin ardından bu kez belediye başkanı olarak yine bu mahallede Romanlar Günü etkinliğine katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Sengel; “mazbatamızla birlikte hep beraber kutlamaya geldik. Protokolü ve tüm resmiyeti bir yere bırakalım bugün; ben protokol olarak ayrılan yere oturmayacağım. Sizlerle birlikte eğleneceğim… Sizlerin yanında duracağım… Bu akşam hep beraber eğlenelim. Çünkü biz bunu çoktan hak ettik. İyi ki varsınız. Hep var olun” dedi.” dedi.

İyi ki varsınız

Bundan böyle belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerde protokol oturma düzeninin olmayacağını belirten Başkan Sengel; “Romanlar Günü’nü mazbatamızla birlikte hep beraber kutlamaya geldik. Bu akşam hep beraber eğlenelim. Çünkü biz bunu çoktan hak ettik. İyi ki varsınız. Hep var olun” dedi.

Eğlence ve coşku bir aradaydı

Gece boyunca vatandaşlarla tek tek selamlaşan ve onlarla yakından ilgilenen Başkan Sengel, ayrıca onların eğlencesine ortak olarak hep beraber gecenin tadını çıkardılar.

Eğlence ve coşkunun devam ettiği gecede Tayfun Perküsyon Ritim Grubu ve Selçuk Rose Roman Dans Grubu’nun gösterileriyle Selçuklu vatandaşlar doyasıya eğlendi. Selçuklular’ın yakından tanıdığı yerel sanatçı Ferdi Hepakarca, birbirinden güzel şarkılarla Selçuklularla buluştu. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü sebebiyle Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik Dünya Romanlar Günü Konserinin ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.