site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel: Fidanlar Toprağa, Onlar Hayata Kök Salsın

Başkan Sengel: Fidanlar Toprağa, Onlar Hayata Kök Salsın
16.05.2019
A+
A-

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Kireççili Köyü’nde ormanlık alanda engelli öğrencilerle birlikte fidan dikti. Bir arada yaşama kültürünü öğrenmek ve öğretmek zorunda olduklarına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “O fidanlar toprağa kök salsınlar istedik. O fidanlar kök saldıkça, onlar hayata daha çok tutunsun; bizler de onlara sımsıkı sarılalım” dedi.

Selçuk Efes Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Kireçcili Köyü’nde düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Selçuk Efes Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

ONLAR ENGEL TANIMIYORLAR

Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken ve bu nedenle onları engelliler değil; engel tanımayan çocuklar olarak nitelendiren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Çünkü onlar gerçekten engel tanımıyorlar; toplum içerisinde yer alma mücadelesi veriyorlar. Bu çocuklarımızın her birisi toplumun birer fertleridir. Bizler de onlara sahip çıkmak zorundayız” dedi.

ENGEL TANIMAYANLARLA BİRLİKTE FİDAN DİKTİK

Böylesine önemli bir haftada fidan dikimi etkinliği düzenlenmesinin ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Başkan Sengel; “Bir arada yaşamayı öğrenmek ve öğretmek zorundayız. Onlar engelli değil, engel tanımayanlardır. Ve o engel tanımayanlarla birlikte bugün burada fidanları diktik. O fidanlar toprağa kök salsınlar istedik. O fidanlar kök saldıkça, onlar hayata daha çok tutunsun; bizler de onlara sımsıkı sarılalım. O yüzden bu fidan dikiminin çok büyük bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Engelsiz bir topluma, engelsiz beyinlere sahip olabileceğimiz bir gelecek hayal ediyorum. Çünkü bizim için en önemli olan şey insan olabilmek ve bir arada yaşama kültürünü her geçen gün arttırabilmektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.