Selçuk Haber

Başkan eşi kursiyer oldu

aysenbakıcı-havvaboyacı

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın açılışını gerçekleştirdiği Kadın Danışma Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenen kurslara ilgi her geçen gün artıyor. İlk kez açılan kabak oymacılığı kursu da kadınların yoğun talebiyle karşılaşırken kursiyerler arasındaki iki isim dikkat çekiyor. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın eşi Havva Boyacı ve Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı hemşehrileriyle birlikte kabak oymacılığı öğreniyor. Başkan Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı, kadınların kurslarda gizli kalmış yeteneklerini gün ışığına çıkardıklarını kaydederek “Kadınların bir araya gelince yapacakları her iş, güzellikle neticelenir. Kurslar, birlik beraberliğin yanında kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesinde de önemli bir fırsat” dedi.

Sanatın merkezi Selçuk’ta

Kadınlara ve sanata önem veren Selçuk Belediyesi, Kadın Danışma Merkezinde açtığı kurslarla ilçeyi sanat merkezine dönüştürüyor. Selçuklu kadınlar ilçede ilk kez Kadın Danışma Merkezinde açılan Kabak Oymacılığı sanatına yoğun ilgi gösteriyor.

“Kabak oymacılığının merkezi Selçuk olabilir”

Geçmiş yıllarda su kabağı olarak kullanılan, bazen de tuz ve pirinç muhafazasında kullanılan kabak artık sanatın da bir dalı haline geldi. Mutfaklardan tamamen çıkan su kabağını sanatla buluşturan kabak oymacılığı, boncuk ve süsleme Kurs Eğitmeni Muammer Sangör, ahşap oymacılığın değişik unsuru olan su kabağını şekillendirmeye çalıştırdıklarını, unutulmaya yüz tutan meslekler grubuna giren bu sanatı kursiyerlere öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Su Kabağı üzerinde görsellik ve turistik açıdan önemli olan Artemis, Efes gibi çeşitli süslemeler yaptıklarını kaydeden Eğitmen Muammer Sangör, “Su kabağı süslemelerini gece lambası da, salon süslemesi de yapabilirsiniz.Belki de bundan sonraki süreçte su kabağı oymacılığının merkezi Selçuk olabilir.Artık Kabak denildiği zaman akla Selçuk ilçesi gelecek. Çünkü kadınlar bu sanata büyük ilgi gösterdi ve katılım beklediğimizden yüksek. Kursiyerlerimiz her geçen gün birbirinden güzel eserler çıkarıyor” dedi.Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın eşi Havva Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı’nın da kursiyerler arasında bulunduğu kursta Selçuklu kadınların ilgisinden son derece mutlu olduklarını belirten Sangör, kurs tamamlandıktan sonra kursiyerler tarafından yapılan eserlerin8 Martta açılacak olan Kadın Emeği Pazarında sergileneceğini ve satışa sunulacağını kaydetti.

“Kadınların el attığı her şey güzellikle neticelenir”

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı,kursiyerler arasında bulunmaktan ve sanatla bir ürüne canlılık katmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Uçak mühendisliğini bitiren oğlu için üzerinde uçak figürünün bulunduğu bir çalışmayı kurs sırasında tamamladığını kaydeden Bayan Bakıcı, “Kadınlar burada belki de gizli kalmış yeteneklerini gün ışığına çıkarıyorlar. Kadınların bir araya gelince yapacakları her iş, güzellikle neticelenir. Kurslar, birlik beraberliğin yanında kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesinde de önemli bir fırsat. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak Kadın Emeği Pazarı’nda burada yapılan el emeği ürünler pazara çıkarılacak. Bu anlamda da Selçuk’ta yaşayan hanımlarımız emeklerini değerlendirecek. Kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Tüm kadınlar katılmalı”

El sanatlarına yakın ilgi gösteren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın eşi Havva Boyacı da kurs sırasında kendi elleriyle bir beyaz kuğu yaptı. Bu çalışmayı ilk kez kendisinin yaptığını anlatan Bayan Boyacı, diğer çalışmalarda da kendi çizimlerini kullandığını söyledi. Bu tür kursların keyifli ve etkin geçtiğini sözlerine ekleyen Boyacı, “Kadınlar boş vakitlerini değerlendiriyor ve kazanç da sağlayabilecek. Kursların ücretsiz olması da tüm kadınlarımızın gelebilmesi için önemli bir detay. Bende emeği geçenlere teşekkür ediyor, kurs çeşitliliğinin artarak devam etmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version