site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan eşi kursiyer oldu

Başkan eşi kursiyer oldu
27.02.2015
A+
A-

aysenbakıcı-havvaboyacı

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın açılışını gerçekleştirdiği Kadın Danışma Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenen kurslara ilgi her geçen gün artıyor. İlk kez açılan kabak oymacılığı kursu da kadınların yoğun talebiyle karşılaşırken kursiyerler arasındaki iki isim dikkat çekiyor. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın eşi Havva Boyacı ve Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı hemşehrileriyle birlikte kabak oymacılığı öğreniyor. Başkan Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı, kadınların kurslarda gizli kalmış yeteneklerini gün ışığına çıkardıklarını kaydederek “Kadınların bir araya gelince yapacakları her iş, güzellikle neticelenir. Kurslar, birlik beraberliğin yanında kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesinde de önemli bir fırsat” dedi.

Sanatın merkezi Selçuk’ta

Kadınlara ve sanata önem veren Selçuk Belediyesi, Kadın Danışma Merkezinde açtığı kurslarla ilçeyi sanat merkezine dönüştürüyor. Selçuklu kadınlar ilçede ilk kez Kadın Danışma Merkezinde açılan Kabak Oymacılığı sanatına yoğun ilgi gösteriyor.

“Kabak oymacılığının merkezi Selçuk olabilir”

Geçmiş yıllarda su kabağı olarak kullanılan, bazen de tuz ve pirinç muhafazasında kullanılan kabak artık sanatın da bir dalı haline geldi. Mutfaklardan tamamen çıkan su kabağını sanatla buluşturan kabak oymacılığı, boncuk ve süsleme Kurs Eğitmeni Muammer Sangör, ahşap oymacılığın değişik unsuru olan su kabağını şekillendirmeye çalıştırdıklarını, unutulmaya yüz tutan meslekler grubuna giren bu sanatı kursiyerlere öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Su Kabağı üzerinde görsellik ve turistik açıdan önemli olan Artemis, Efes gibi çeşitli süslemeler yaptıklarını kaydeden Eğitmen Muammer Sangör, “Su kabağı süslemelerini gece lambası da, salon süslemesi de yapabilirsiniz.Belki de bundan sonraki süreçte su kabağı oymacılığının merkezi Selçuk olabilir.Artık Kabak denildiği zaman akla Selçuk ilçesi gelecek. Çünkü kadınlar bu sanata büyük ilgi gösterdi ve katılım beklediğimizden yüksek. Kursiyerlerimiz her geçen gün birbirinden güzel eserler çıkarıyor” dedi.Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın eşi Havva Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı’nın da kursiyerler arasında bulunduğu kursta Selçuklu kadınların ilgisinden son derece mutlu olduklarını belirten Sangör, kurs tamamlandıktan sonra kursiyerler tarafından yapılan eserlerin8 Martta açılacak olan Kadın Emeği Pazarında sergileneceğini ve satışa sunulacağını kaydetti.

“Kadınların el attığı her şey güzellikle neticelenir”

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı,kursiyerler arasında bulunmaktan ve sanatla bir ürüne canlılık katmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Uçak mühendisliğini bitiren oğlu için üzerinde uçak figürünün bulunduğu bir çalışmayı kurs sırasında tamamladığını kaydeden Bayan Bakıcı, “Kadınlar burada belki de gizli kalmış yeteneklerini gün ışığına çıkarıyorlar. Kadınların bir araya gelince yapacakları her iş, güzellikle neticelenir. Kurslar, birlik beraberliğin yanında kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesinde de önemli bir fırsat. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak Kadın Emeği Pazarı’nda burada yapılan el emeği ürünler pazara çıkarılacak. Bu anlamda da Selçuk’ta yaşayan hanımlarımız emeklerini değerlendirecek. Kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Tüm kadınlar katılmalı”

El sanatlarına yakın ilgi gösteren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın eşi Havva Boyacı da kurs sırasında kendi elleriyle bir beyaz kuğu yaptı. Bu çalışmayı ilk kez kendisinin yaptığını anlatan Bayan Boyacı, diğer çalışmalarda da kendi çizimlerini kullandığını söyledi. Bu tür kursların keyifli ve etkin geçtiğini sözlerine ekleyen Boyacı, “Kadınlar boş vakitlerini değerlendiriyor ve kazanç da sağlayabilecek. Kursların ücretsiz olması da tüm kadınlarımızın gelebilmesi için önemli bir detay. Bende emeği geçenlere teşekkür ediyor, kurs çeşitliliğinin artarak devam etmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

aysenbakıcı

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Millet açlıktan ölüyor sizler nelerle uğraşıyorsunuz ya, belediyenin yaptığı icraatleri anlatın.
    kabak kursu karın doyurmuyor.

  2. Anonim dedi ki:

    saçma sapan işler bunlar. halk nerede bunlar nerede?? yazık ya.

  3. Anonim dedi ki:

    biz hizmet beklıyorduk bunlar ailece tatıle gelmişler

  4. takipçi dedi ki:

    hizmette gelecek arkadaşlar lütfen sabretmesini öğrenin daha seçimlere dört sene var adam çalışmalara başladı yavaş yavaş siz ne bekliyordunuz sihirli bir dernekle herşey olsun bitsinmi .önceki yönetim 15 sene yattı ses çıkarmadınız yeni yönetim geleli daha bir sene olmadı söylediklerinize bakın .Aacaba kaçınız meclis toplantısına geliyor.Kaçınız hoca geldiğinden beri yapılan işleri biliyor .ozaman ben sayayım
    1.Beleviye kütüphane açıldı.çocuklar kitapla buluşturuldu.
    2.Köylere hizmet binaları açıldı.En yakın zamanda faaliyete geçicek buradaki halk artık evrak işi için selçuğa gelemeyecek.
    3.Şirince yolu genişletme çalışmaları başladı.tabi birkaç yol daha var böyle genişletiliyor.
    4.Aslanlı havuz güzel bir görünüme kavuştu .Dutlu yola ışıklandırma geldi.
    5.Önceden eğlenceyi 8 eylüllerde görmeye mahkum edilen halk artık hergün belediyeyi arayıp eğlence varmı diye soruyor hafta 3 gün sinema 1 gün tiyatro var sinema istiyordunuz neden gelmiyorsunuz şimdi.
    6.Başkanın en önemli projesi olan kardeşlik projesi hayata geçti.Önceden hanginiz belediyeye elinizi kolunuzu sallayarak giriyordunuz .ama şimdi herkes girebiliyor.ve başkanın kapısı sonuna kadar açık.Nankör olmayın.
    7.bir aya kadar aş evi pğrojesi hayata geçiyor.her gün 80.000 ekmek 5.000 kişilik yemek.eğer olmazsa burdayım yazın bana sen yalan söyledin kardeşim olmadı deyin.
    8.iZBAN METRO çalışmlarına başlandı nasip ederse iki seneye kalmaz burada olacak.
    9.Hastahanenin temeli en yakın zamanda atılacak enyakın zamandan kastımda en fazla 3 veya dört ay göreceksiniz.
    10.Kadın gelişim kursları açılarak kadınlara hem meslek öğretiliyor.Hemde günde iki seans psikolok ve sosyologlar tarafından istek dahilinde terapi uygulanıyor.
    11.İşçiler maaş alamıyoruz diye ağlıyorlar.Belediyede normal sınır 250 olması gerekirken 650 kişi var maaşlarını er yada geç alıyorlar.İşten çıkarılmadıkları içinmi ağlıyorlar.
    12.Park büfeler geliyor.Bir aya kadar hazır olacak.İnsanlarımız istediği zaman 50 kuruşa çay içecek.
    13.14 mayıs mahallesinde alt geçit yapıldı vatandaşlara kolaylık sağlandı.
    14.Dokuz eylül üniversitesi hazır önümüzdeki dönem inşallah faaliyette olacak.
    15.Pamucak çevresine düzenleme geliyor.Bir sen sonra herkes pamucağa akın edecek garantisini veriyorum.
    16.Her cumartesi günü pazarcı duası yapılmaya başlandı.Esnaf Allah razı olsun diyor.
    17.Selçuk belediyesi ihale yoluyla dükkan satıyor.Ama ne hikmetse selçuktan birtane alıcı çıkmıyor.Torbalıdan adam gelip dükkan kiralıyor.Arkadaşlar başkan bey belediyenin dışarıdaki bütün dükkanlarını belediye bünyesinde toplayarak kiraya çıkardı.Sizler için .Sorun bakalım kendinize o adam neden torbalıdan gelipte burada dükkan kiralıyor.Çünkü o adam selçukta ileriye dönük yatırım yapıyor selçukun çağ atlayacağını oda biliyor.
    18 otopark sorunununa çözüm bulunuyor bir haftaya kalmaz ilk olarak motorlardan başlanarak motor park yerleri oluşturulacak.

    1. Deniz G. dedi ki:

      Millet “yapılacak, oluşturulacak, gelecek, sabredin” gibi kelimeler duymak için oy vermedi akpye.Lafla peynir gemisi yürümez. Belediyeye personeli fazla fazla alan akp. Madem oy için o kadar insana umut verip işe aldınız maaşlarını da çatır çatır ödeyeceksiniz. İnsanlar kuru laf değil hizmet bekliyorlar.Boş lafları geçip hizmete başlayın artık. Yok teleferik projesiymiş yok efes liman kenti projesiymiş. Anca hikaye. Şu Selçuk senelerdir hizmet yapabilecek adamı seçemedi bir türlü. Önce vefa şimdi de zeynel. Gelen giden cebini doldurup eşini dostunu belediyeye yerleştirme derdinde.

    2. belevili dedi ki:

      YALAN HABER YAZMAYIN.1. Madde… Belevide Tire caddesinde zaten bir kütüphane vardı. Kütüphane binası elinizden gince oradaki kitapları eski belediye binasına taşıdınız. Dürüst olun doğru yazın. Ayıptır.

    3. selçuklu dedi ki:

      7,8,10,14 ve 15 maddelerin hepsi vefa zamanında projesi vardı sizde birde biz yaptık diyorsunuz
      öbür işlerde boş işler

    4. Anonim dedi ki:

      TAKİPÇİ çalmak çırpmak o kadar olağan hale gelmiş ki insanın gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz.Emek hırsızlığı yapıyorsunuz. 8. maddedeki İZBAN baştan sona CHP li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Kaşla göz arasında ne kadar da çabuk kıvırıyorsunuz. Ayıp ayıp insan biraz utanır.

  5. Anonim dedi ki:

    Güler yüzlü başkanın güler yüzlü eşi varolun hep böyle…

  6. İDARECİ dedi ki:

    BELEDİYEMİZİN OKULLARA VERDİĞİ DESTEKLERİ YAZMAYI UNUTMUŞSUNUZ.. OKULLARIMIZIN BELEDİYE SAYESİNDE BOYALARI YAPILDI….SPOR MÜSABAKALARINA GİDEN OKULLARA ARAÇ TAHSİS EDİLİYOR…. İSTENDİĞİ AN OKULLARA TAMİR İŞLERİ İÇİN ELEMAN GÖNDERİLİYOR…. OKUL BAHÇELERİNE SPOR ALANLARI YAPILIYOR….BAHÇELER TEMİZLENİP ÇİÇEKLENDİRİLİYOR…..TEŞEKKÜRLER ….

    1. "İDARECİ" dedi ki:

      Sayın idareci bu hizmet yıllardan beri yapılıyor. Eğer Vefa zamanında yapılmıyor dersen Allah seni çarpar. Elinizi vicdanınıza koyun.

  7. takipçi dedi ki:

    Selçuklu bu projeler vefa zamanından diyorsun hangi birini yaptı 15 yıl açıklarmısın herkes bilsin

    1. Anonim dedi ki:

      Takipçi ya komiksin ya da komik olmaya çalışıyorsun. Ya da uzaydan yeni geldin.

  8. aaaaa dedi ki:

    ey takipçi 3. maddeyı okudukdansonra saydıklarını okumaya gerek görmedim