site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Çiçek DSP’den seçime giriyor!

Başkan Çiçek DSP’den seçime giriyor!
14.02.2019
A+
A-

DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Tire Belediye Başkanı CHP’li Tayfur Çiçek’in ve Karaburun Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dinçer Özlüoğlu’nun partilerine geçtiğini açıkladı. İki isim DSP’den belediye başkan adayı olarak gösterilecek. Çiçek, 1999 seçimlerinde ANAP’tan, 2009’da Demokrat Parti’den, 2014’te ise CHP’den aday olup kazanmıştı.

Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Partiler adaylarını belirlerken diğer yandan propaganda süreçlerine hazırlanıyor. İzmir’de de seçim döneminin lokomotifi olması beklenen Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) hareketli günler yaşanıyor. 2014 yerel seçimleri sürecinde aday gösterilmeyen bazı isimler Demokratik Sol Parti (DSP) geçmişti.

Gelinen noktada 31 Mart öncesinde de aynı gün içinde iki flaş transfer gerçekleşti. Uzun bir süredir DSP’ye geçmesi beklenen ve İYİ Parti ile kurulan Millet İttifakı çerçevesinde CHP’nin aday çıkarmadığı Tire’nin Belediye Başkanı Tayfur Çiçek için resmi açıklama yapıldı. Böylece geçmişte Demokrat Parti, Anavatan Partisi ve CHP ile seçimler kazanan Çiçek’in yeni durağı DSP oldu.

Ayrıca Karaburun Belediye Meclis Üyesi olan CHP’li Dinçer Özlüoğlu’nun da aday gösterileceği açıklandı. DSP geçtiğimiz günlerde aday olarak açıkladığı Mustafa Tosunlar ismini geri çekti. Özlüoğlu’nun DSP Karaburun Belediye Başkan Adayı olduğu doğrulandı.

İki transferle ilgili konuşan DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz, “Artık halkın sesini dinleyen bir parti var. Halkını da dinleyen başkan adayları var. Bunlar da tercihlerini doğru yerde mücadele etmek için kullanıyorlar. Artık oyun Ankara’da değil yerelde kurulacak. Tire ve Karaburun adaylarımız gün içinde ilan edilecek” dedi.
Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.