site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı’dan “yönetim paydaşlarına” ziyaret

Başkan Bakıcı’dan “yönetim paydaşlarına” ziyaret
14.02.2017
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yerel yönetimin en önemli paydaşlarından olduğunu ifade ettiği odaları ziyaret etti. Selçuk Ticaret Odası, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Selçuk Ziraat Odası’nı ziyaret eden Başkan Bakıcı, Oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle fikir alış verişinde bulunarak Selçuk’un devam eden ve planlanan projelerini anlattı.

Ortak akıl şart
Başkan Bakıcı’nın ilk durağı Selçuk Ticaret Odası oldu. Burada Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, ticaret odası meclis başkanı Yusuf Dereli ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Bakıcı ziyarette yaptığı açıklamada; “Kent içerisinde yaratılacak her değerin ortak akılla üretilmesi esastır. Bir belediye başkanının en önemli görevlerinden biri sivil toplum örgütleriyle ortak akıl oluşturmaktır. Dolayısıyla bugünkü ziyaretlerimizin sebebi de bu manada görüş alış verişinde bulunma, kentle ilgili de Sayın ticaret odası başkanımız ve meclis başkanımızı da bilgilendirmedir” dedi.
Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ise; “Selçuk ticaret hayatına yön vermeye çalışıyoruz. Sizin yaklaşımınız ile biz de Selçuk’a bir nebze kendi fikirlerimizi, sorunlarımız aktararak katkı koymak isteriz” dedi. Koray Yolcu ticaret odasının yapmış olduğu çalışmalar ve Oda yönetiminin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili Başkan Bakıcı’yı bilgilendirdi. Başkan Bakıcı da özellikle TOKİ ve doğal gaz ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Esnafın şikayetlerini dinledi

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın bir sonraki durağı ise Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu. Burada oda başkanı Hayri Güller ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Bakıcı esnafın sorunları da dinledi. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller; bazı gıda satıcılarının fiyat belirleme isteği, kömür satan esnafın yaşadığı zorluklar, Selçuk semt pazarında izinsiz satış yapan esnafın Selçuk esnafında yarattığı mağduriyet, Belevi Mahallesi’nde ekmek satışı, numaratajların değişmesi sonucu eski hak sahiplerinden ücret alınmaması ve birbirine yakın mesafede açılan süpermarketlerin esnafın işlerini sekteye uğratması gibi esnafın sorunlarını aktardı.

Selçuk’un tarım ürünleri piyasanın gözdesi

Oda ziyaretleri kapsamında Başkan Bakıcı’nın son durağı Selçuk Ziraat Odası oldu. Ziyarette Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı ve oda üyeleri Selçuk tarımının özellikle meyvelerimizin piyasada aranan ürünler olması ilçe ekonomisi açısından çok önemli olduğuna vurgu yapıldı. Küçük ölçekli çiftçilerin korunması gerektiği konusunda hem fikir olduklarını belirten Başkan Bakıcı; “ Deppo Efes ile ilgili daha çok küçük çiftçilerimizi dikkate alarak soğuk hava oda sayılarını artırmayı düşünüyoruz. Bu konuyu sizlerin de öncelikli yapılması gereken işler arasında görmeniz, bizler için dikkate alınması gereken bir durumdur” dedi. Bakıcı konuşmasında Selçuk Ziraat Odasının İzmir Birliğini Temsili açısından dikkate değer bulunması gerektiğini belirterek “bu avantajı da oda olarak iyi kullandığınızı rahatlıkla ifade edebilirim. Bu Selçuk tarımı açısından önemlidir. Gerek teçhizat ve gerekse diğer yardımların ilçeye kazandırılması hepimizi mutlu etmelidir. Çünkü bu avantajdan kazanım elde eden Selçuklu çiftçilerimizdir” dedi.

Yapılacak İmar Planlamalarında Tarım Alanlarının korunmasını konusunda taleplerinin olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Erdallı ; “ Sizlerin bu konu da gerekli hassasiyetin göstereceğinize inanıyoruz. Bu durum hem ilimiz hem de ilçemiz açısından ayrı bir öneme sahip olacaktır” diye konuştu.

Ziyaretler daha da sıklaştırılacak

Oda başkanları yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu ziyaretlerin devam etmesini arzuladıklarını belirtirken ziyaretleri değerlendiren Başkan Bakıcı ise ; “ Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ağırlamalarından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. ilçemizin yönetiminde salt belediye başkanı olarak sorumluluğumuz yoktur. Sivil toplum örgütleri ve yarı kamu kurumu niteliğinde olan odalarımızın bu konuda söz hakkı olduğuna inanıyorum. Bu kapsamda odalarımızı ziyaret ettik. Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleriyle birlikte yapacağımız projelerde ortak akılla hareket edebilmemiz gerek. Bu ziyaretlerimizi diğer STK ları da kapsayacak şekilde daha da sıklaştıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.