site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı: Turizmde kuvvet birlikten doğacak

Başkan Bakıcı: Turizmde kuvvet birlikten doğacak
23.02.2018
A+
A-

Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Kuşadası’nda yer alan Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuara katılan Selçuk Belediyesi standında Selçuk’un tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra Ege Bölgesi’nin lezzetleri de tanıtıldı. Fuara turizm, konaklama, gıda sektörü profesyonelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış töreninde Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri yaptı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un yaptığı açılış konuşmalarının ardından katılımcılar 200’ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda stantları gezdiler.

Selçuk lezzetlerine büyük ilgi

Ege lezzetlerinin ve Selçuk’un tanıtıldığı stant katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Selçuk Belediyesi standında Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, başkan yardımcısı Aydın Sürer ve dernek üyeleri Fahri Çörtoğlu ile Zeynep Tankaş fuarın ilk gününde Ege’nin lezzetlerini tanıttı. Şevket-i Bostan, otlu gözleme, salyangoz, incir tatlısı gibi lezzetlerin sunumunun yapıldığı stant geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de büyük ilgi gördü.

Turizm sektörünün beklentileri karşılanacak

Selçuk Belediyesi standında bir açıklama yapan Başkan Bakıcı; “ Ege Bölgesi 3. Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’na katılım her sene gittikçe artmaktadır. Ağırlama ve konaklama teknolojileri turizm sektörü içerisinde önemli unsurlar olarak yer alıyor. Biz bu fuarda kentimizin turizm potansiyelinin yanı sıra Ege Mutfağı’nın lezzetlerinin tanıtılmasına da katkı sunuyoruz. Bu fuarların gelecekte çok önemli katkı sunacağı düşüncesi içerisindeyim” dedi. Turizmde Türkiye’nin önemli bir aşamaya geldiğini belirten Başkan Bakıcı; “Geçtiğimiz yıllarda turizm sektöründe yaşanan kayıpların yavaş yavaş telafi edileceğini ve yapılan anlaşmalar ve rezervasyonların turizmcilerin beklentisini karşılayacak düzeyde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nın ilk gününde “Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı” düzenlendi. Konferansa Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Avukat İlker Ünsever ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı katıldı.

Birlik olmamız şart

Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı’nda konuşan Başkan Bakıcı konuşmasına sürdürülebilirlik kavramı ve bu kavramın turizm açısından önemine değinerek başladı. Başkan Bakıcı; “Böylesine büyük ölçekli bir sektörün Türkiye ayağını “sürdürülebilir” kılmak için herkese görev düşüyor. Belediye, kaymakamlık, valilik gibi kurumlar her zaman ortak hareket etmelidir. Bu bilinç içerisinde hareket ettiğimiz takdirde tüm dünyada 6,5 trilyon dolar büyüklüğünde 260 milyon kişiye istihdam sunan dev pastadan ülke olarak en yüksek miktarda payımızı alabiliriz” dedi. Turizmde sürdürülebilirlik açısından tanıtım faaliyetlerinin de önemine de değinen Başkan Bakıcı; “ Selçuk 8500 yıllık bir tarihe ve nadide ören yerlerine sahiptir. 5 Temmuz 2015’de dört bileşenimizle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdik. Bunun tanıtım açısından uzun vadede çok yüksek kazanımlarının olacağını düşünüyorum” dedi.

Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı katılımcılara plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı 21 – 24 Şubat tarihleri arasında 10.00 – 17.00 saatleri arasında Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.