site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı, Oda ve Borsaların Ortak Toplantısında konuştu

Başkan Bakıcı, Oda ve Borsaların Ortak Toplantısında konuştu
18.07.2016
A+
A-

İzmir’deki Oda ve Borsaların Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı Selçuk’ta gerçekleştirildi. Selçuk Ticaret Odasının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Bakıcı, Selçuk için en önemli 8 projenin son çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yapılması planlanan 8 projenin Selçuk’un ticari anlamda önünü açacağına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bu önemli yatırımlarımızı merkezi yönetim ve yerel yönetim olarak el ele vererek başaracağız” dedi.

İzmir ili ve ilçelerindeki tüm Oda ve Borsaların yönetim kurulları ortak toplantısını Selçuk Ticaret Odasının ev sahipliğinde Selçuk’ta gerçekleştirdi.

İzmir ve bölge ekonomisine yön veren oda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantının oturum Başkanlığını İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptı. Toplantıya ayrıca Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Meclis Başkanı Yusuf Dereli ve STO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Tire, Ödemiş, Bayindir Torbalı, Aliağa, Bergama, Menemen Ticaret Oda ve Borsaları Yöneticileri katıldı.

Tarım ve Turizmden sonra Eğitim Sektörü

Böyle bir toplantının Selçuk’ta düzenlenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, Selçuk’un dört bileşenle Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiği süreci özetledi. Dünya Kültür Mirası Listesi içerisinde olmanın avantajlarının ilerleyen süreçte yansıyacağını ifade eden Başkan Bakıcı, ilçenin ekonomik kalkınmasının tarım ve turizmden öne çıktığını, bu sektörlere ek olarak son zamanlarda gelişen eğitim sektörünün de yer almasını istediklerini kaydetti.

En önemli konulardan bir tanesi Küçük Menderes’in kirliliğinin önlenmesi ile ilgili son dönem içerisinde güçlü bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; 2018 yılı sonu itibariyle Küçük Menderes Nehri’ndeki kirliliğin önemli ölçüde azalacağını söyledi.

Başbakanımız önemli bir şansımız

Pamucak Sahili’nin planlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Bakıcı, Selçuk ve İzmir ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın önemli bir şans olduğunun da altını çizdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ve Selçuk ile ilgili çalışmaları ve desteğinin çok net bir şekilde ortada olduğunu bildiklerini belirten Başkan Bakıcı; “Bilindiği gibi Teleferik ve Antik Kanal projesi bir hükümet projesidir ve Sayın Başbakanımız tarafından takip edilmektedir” dedi.

Selçuk’ta planlamalarla ilgili önemli çalışmalar kaydettiğinin ifade eden Başkan Bakıcı; “Efes 1 ve 2 nolu koruma amaçlı imar planlarını hem kendi belediye meclisimizden, hem de büyükşehir belediye meclisinden geçirdik. Şu anda kuruldadır. Kurulla ilgili yaptığımız toplantılarda bu konunun sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılacağı açıktır” dedi.

Selçuk’un büyümesinin çok iyi şekilde analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bakıcı; “Selçuk’ta yaptığımız çalışmalar içerisinde tarımsal sektörü destekleme açısından bizden önce
başlatılmış ve bizimde ek yatırımlarla devam ettirdiğimiz soğuk hava deposu vardır.

Merkez ile Yerel el ele

Sekiz güçlü proje ortaya çıktığını ifade eden Başkan Bakıcı; Selçuk’ta içme suyunun değiştirilmesi, doğal gaz projesi ile birlikte 8 projenin Selçuk’un ticari anlamda önünü açacağına vurgu yaparak; “Bir şeylerin yapılması için merkezi yönetim ile yerel yönetimin el ele vermesi lazımdır” dedi.

İzmir ve bölge ekonomisine yön veren oda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantının oturum Başkanlığını yapan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, UNESCO sürecinde çok önemli çaba gösteren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ederek; “Bu süreçte Sayın Başkanın başarısı ortadadır” dedi.

Yapılan toplantıda Tarımsal sanayi alanına yatırımcıların yönlendirilmesi talep edildi. Konuya ilişkin belgeler İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odasına detaylı dosya gönderilmesini istendi. Toplantıda yine Pamucak bölgesindeki sit sorunun çözülerek bölgenin çevreyle uyumlu doğal hayatı bozmayan yatırımcıya açılması yönünde talepler iletilirken, Küçük Menderes kirliliğine sebep olan ilçelerdeki odalar ve organize sanayi bölgeleri aracılığıyla firmaların uyarılması da kabul edildi. Toplantıda ayrıca konuların araştırma ve incelemelerle bilimsel raporlara dayalı olarak alanların yatırıma hazırlanması yönünde Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılması yönünde karar aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.