site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı: İşçimle arama kimse girmesin

Başkan Bakıcı: İşçimle arama kimse girmesin
06.11.2016
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı, bütçede tasarruf için personeli dönüşümlü izne çıkarma kararıyla yönelik gelen eleştirilere ve Eski Başkan Ülgür’ün açıklamalarına yanıt verdi. Öte yandan çözüm için ‘emekli formülü’ gündeme geldi…

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, başkan yardımcıları ve müdürler ile yaptığı toplantının ardından tartışılacak bir uygulamaya imza attı.

Başkan Bakıcı borç yükü nedeniyle bütçede tasarrufa gitmek için belediye bünyesinde çalışan memur ve işçileri 2017 yılının Mart ayına kadar dönüşümlü olarak ücretsiz izne çıkarma kararı aldı.

Karara Selçuk Belediyesi Eski Başkanı Vefa Ülgür’den tepki geldi. Ülgür, uygulamanın kalıcı çözüm olmayacağını ifade ederken Başkan Bakıcı’nın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Başkan Bakıcı bu gelişmelerin ardından Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulunurken, kriz konusunda net mesaj, Eski Başkan Ülgür’e de rakamlar üzerinden yanıt verdi.

“Benim işçimle arama kimsenin girmesine gerek yok” diyen Başkan Bakıcı, “Biz işçilerimizle oturup konuşuyoruz. İşçi temsilcileri ve sendikacılarla da konuştuk. İstişare ederek çözüme gitmeye çalışıyoruz. Tabii ki işçilerimizin en az mağduriyet yaşamasını hatta onları hiç mağdur etmeden bu süreci atlatmayı planlıyoruz” dedi.

KRİZE EMEKLİ FORMÜLÜ
Krizden çıkmak için belediye bünyesinde çalışan emekli işçilerin çıkarılması formülünün gündemde olduğunu açıklayan Bakıcı, “40 işçi emekli olduğu halde çalışıyor. Eğer onlar çıkmayı taahhüt ederse izin yöntemine gerek bile kalmayacak. Bu arkadaşların biri bir kadrolu iki taşerona bedel… Tabiî ki işçinin maaşı her zaman helaldir, saygımız sonsuz. İkramiyelerini de ödeyeceğiz. Bu şekilde çözebiliriz” dedi. Bakıcı bu formül için de para gerektiğini ve bunun için İller Bankası’ndan destek almayı planladığını da sözlerine ekledi.
Ülgür’ün eleştirilerine rakamlarla yanıt veren Bakıcı belediyenin borç durumunu açıkladı. Bakıcı masaya 16 milyon borçla oturduğunu ifade ederek, “Ondan sonra ödenmeyenlerle borç miktarı 27 milyon 500 bini buldu. Soğuk hava deposundan 3 milyon 450 bin, yüksek okuldan 2 milyon 250 bin lira borç çıktı, bunları biz ödedik. Ayrıca Efes Müzesi ve Ören Yerleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı 2008 ile 2012 yılları arasında Büyükşehir’e göndermesi gereken payı Selçuk Belediyesi’ne göndermiş. Hiç kimse de ‘Bizim değil, Büyükşehir’in dememiş…’, bu para kullanılmış. Elimde mahkeme kararı var, 3 milyon 401 bin liralık borç, şu anda bakanlık faiz ile birlikte bizden 5 milyon istiyor” dedi.

DAHA ÖNCE KENDİSİ YAPTI!
Personel sayısı verilerine de açıklık getiren Selçuk Belediye Başkanı, Ülgür’e yanıt olarak, “Bana bıraktığı personel sayısı 466 kişi… Şu anda bendeki sayı 596 kişi… 1999’da geldiği gibi 25 kişiyi, 2014’te de 37 kişiyi işten çıkarmış… Ayrıca 1999’da hem 233 kişinin 2×30 ikramiyesini hem de 2×13 ikramiyesini imza attırarak hibe ettirmiş… Bu işçilerin hepsi kadrolu, bir işçiden 6 bin TL hibe ettirilmiş” diye konuştu.

Bakıcı ayrıca, “Ve yine 2005’te 242 işçinin 2 ay ücretiz izne çıkarıldığı kayıtlarda var. Daha önce kendi uyguladığı ve benim de bizzat işçi lehine geliştirerek uyguladığım bir sistemi eleştirmesi abesle iştigaldir. Biz kadrolu işçilere ‘2 ay izin alırsan içerideki ikramiyeleri sana verelim’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.