site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı: Ekolojik dengenin ve doğanın bedeli olmaz

Başkan Bakıcı: Ekolojik dengenin ve doğanın bedeli olmaz
29.04.2016
A+
A-

Selçuk Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul toplantısına Sultaniye (Ece Köyü) halkının Rüzgar Elektrik santrali şikayetleri damga vurdu. Vatandaşların şikayetlerini dinleyen ve Kent Konseyine bu konuda verilen önergenin bizzat takipçisi olacağını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; gerekirse bu konuyu ilgili Bakanlıklar ile de görüşüp, çözümü konusunda elinden geleni yapacağını söyledi.

Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız Başkanlığında Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonunda düzenlenen 7 Olağan Genel Kurul toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kent Konseyi Yönetin Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mahalle Muhtarı Süleyman Üyücü önderliğinde Selçuk Kent Konseyi 7.Olağan Genel Kurula katılarak geçtiğimiz yıl Selçuk ilçesine bağlı Sultaniye (Ece köyü) mahallesine kurulan 5 adet tribünden oluşan Rüzgar Elektrik Santrali’nin (RES) verdiği rahatsızlığa tepki gösteren Sultaniye halkı, oturdukları evlerinin çok yakınında kurulan santralin, mahalle halkının görüşleri alınmadan kurulduğunu iddia ederek gözyaşları içerisinde şikayetlerini dile getirdiler. Mahalle Muhtarı Süleyman Üyücü’nün konuyla ilgili önergesi ile Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi, Eğitim-Sen ve Emekli-Sen Selçuk temsilciliğinin konuyla ilgili ortaklaşa hazırladıkları araştırma komisyonu kurulması ile ilgili önerge Selçuk Belediye Meclisine sunuldu. Söz konusu Selçuk Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyelerince kabul edildi. Bölgeye 10 yeni tribün daha kurulacağını belirten vatandaşlar, kurulan 5 adet tribünü ve kurulacak olan 10 adet tribünü de mahallelerinde istemediklerini, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

Kent Konseyi Genel Kurullarını izledikçe mutlu oluyorum

Selçuk Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan ve Sultaniye halkının şikayetlerini dinleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Kent Konseyi’nin kurulmuş olmasındaki önemin bugün bir kez daha görüldüğüne dikkat çekerek; “Bu genel kurulları izledikçe mutluluğum daha da artıyor. Bunun nedenini de şu anda çok net bir şekilde görüyoruz. Ortada bir sorun var ve o sorunun giderilmesi ile ilgili meşru ve yasal sınırlar içerisinde kalınarak hakkın nasıl aranacağının en güzel göstergesini görüyoruz” dedi.

Bu dava hepimizin davasıdır

Sultaniye Köyü sakinlerinin genel kurul toplantısına gelerek; kent konseyinde bu taleplerini dile getirmelerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bu konunun burada tartışılması kadar güzel bir şey yok. Bu değerlendirmeler akıllardaki soruların karşılığının bulunmasına neden oluyor. Rüzgâr Enerji Santralleri düne kadar en temiz enerji elde etmenin yerleri arasındaydı. Güneş enerji santralleri de destek gören enerji elde etme yolları arasındaydı. Ekolojik dengeye dikkat edilmesi gibi hepimize birer rol düşüyor. Halkımıza da, belediye başkanına da ve meşru zeminlere de rol düşüyor” diye konuştu.

“Çözüm arayışı yasal zeminlerde olmalıdır”

Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağının altını çizen Başkan Bakıcı; “Bu dava hepimizin davasıdır. Ben de gerekirse büyükşehir belediye meclisinde bu konuyu gündeme getireceğim. Aynı şekilde Valilik nezdinde ve gerekirse bakanlık nezdinde bu konuyu ortaya koymak zorundayız. Bu konuda sesimizi çıkarmazsak; çözemeyiz. Ama yasal zeminde çözüm arayacağız. İşte burası da o zeminlerden bir tanesidir. Dolayısıyla çok iyi sonuç alacağımıza inanıyorum. 10 tribünün de kurulmaması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ekolojik dengenin ve doğanın bedeli yoktur” dedi.

Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, 7.Olağan Genel Kurul Toplantısında Kent Konseyinin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yürütme Kurulundan gelen önerilerin de görüşüldüğü 7.Olağan Genel Kurul Toplantısında ayrıca; Zeytinköy sınırlarındaki Kazangölü’nün Mesire alanı olarak plana işlenmesi, Selçuk’ta Prof. Dr. İsmail Aka adına Kütüphane açılması, Efes Kazılarına uzun süre hizmet veren Avusturyalı Dr. Dieter Knibbe isminin Selçuk’taki bir sokağa verilmesi, daha önce Belediye Hizmet binasında adı geçen Yusuf Boravalı isminin tekrar yazılması konusundaki önergeler üzerinde karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

2_DSC_0065

3_DSC_0076

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.