site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

BAŞKA BİR SİYASET OKULU, EKOLOJİ OTURUMUYLA DEVAM ETTİ: “ARILAR DOĞANIN İYİ NİYET ELÇİSİDİR…”

BAŞKA BİR SİYASET OKULU, EKOLOJİ OTURUMUYLA DEVAM ETTİ: “ARILAR DOĞANIN İYİ NİYET ELÇİSİDİR…”
15.10.2023
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından düzenlenen Başka Bir Siyaset Okulu, başka bir siyaset anlayışı ve ekoloji ilişkisini arıcılık üzerinden inceleyen oturumla devam etti.

“Doğal Yaşam ve Ekosistemler” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Çevre ve Arı Koruma Derneği Üyesi Şamil Beştoy arıcılık üzerinden ekosisteme dair bir değerlendirme yaptı.

Anadolu’da arıcılığın temellerinin antik çağa dayandığı bilgisini veren Şamil Beştoy; “Bu topraklarda çok farklı bölgelerde, çok farklı bitkilerle arıcılık yapan bir arıcılık geçmişimiz var. Arıcılık Anadolu’da kültürel bütünlüğün bir parçası. Anadolu 12 bin çeşit bitkiye ev sahipliği yapıyor. Bu bitki çeşidi zenginliği de Anadolu’da arıcılığın kadim bir kültür olarak ortaya çıkmasını sağlamıştır” dedi.

“Başka bir siyaset” kavramı üzerinde arıcılığı değerlendiren Beştoy; “Yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen Anadolu’da arıcılık endüstriyel tarımın tuzağına düşmemiş tek tarımsal üretimdir. Bunun sebebi de arının yaşam döngüsü, arıyı seraya kapatamıyorsunuz, bir kümese kapatamıyorsunuz. Arılar doğanın kolaylaştırıcısı, iyi niyet elçisidir. Arıcılık bizim için burada konuştuğumuz başka bir siyaset, sürdürülebilir yaşam ve bu bağlamda yeni bir tarımsal üretim modellemesi açısından ilham verici bir örnektir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.