site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Baş ağrısıyla gitti 9 yıldır hastanede

10.11.2015
A+
A-

Baş ağrısı şikayetiyle 2007 yılında hastaneye giden Gülten Işık tam 9 yıldır tedavi görüyor. Böbrek yetmezliği teşhisi konulan genç kadın kendisine bağışlanacak böbreği bekliyor

ORGAN nakli haftasını yaşadığımız şu günlerde hastanelerde çok sayıda kişi organ nakli bekliyor. Henüz 18 yaşındayken baş ağrısı şikayeti ile geldiği Torbalı Devlet Hastanesinde böbrek yetmezliği teşhisi konulan 27 yaşındaki Gülten Işık’da onlardan birisi. 9 yıldır tedavi için hastaneye gelen Işık, haftanın 3 günü diyalize giriyor. Tam 2007 yıldan beri böbrek nakli bekleyen Işık, hayatının baharını geçirdiği hastanede, gelecek mutlu haberi bekliyor. Böbrek nakli bekleyen ve diyaliz makinesi sayesinde acılarını dindiren genç bayan, organ bağışının önemine değindi. Işık ‘Organ bağışlamak bir insanlık görevidir. Organ bağışı yaparak, bağış bekleyenleri sevindirebilirsiniz” dedi.

HAFTADA 3 GÜN CİHAZA BAĞLANIYOR

2007 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Torbalılı Gülten Işık’a uygun böbrek bulundu haberi gelmişti. Bu haberi alır almaz büyük sevinç yaşayan Işık’ın mutluluğu uzun sürmedi. Çünkü gelen haberden sonra gerçekleşen ameliyat sonrasında böbreğin Işık’a uymadığı görüldü. Bir kez daha üzüntü yaşayan Işık, 2012 yılında evlendi. Eşi şu an cezaevinde olan Işık, “Zor bir dönemden geçiyorum. Fakat güçlü olmam gerekiyor. 9 yıldır böbrek yetmezliğinden dolayı büyük acı çekiyorum. Haftanın 3 günü 4’er saat cihaza bağlı kalıyorum. Zorlu mücadelemde tek başıma savaşıyorum. Hayırlı bir haberin gelmesi için her gün dua ediyorum” diye konuştu.

TEMİZLENMEZSE ÖLEBİLİRİM

HAFTANIN 3 günü diyaliz cihazına bağlanan genç bayanın en büyük istediği rahatça gezip eğlenmek. Uzun mesafeli yürümekte zorluk çeken ve nefes darlığı sorunu yaşadığını ifade eden Işık, “Böbrek yetmezliği nedeniyle evimden fazla uzak bir yere gidemiyorum. Nefes darlığı sorunu çekiyorum. Bunun için haftanın belirli günlerinde cihaza bağlanarak, böbreğimde oluşan kirli kan temizleniyor. Bu işlem olmazsa kısa bir süre içerisinde ölebilirim. Ölmemek için 9 yıldır hastanedeyim ve tek isteğim birilerinin organ bağışında bulunması” şeklinde konuştu.
Amede ALPAGUT-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.