Selçuk Haber

Barzani Geldi, Erdoğan ‘Kürdistan’ Dedi

barzani-boyle-karsilandi

Beklenen Diyarbakır buluşması gerçekleşti. Diyarbakır’da ‘Yaşasın Kürdistan’ sloganları atıldı. Erdoğan keşke Ahmet Kaya’da yanımızda olsaydı dedi.

Başbakan Erdoğan’ı Diyarbakır Havaalimanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Diyarbakır’a geldi.

Peşmerge lideri Mesut Barzani ve Şivan Perver, Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı açılış töreni için Diyarbakır’a geldi. Barzani ve Perver’i Diyarbakır’da AKP milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Kıraç ve BDP’liler karşıladı. Karşınlayanlar arasında ‘Yaşasın Kürdistan’ sloganları atanlar oldu.

Açılış törenin Mesut Barzani’nin Kürtçe konuşması ile başladı. Anlamayan kalabalık için Türkçe’ye tercüme edildi. Daha sonra Sanatçı İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver konuştu. Beraber “Ağlama” şarkısını söyledi.

Tatlıses ve Perver’in ardından konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak yerine “Kürdistan” dedi. Açılıma ve çözüm sürecine destek isteyen Erdoğan artık kan akmadığını söyledi. erdoğan daha sonra açılış törenini gerçekleştirdi. Diyarbakırlı 3 yüz çiftin toplu nikah töreninin kıyıldığı günden Başbakan Erdoğan en az 3 çocuk söylemini tekrar yineledi.

KAYNAK: BENGUTURK TV

[poll id=”3″]

Exit mobile version