site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barzani Aşkının Altından İmralı Canisi Çıktı

Barzani Aşkının Altından İmralı Canisi Çıktı
15.11.2013
A+
A-

İMRALI-CANISI

Başbakan Erdoğan’ın peşmergebaşı Barzani’nin ayağına niye gittiği belli oldu: Bebek katilini taltif etmek ve Suriye’deki ihaneti hazmettirmek için zemin hazırlıyorlar.

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Irak’ı bölüp, Türkmen varlığına soykırım uygulayan, “Eğer Türkiye, Kerkük’e müdahale ederse; biz de Türkiye’de yaşayan 30 milyon Kürt için harekete geçeriz, Diyarbakır’ı karıştırırız” diyen Peşmerge Reisi Barzani’yi karşılamak için Diyarbakır’a gidip yapacağı sazlı-sözlü eğlencenin altından yeni ihanet hazırlıkları çıktı. Erdoğan, bu peşmergebaşı için daha önce de “Benim muhatabım değil. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Sonra bu sözlerin altında ezilirler” demişti.

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, bütün bu sözlerini unutup, “Diyarbakır’da tarihi bir süreci yaşayacağız” demesi, yeni ve çarpıcı bir itiraf olarak tarihe geçti. Erdoğan’ın , peşmergebaşı Barzani’yi Diyarbakır’da ağırlamasından cesaret bulan terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, Mardin’in karşısındaki Kamışlı’da kongre topladı ve “geçici özerk yönetim” ilan ettiğini duyurdu. Böylece gerçekten de tarihi bir süreç yaşandı ve sadece Türkiye değil bölgedeki bütün ülkeler ihanetten nasibini aldı.

BARZANİ’nin ayağına gitmenin altında yatan sebep, sadece dışarıdaki hainleri cesaretlendirmekle kalmadı. AKP’nin ortaklık kurduğu PKK ile birlikte sürdürdüğü ihaneti daha ileri götürmek için zemin hazırlandığı ortaya çıktı. Hükümetin, İmralı canisinin atılmasını isteği adımlar arasında yer alan “İmralı görüşmelerinin basın mensupları ve akil adamları kapsayacak şekilde genişletilmesi” talebini gündemine aldığı ve Barzani tiyatrosuyla birlikte Türk milletine bu ihaneti de hazmettirmeye çalıştığı anlaşıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’ı bölüp, Türkmen varlığına soykırım uygulayan, “eğer Türkiye, Kerkük’e müdahale ederse; biz de Türkiye’de yaşayan 30 milyon Kürt için harekete geçeriz, Diyarbakır’ı karıştırırız” diyen Peşmerge Reisi Barzani’yi karşılamak için Diyarbakır’a niye gittiği ve sazlı-sözlü eğlencelerle neyin hazmettirildiği yapılan açıklamalarla belgelendi. Bebek katilini taltif etmek ve Suriye’deki ihaneti hazmettirmek için zemin hazırlandığı ortaya çıktı.

Erdoğan, bu peşmerge başı için daha önce de “benim muhatabım değil. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Sonra bu sözlerin altında ezilirler” demişti. Başbakan Erdoğan, bütün bu sözlerini unutup, “Diyarbakır’da tarihi bir süreci yaşayacağız” demesi, yeni ve çarpıcı bir itiraf olarak tarihe geçti. Erdoğan’ın , peşmergebaşı Barzani’yi Diyarbakır’da ağırlamasından cesaret bulan terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, Mardin’in karşısındaki Kamışlı’da kongre topladı ve “geçici özerk yönetim” ilan ettiğini duyurdu. Böylece gerçekten de tarihi bir süreç yaşandı ve sadece Türkiye değil bölgedeki bütün ülkeler ihanetten nasibini aldı.

Barzani’nin ayağına gitmenin altında yatan sebep, sadece dışarıda hainleri cesaretlendirmekle kalmadı. AKP’nin ortaklık kurduğu PKK ile birlikte sürdürdüğü ihaneti daha ileri götürmek için zemin hazırlandığı ortaya çıktı. Hükümetin, İmralı canisinin atılmasını isteği adımlar arasında yer alan “İmralı görüşmelerinin basın mensupları ve akil adamları kapsayacak şekilde genişletilmesi” talebini gündemine aldığı ve Barzani tiyatrosuyla birlikte Türk milletine bu ihaneti de hazmettirmeye çalıştığı anlaşıldı.

Peşmerge Barzani Kuzey Irak’daki Türkmen varlığına karşı yürüttüğü alçak soykırıma gelen tepkilere, “eğer Türkiye, Kerkük’e müdahale ederse; biz de Türkiye’de yaşayan 30 milyon Kürt için harekete geçeriz, Diyarbakır’ı karıştırırız” cevabı vermişti. Başbakan Erdoğan, Peşmergebaşının bu sözlerine, “Barzani benim muhatabım değil. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Yerlerini, konumlarını çok iyi tespit etmeleri gerekir. Sonra bu sözlerin altında ezilirler. Türkiye ile sınırdaş olan bir Kuzey Irak, şu anda attığı bu adımlarla çok ciddi yanlışlar yapmakta ve bunun bedeli onlar için çok ağır olur” demişti. Erdoğan bugün ise “Bu hafta sonu Diyarbakır’da tarihi bir süreci yaşayacağız” diyerek, bu görüşmeye olağanüstü anlamlar yükledi.

SINIRDA TEHLİKELİ GELİŞMELER

Başbakan Erdoğan, peşmergebaşı Barzani’yi Diyarbakır’da ağırlamaya hazırlanırken terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Kamışlı’da toplanan kongresi, “geçici özerk yönetim” ilan ettiğini duyurdu. AKP’nin ihanet odaklarıyla kolkola girmesinden cesaret bulan PYD yönetimi, Mardin’in Nusaybin ilçesi karşısındaki Kamışlı şehrinde iki gün süren toplantıda bir dizi karar aldığını duyurdu. Yerel ve parlamento seçimlerinin hazırlanması, geçici özerk yönetimin öncelikli görevleri arasında sıralanıyor. PYD’in açıklamasına göre, özerk yönetim bunun yanı sıra güncel siyasi, askeri ve ekonomik sorunların çözümünde rol oynayacak.

MECLİS KURUYORLAR
PYD dışında bazı Kürt gruplarının da destek verdiği ileri sürülen girişim, Kürt denetimi altındaki bölgenin idari olarak üçe ayrılmasını öngörüyor. Her idari bölgeye ait bir ‘meclis’in yanı sıra tüm özerk yönetimi temsil eden bir de ‘genel meclis’kurulacak. 2012’nin ortasından itibaren Esad’a bağlı birliklerin çekilmesiyle Kürtler kuzeydeki birçok yerleşim yerinde denetimi ele geçirmişti.
Suriye nüfusunun yaklaşık yüzde 15’lik kısmını oluşturan Kürtler, 2011’den beri devam eden iç savaşa müdahil olmuyor. Kürtler, son dönemde El Kaide bağlantılı gruplarla yaşanan çatışmalarla da gündeme gelmişti.

SALİH MÜSLİM’İN AÇIKLAMASI
Öte yahdan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Salih Müslim, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Paris’te, son yaşananları değerlendirdi. “İlan edilen geçici yönetim değildir, fakat onun ilk adımıdır” diyen Müslim, “Biz, bunu Rojava’daki oluşumlarla birlikte yapıyoruz. Yapmak istediğimiz sivil yönetimdir” dedi.
82 kişiden oluşturulan meclisle ilgili de konuşan Müslim, “Bu, kurucu bir meclistir, hükümet değildir. Rojava halkının ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturduk. Hazırlıklar tamamlanırsa üç ay içinde seçimlere gidilecek” şeklinde konuştu.

‘BARZANİ’NİN DİYARBAKIR ZİYARETİ NORMALDİR’
Müslim, Barzani’nin Diyarbakır ziyaretiyle ilgili olarak ise şu görüşleri dile getirdi: “Barzani’nin, Diyarbakır’a gitmesi normal bir şeydir. Barzani’nin, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde, Kürt halklarının hakkını savunmasını bekliyoruz” dedi. Müslim, Türkiye’ye bugünlerde gelme durumu olmadığını, kendisine bu yönde herhangi bir davet gelmediğini belirtti.
 
İMALI ‘ÖZGÜL AĞIRLIK’

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın siyasi danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın bir sözü Ankara kulislerinde yankı buldu. Akdoğan, Diyarbakır’a gelecek olan peşmergebaşı Mesud Barzani için ” Özgül bir ağırlığı var” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, kızlı-erkekli öğrenci evleri konusunda Başbakan Erdoğan’a “Benim özgül ağırlığım var” demişti.

Akdoğan, Başbakan Erdoğan’ın hafta sonundaki Diyarbakır programını değerlendirirken, Barzani’nin buraya gelişinin de çözüm sürecine katkı sağlayacağını söyledi ve “Sayın Mesut Barzani’nin burada özgül bir ağırlığı var. Bölgede sempati ile karşılanan bir isim, bölgede bir çok kişi tarafından iyi karşılanmaktadır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Erdoğan ile ters düştüğü kızlı erkekli öğrenci evleri konusunda sert bir çıkış yapmış ve “Ben hükümette sadece bakan değilim. Aynı zamanda bir özgül ağırlığım var. Bu özgül ağırlığım başkalarından farklıdır. Ben sadece bir makam işgal eden bakan değilim. Benim yıpranmamam lazım, benim hiçe sayılmamam lazım” demişti.

SIRADA İMRALI CANİSİ VAR

Başbakan Erdoğan’ın Barzani’nin ayağına gitmesinin altında İmralı canisi için hazırlanan yeni ihanet projelerini Türk milletine hazmettirme gayretlerinin olduğu da ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre “Çözüm Süreci” kapsamında hafta sonu Diyarbakır’da Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi ağırlamaya hazırlanan Başbakan Erdoğan, ilgili Bakan ve danışmanlarıyla İmralı canisinin isteklerini geçtiğimiz günlerde ele aldı. İlk bilgilere göre toplantıda, “Hemen olmamakla birlikte, bebek katilinin açıklamalarına pararel olarak Kandil’den de tansiyon düşürücü değerlendirmelerin gelmesi şartına bağlı olarak İmralı’ya istediği heyetler gidebilir” ön kararı alındı.

HÜKÜMET DÖRT AY OPSİYONU ALDI
İmralı canisinin kendisini ziyaret eden BDP heyetine, “Hükümete 4 ay opsiyon tanıdım” dediği, AKP hükümetinin Kandil’den de benzer bir açıklama beklediği belirtildi. Bütün bu gelişmeler AKP’nin bütün ihanet odaklarıyla nasıl kol kola girdiğini ve onların her isteğini yerine getirdiğini acı şekilde ortaya koydu.
KAYNAK: ORTADOĞU GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.