site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barutçu’da Festival Tadında Şenlik

Barutçu’da Festival Tadında Şenlik
23.03.2015
A+
A-

selcuk-barutcu-mahallesi (2)

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı katkılarıyla 2. si gerçekleşen geleneksel Barutçu Yörük Şenliği, güzel havanında etkisiyle güzel anlara sahne oldu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu şenliğe bir çok vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Zeynel Bakıcı, “Barutçu, yörük vatandaşlarımızın en yoğun yaşadığı yerdir. Bizim Barutçu’ya sahip çıkmamızın ve özel projeler geliştirmemizin zamanıdır. Tabi ki biz bunları gerçekleştirirken, yörenin doğallığını ve güzelliklerini tahrip etmeden yapmaya özen göstereceğiz. Barutçu köyü bu şenliklerle şenlenecek ve projelerle de layık olduğu yere gelecektir” dedi.

Pazar günü gerçekleşen Barutçu Yörük Şenliği’nde, zeybek ekibinin sahnelediği gösteriler ve davul zurna ekibinin mükemmel performansı büyük alkış topladı. Aynı zamanda gün boyu yapılan keşkek ikramı ve köylü hanımların hazırladığı birbirinden leziz gözlemeler ise şenliğe katılan vatandaşların yoğun ilgisini topladı. Selçuk’un süper Mehmet Efesi, elinde bıçakları ve göğsünde Türk Bayrağı ile adeta şov yaptı. Kerimoğlu adlı türkü eşliğinde sergilediği gösteri ile, şenliğe katılan vatandaşları kendine hayran bırakan Mehmet Efe ayakta alkışlandı. Selçuk esnaflarından olan Gökçe Tarım da, şenliğe katkı sunarak 5 şanslı çiftçiye römork dağıttı. Düzenlenen çekiliş sonrası, şanslı isimler hediyelerine kavuştu.

Güzel geçen hafta sonunun ilerleyen saatlerinde, şenliğe renk katan sanatçı Fatma Neşe, efsane olan ege türkülerini eşsiz yorumuyla seslendirdi. Samimiyeti ile dikkatleri üzerine toplayan sanatçı, hareketli türküleri ile de köylü hanımları meydana topladı. Tüm vatandaşların eşlik ettiği ege türküleri, Barutçu köyünde bir kez daha hayat buldu.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

selcuk-barutcu-mahallesi (1)

selcuk-barutcu-mahallesi (3)

selcuk-barutcu-mahallesi (4)

selcuk-barutcu-mahallesi (5)

selcuk-barutcu-mahallesi (6)

selcuk-barutcu-mahallesi (7)

selcuk-barutcu-mahallesi (9)

selcuk-barutcu-mahallesi (8)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.